Android İçin Chrome Uygulamasına “Do Not Track” Özelliği Geliyor

Google Chrome tarayıcısı kullanıcıysanız gizlilik ayarlarında var olan bir seçenekle karşılaşmışsınızdır: "Do Not Track".

Android İçin Chrome Uygulamasına “Do Not Track” Özelliği Geliyor

Google Chrome tarayıcısı kullanıcıysanız gizlilik ayarlarında var olan bir seçenekle karşılaşmışsınızdır: "Do Not Track".

Google Chrome tarayıcılarında Gizlilik Ayarları’nda “Do Not Track” yani izlenmeyi önleme konusunda bir seçenek mevcuttur.

Bu seçeneği aktifleştirdiğinizde karşınıza şöyle bir onay penceresi çıkar.

Bu da demek oluyor ki, “Do Not Track” seçeneği aktif değilken sizin ziyaret ettiğiniz web sitelerinin niteliğine bağlı olarak, gezdiğiniz diğer sitelerde ilgi alanınıza yönelik reklamlarla karşılaşırsınız. Fakat seçenek aktif iken bu web siteleri sizin tarama ayrıntılarınızı izleyemez. Şu an Google Chrome destek sayfasında yer alan ayrıntılara göre, web sitelerinin çoğu henüz “Do Not Track” isteğine yanıt vermemekte. Fakat Chrome, Android uygulamasına da bu hizmeti getirdi bile.

Yeni Android İçin Chrome 25 Beta sürümü, bir yıl boyunca güncelleme bekleyen kullanıcılar için majör düzeyde bir güncelleme oldu. Tüm yeni özelliklerin de ötesinde Google’ın hiç belirtmediği fakat kullanıcıları yakından ilgilendiren bir özellik de uygulamaya eklendi: “Do Not Track”.

Android İçin Chrome 25 Beta Sürümünü Buradan İndirebilirsiniz:

Belki de anlaşılabilecek şekilde, Google bundan hiç söz etmiyor. Fakat bu seçeneği tarayıcınızda bulmanız mümkün: “Ayarlar”a tıklayın ve açılan pencerede “Gizlilik” bölümünü bulun. Bu seçeneği aktifleştirdiğinizde web siteleri sizin çerezleri izlemeyi bırakacak ve size yönelik reklamlar sunamayacaktır.

Bununla birlikte “Do Not Track” özelliğinin nasıl çalışması gerektiği konusunda hâlâ bir ortak noktaya varılmamış olsa da, Microsoft’a bunun için teşekkür edebilirsiniz. Bu özellik şu anda çok fazla etkin değil ve seçeneğin etkinleştirilmesiyle gönderilen isteği kabul eden az sayıda site var.

Bunların yanı sıra, Android İçin Firefox uygulaması da bu özelliği edinmiş durumda. Web’de gizliliğiniz konusunda şüphe içindeyseniz, bu seçeneği aktifleştirebilirsiniz. 

YORUMLAR