Android Telefon Güvenli Modda Nasıl Başlatılır?

Bu yazımızda, Android işletim sistemli cihazlarda güvenli mod nedir ve cihaz güvenli modda nasıl başlatılır, anlatıyoruz.

Android Telefon Güvenli Modda Nasıl Başlatılır?

Windows işletim sisteminden alışkın olduğumuz güvenli mod, Android’de de bulunuyor. Peki güvenli mod nedir, cihaz güvenli modda nasıl başlatılır? İnceliyoruz.

İşletim sistemlerinde genellikle güvenli mod olarak adlandırılan, çeşitli başlangıç kurtarma çözümleri bulunuyor. Birçok uygulama ve sistem ayarını değiştiren kullanıcılar, yazılımı kullanılamaz hale getirebiliyor. Bu tür durumlarla karşılaştığınızda, Android tabanlı tablet ya da telefonunuzu güvenli modda açarak, cihazın çalışmasını engelleyen ayarı ya da uygulamayı silebilirsiniz. Peki güvenli moda nasıl giriliyor? Hemen anlatalım.

Android 4.1 Jelly Bean ve önceki sürümleri kullanıyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

Cihazı kapatın. Kapandıktan sonra güç butonuna basılı tutun, cihaz açıldıktan sonra logoyu gördüğünüz anda ses açma ve kapama tuşuna aynı anda basınız. Bu şekilde cihaz güvenli modda başlatılacaktır.

Android 4.1 ve 4.2 Jelly Bean sürümlerinde ise oldukça basit bir yöntem bulunuyor:

Cihazı kapatmak için güç butonuna basılı tutun. Ekranda cihazı kapat, uçak modu, yeniden başlat seçeneklerinin bulunduğu bir pencere açılacaktır. Bu pencerede cihazı kapat butonuna uzun süre basılı tutarsanız, “Cihaz güvenli modda açılsın mı?” diye uyarı çıkacaktır. Bu soruya evet dediğiniz zaman, cihaz tekrar başladığında güvenli modda açılacaktır.

Eski nesil Gingerbread tabanlı bir Android telefonunuz varsa:

Cihazın açılış esnasında, solda yer alan ve ayarlar menüsünü açan butona basıp bırakarak güvenli modda başlatabilirsiniz.

Güvenli mod seçeneği, telefonunuza yüklediğiniz uygulamalar ve ayarlar olmadan kullanmanızı sağlamaktadır. Sistemin kararsız çalışmasına neden olan uygulama ve ayarı silerek sistemi kararlı hale getirebilirsiniz.

Android 5.0 Lollipop Hangi Cihazlara Gelecek?

YORUMLAR