Android İçin En İyi Google Analytics Uygulamaları

Google Analytics verilerinizi Android uygulamalarını kullanarak takip etmek istiyorsanız sizin için en iyi uygulamaları bir araya getirdik.

Android İçin En İyi Google Analytics Uygulamaları

Web sitesi sahipleri ve sürekli olarak ziyaretçi istatistiklerini kontrol etmek zorunda olanların en sık kullandığı araç olan Google Analytics web arayüzü ile merak ettiğiniz herşeyi karşınıza serebiliyor. Ancak bilgisayarınıza erişme şansınız yoksa Google Analytics verilerini çeşitli Android işletim sistemli akıllı telefonlar için hazırlanan uygulamaları kullanarak kontrol edebilirsiniz.

Her ne kadar Google Play içerisinde pek çok ücretli ve ücretsiz uygulama yer alsa da sizin için bunların arasından en güvenli ve işlevsel olanlarını seçmeye özen gösterdik. Her uygulamanın olumlu ve olumsuz yönleri olduğu için aynı anda bir kaç tanesini kullanmak da isteyebilirsiniz.

İşte sizin için önerdiğimiz Android Google Analytics takip uygulamaları:

gAnalytics uygulaması çok uzun zamandır Android telefon sahipleri tarafından kullanılıyor ve geçen yıllar içerisinde kendini geliştirerek en iyi Google Analytics uygulamalarından birisi haline gelmiş durumda. 

Uygulamanın tasarımı Android 4.1 Jelly Bean tarzını yansıtıyor ve istediğiniz verilere ulaşmak çok kolay hale getirilmiş. Ne yazık ki gerçek zamanlı ziyaretçi adedini gösteremeyen uygulama bazı zamanlarda istatistikleri göstermekte gecikebiliyor ancak kullanım kolaylığı sayesinde bunu affettirebiliyor.

Adından da anlayabileceğiniz gibi Google Analytics uygulaması Google’ın hazırladığı resmi Analytics takip uygulaması. Ancak resmi bir uygulama olması onu ne yazık ki en iyi Google Analytics uygulaması haline getiremiyor.

Oldukça hızlı geçişlere ve sade bir arayüze sahip olan uygulama, sıra istatistikleri göstermeye geldiğinde o kadar da kullanışlı olamıyor. Sadece yüzeysel olarak detayları inceleme imkanına sahip olduğunuz Google’ın resmi uygulaması istatistiklere ait grafiklerde ise oldukça başarılı.

Uygulamanın en büyük avantajı ise diğer Android Google Analytics uygulamasının yapamadığı gerçek zamanlı ziyaretçi istatistiklerini gösterebilmesi. Anlık olarak web sitenizde kaç kişi olduğunu ve bunların hangi kaynaklardan gelerek hangi sayfaları ziyaret ettiklerini kolayca görebilirsiniz.

Diğer uygulamaların aksine Analytix tamamen ücretli bir Google Analytics uygulaması ve ücretsiz olarak sadece kısıtlı kullanıma olanak veren bir deneme sürümüne sahip. 

Analytix Google Analytics uygulaması sunduğu web sitesi istatistiklerini takip etmesi ve değerlendirmesi çok kolay bir şekilde karşınıza çıkartıyor ve renklendirmeleri de kullanarak veriler arasındaki değişiklikleri görmenizi kolaylaştırıyor. Bunun yanında sadece ziyaret istatistiklerini değil, sitenizdeki sayfaların yüklenme hızları gibi bazı faydalı olabilecek bilgileri de paylaştığından dolayı kullanılabilecek en kaliteli Google Analytics Android uygulamaları arasında yer alıyor.

Google Analytics Android uygulamaları arasında en sade bilgileri sunan ve en iddiasız arayüze sahip olan uygulama GoAnalytics. Sadece hızlıca göz atmak isteyebileceğiniz verileri ve bunların grafiklerini size sunan uygulama çok fazla detay içermiyor. Ancak detaylar arasında boğulmak istemeyenleri ve kişisel bloglarını sadece ziyaretçi adedi anlamında takip etmek isteyenler için faydalı olacağı muhakkak.

YORUMLAR