Android Telefonunuzla Bilgisayarınızı Kontrol Edin

Android akıllı telefonunuzla bilgisayarınızı sanki bilgisayar başındaymış gibi kontrol etmek istiyorsanız bu yazımızı okuyarak bunu nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Android Telefonunuzla Bilgisayarınızı Kontrol Edin

AndroMouse telefonunuzu kablosuz mouse ve klavyeye dönüştürüyor. Wireless bağlantınızla ya da Bluetooth kullanarak telefonunuzla bilgisayarınızı istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.

AndroMouse normal mouse'unuzla yapabildiğiniz çoğu şeyi yapmanızı sağlıyor. Çift tıklamak, sağ tıklamak ya da scroll bar kullanmak bunlardan sadece bir kaçı. Bunun yanı sıra telefonunuzun klavyesini  de bilgisayara bir şeyler yazmak için kullanabilirsiniz. Ancak telefonda kullandığınız klavyenin Q klavye olması gerekiyor aksi takdirde yazdığınız şeyler bilgisayarda düzgün çıkmıyor.


Bir diğer özellik ise "speak-to-type" özelliği, yani telefonunuz siz ne söylerseniz bilgisayara aynılarını yazacak. Bu özellik sayesinde kendi sesinizle mail yazabilir, ya da Google'da bir şeyler arayabilirsiniz.

*Bu özellik maalesef programın ücretli versiyonunda aktif oluyor.

İşte yapmanız gerekenler.


Öncelikle Android akıllı telefonunuza AndroMouse uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Ardından bilgisayarınıza AndroMouse Desktop uygulamasını indirmelisiniz.

*Wi-Fi ile bilgisayarınıza bağlanmak istiyorsanız aynı modeme bağlandığınızdan emin olun.


Bilgisayarınıza indirdiğiniz AndroMouse Desktop uygulamasını açın. Karşınıza çıkan IP adresini telefondaki uygulamada kullanacaksınız.
Telefonunuzdan da AndroMouse uygulamasını açıp Wi-Fi'yi seçin. Kontrol etmek istediğiniz bilgisayarınızın IP adresini telefona yazıp "Connect"e tıklayın.


Bağlantınız başarılı olduysa karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır ve artık bilgisayarınızı uzaktan kontrol edebilirsiniz.

*Eğer AndroMouse Desktop uygulaması bilgisayarınızda çalışmadıysa bilgisayarınıza Java yüklemeniz gerekebilir.

YORUMLAR