Android İçin GIF Oluşturma Uygulamaları

GIF formatı, bildiğiniz gibi son dönemlerde çok popüler olmaya başlamış bir format. Bunun sebebi de fotoğraf ve video arasında bir yerde bulunması. Bir fotoğrafın aniliği ve çabukluğuyla, bir videonun anlaşılırlığı ve ilgi çekiciliğini buluşturan bu forma

Android İçin GIF Oluşturma Uygulamaları

GIF formatı, bildiğiniz gibi son dönemlerde çok popüler olmaya başlamış bir format. Bunun sebebi de fotoğraf ve video arasında bir yerde bulunması. Bir fotoğrafın aniliği ve çabukluğuyla, bir videonun anlaşılırlığı ve ilgi çekiciliğini buluşturan bu formatı sevmemek mümkün değil. Özellikle Twitter'ın GIF formatını desteklemeye başlamasından sonra artık herkesçe bilinmeye başladı.

Üstelik oluşturması aslında o kadar zor da değil. Özellikle kamerası olan bir akıllı telefon ya da tabletiniz varsa, artık kolayca siz de GIFler oluşturabilirsiniz. Çünkü artık uygulama marketlerinde bu işe yarayan bir çok uygulama var. Siz de ilginizi çeken bir tanesini indirip, kendi eğlenceli GIF'lerinizi yapabilirsiniz.

Biz de bugün sizler için bu uygulamaların en iyi olanlarını Android cihazlar için derledik. İster komik anlarınızı GIF'e çevirin, isterseniz bebeğinizin sevimli anlarını ölümsüzleştirin. Bu uygulamalarla artık istediğiniz gibi GIF'ler oluşturabileceksiniz.

Cinemagram

Cinemagram, en başarılı GIF yapma uygulamalarından bir tanesidir. Tek yapmanız gereken 4 saniyelik güzel videolar çekmek ve kalan işi Cinemagram'a bırakmak. O sizin için çektiğiniz videodan GIF dosyası yapacaktır.

Tamamen ücretsiz olan bu uygulama ile sınırsız GIF yükleme şansına sahipsiniz. Hazırladığınız GIF'leri  Facebook, Twitter ve Tumblr’da kolayca ve hızlıca paylaşabilirsiniz. Ayrıca doğrudan mesajlaşma imkanı da var.

Uygulamadaki çeşitli özel efektleri de çok beğeneceğinize inanıyorum. Artistik Cinemagraph'lar yaratmak bu uygulama ile sizin elinizde.

GifBoom

Android cihazlar için bir diğer iyi GIF yapma uygulaması olan GifBoom tamamen ücretsiz. Uygulamanın diğerlerine göre en büyük farkı ve en iyi özelliği HD çözünürlüklü GIF animasyonlara izin vermesi.

Uygulama ile isterseniz önceden çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoları kullanarak, isterseniz de o anda kameranızla hemen çekerek GIF'ler oluşturabilirsiniz. Bir kaç tık ile istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlıyor.

Ardından da uygulama içindeki butonlarla sosyal ağlardaki hesaplarınızdan çabucak paylaşabilirsiniz. Çeşitli efekt ve filtreleri de uygulamada bulabilmeniz mümkün.

Fixie GIF Camera

Android cihazınızla kolay yoldan GIF'ler oluşturmak isterseniz kullanabileceğiniz bir diğer ücretsiz uygulama Fixie GIF Camera. Kolay ve çabuk kullanabileceğiniz bir arayüze sahip uygulama ile bir kaç saniyede GIF'iniz hazır.

Uygulama içine gömülü kamera özelliği ile anında çektiğiniz videoları GIF haline getiren uygulamada GIF'lerinize eğlenceli fontlar, doodlelar ve çerçeveler de ekleyebiliyorsunuz.

Tabi ki diğer benzer uygulamalar gibi GIF'lerinizi anında sosyal medya hesaplarınızdan paylaşma imkanınız da var. Kısa animasyonlar hazırladığı için Tumblr blogu için ideal GIF'leri bu uygulama ile hazırlayabilirsiniz.

GIF Camera

Bu uygulama, bu kategorideki en iyi ve en popüler olanlarından bir tanesi diyebilirim. 1 milyondan fazla indirilmeyle özellikle gençler arasında popüler olan bu uygulamayı üstelik tamamen ücretsiz olarak Android cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Uygulama ile direkt olarak kameranızı kullanabiliyor ve anında GIF'inizi hazırlıyor. Ayrıca isterseniz galerinizde hazır bulunan fotoğraf ve videoları da GIF haline getirebilen uygulama gerçekten başarılı.

Yaptığınız GIF'leri sosyal medya hesaplarınızdan da paylaşabilirsiniz. Ayrıca en son çıkan ve en komik olan GIF'leri de uygulamada bulup izleyebilirsiniz.

Video to GIF

Video to GIF, adı üzerinde, çektiğiniz videolar içinden istediğiniz kısımları GIF formatına dönüştürerek komik GIF'ler oluşturmanızı sağlayan ücretsiz ve eğlenceli bir Android uygulamasıdır.

Kolay kullanıma sahip bir arayüzle gelen uygulama ile halihazırda bulunan videolarınızdan seçerek ya da yeni bir video çekerek GIF yapma sürecine başlayabilirsiniz. Videoyu çektikten sonra tek yapmanız gereken süre aralığını belirlemek.

Dönüştürme işleminden sonra GIF dosyasının üzerine basılı tutarak galeri üzerinde videoyu görebilirsiniz.Siz de videolarınızdan eğlenceli GIF'ler yaratmak istiyorsanız bu uygulamayı denemelisiniz.

Gif Creator

Komik ve eğlenceli GIF'ler oluşturup yaratıcılığınızı konuşturmak için bir başka uygulama da Gif Creator. Bu uygulama ile fotoğraflarınızdan ya da videolarınızdan kısa animasyonlar oluşturabilirsiniz.

Ayrıca başkalarının yaptığı GIF'leri görüntüleyebilir, yorum yapabilir, puan verebilir, önceden gördüğünüz GIF'leri işaretleyebilirsiniz.

30 saniyeye kadar uzun GIF'ler yapma imkanı tanıyan uygulamada ayrıca çok çeşitli ve değişik filtreler ve efektler de bulunmakta. Ayrıca yaptığınız GIF'leri tek bir dokunuşla arkadaşlarınıza gönderme imkanı da var.

Camera GIF Creator

Popüler GIF formatına dönüştürme uygulamalarından bir diğeri de Camera GIF Creator. Bu uygulamanın temel amacı  kameranızı ya da önceden çekmiş olduğunuz fotoğrafları kullanarak hareketli resimler yani GIF'ler yaratmak.

Uygulama ile saniyeler içinde GIF animasyonunuzu yaratabilirsiniz. Ayrıca yaptığınız GIF'leri çok kısa sürede ve kolay bir şekilde arkadaşlarınızda paylaşabilir, beğenmediklerinizi de silebilirsiniz.

Eğer siz de Android cihazlarınızda kullanmak için bir GIF yapma programı arıyorsanız, bu uygulamayı denemenizi tavsiye ederim.

YORUMLAR