Android'de Dosya, Fotoğraf ve Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Android mobil cihazlarınız üzerinde dosya gizleme, fotoğraf gizleme ve uygulama gizleme işlemlerini nasıl yapacağınızı detaylı olarak anlattık. Detaylar haberimizde.

Android'de Dosya, Fotoğraf ve Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Android cihazlarınız zaman zaman farklı kişilerin eline geçtiğinde size özel dosya, fotoğraf ve uygulamaların açılacağından dolayı tedirgin oluyorsanız artık olmanıza gerek yok. Uzun süredir Android işletim sistemi üzerinde bulunan gizleme yöntemleri dosya, fotoğraf ve uygulamalar için ayrı ayrı inceleyerek sizlere nasıl yapılacağını anlattık.

Yazımızın ana başlıkları şu şekildedir:

  • Android Dosya Gizleme
  • Android Fotoğraf Gizleme
  • Android Uygulama Gizleme

Android telefon ve tabletleriniz üzerinde bulundurduğunuz ve başkası tarafından görülmesi tehlikeli olabilecek dosya, döküman, fotoğraf, video ve uygulamaların tamamını gizleyebilmek oldukça güzel bir özellik ve meraklı gözler ile birlikte yaşıyorsanız sizi bir çok zor durumdan kurtarabilir.

Sadece özel değil aynı zamanda çok önemli dökümanlarınızı da gizleyerek koruma altına alan ve farklı kişiler tarafından ulaşılmasını imkansızlaştıran gizleme yöntemleri bir uygulama ile birlikte çalışıyor. Fakat her bir dosya türü için farklı uygulamalar daha verimli çalışıyor. Bu nedenle sizlere birden fazla uygulama kullanımı önereceğim.

Genel olarak dosya, fotoğraf, video ve uygulamalarını gizlemek için şifre yöntemi kullanılıyor. Bu yöntemde yardımcı uygulamalar sayesinde istediğiniz belirli dosyalara şifreler koyarak erişmek isteyen kişilerin bu şifreyi girmesi isteniyor. Eğer şifreyi sizin dışınızda kimse bilmiyorsa gizlemiş olduğunuz dosyalara da kimse erişemiyor demektir.

Android Dosya Gizleme

Android işletim sistemi ile çalışan cihazların çok büyük çoğunluğunda standart olarak dosya gizleme özelliği bulunmuyor. Bu nedenle istediğiniz dosyaları gizlemek için 3. parti bir uygulamaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu konuda karşımıza çıkan en popüler ve işlevsel uygulamalardan bir tanesi ise File Hide Expert.

Basit bir dosya yönetimi uygulaması olarak çalışan File Hide Expert, Android cihazlarınız üzerindeki her türlü dosyayı saklamanıza imkan sunuyor. Son derece basit ve pratik bir kullanıma sahip olan uygulama üzerinde gizlemek istediğiniz dosyayı seçmeniz yeterli oluyor. Aynı şekilde gizliliklerini ortadan kaldırmak için de yine dosyaların üzerinden işaretlemeyi kaldırmanız yeterli oluyor.

Android dosya gizleme için ilk olarak File Hide Expert uygulamasını alttaki indirme bağlantısı ile ücretsiz olarak hemen indirebilirsiniz.

Android Fotoğraf Gizleme

Dosya gizleme yönteminde kullandığımız File Hide Expert uygulaması fotoğraflar dahil olmak üzere her türlü dosyayı gizleyebiliyor olmasına rağmen, fotoğraf gizlemek için daha efektif olan KeepSafe uygulaması bu alanda daha başarılı.

Günden güne daha popüler olan KeepSafe uygulaması sayesinde Android fotoğraf gizleme işlemlerinizi ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Ayrıca ekstra özellikler ile birlikte uygulamanın premium versiyonunu da satın alarak kullanabiliyorsunuz. Fakat ücretsiz versiyon da oldukça yeterli diye düşünüyorum.

KeepSafe uygulaması Android mobil cihazlarınız üzerinde basit olarak bir dijital kasa oluşturuyor ve istediğiniz tüm fotoğrafları bu kasa içerisine atarak saklamanızı sağlıyor. Bu kasanın açılmasını ise sadece sizin belirlediğiniz şifre sağlıyor. Yani şifreyi bilmeyen kimse saklamış olduğunuz özel fotoğraflarınıza erişemiyor. Son derece kullanışlı, şık tasarımlı ve ücretsiz olarak bu uygulama sayesinde istediğiniz kadar fotoğrafınızı seçerek KeepSafe kasasına atıp saklayabilirsiniz.

Uygulamanın en güzel özelliklerinden bir tanesi ise tüm saklamış olduğunuz kasa içerisinde fotoğrafları bulut dosya depolama servisleri üzerine yedekleyebiliyor olması. Böylelikle cihazınıza bir şey olsa bile özel olarak koruyup gizlediğiniz tüm fotoğraflara tekrar ulaşmanız mümkün oluyor. Uygulamayı indirmek için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Android Uygulama Gizleme

Dosya, döküman ve fotoğrafları gizleyebildiğimiz gibi Android telefon ve tabletlerimiz üzerinde kullandığımız uygulamaları da saklayabiliyoruz. Örneğin sizin için özel olan mesajlaşmalarınızı ya da profilinizi içeren uygulamaları kilitleyerek telefonunuzun başkasının eline geçmesi durumunda bu uygulamalara erişimini engelleyebilirsiniz. Hatta uygulamaları gizleyerek kullandığınız uygulamaları kullandığınızı bile gizlemeniz mümkün.

Android cihazlarda uygulama gizleme için de başvurabileceğiniz uygulama Nova Launcher. Aslında oldukça popüler bir launcher uygulaması olan Nova, aynı zamanda kullanıcılara uygulama gizleme özelliği sunuyor. Diğer yandan özellikle Samsung marka telefon ve tablet sahiplerinin bir çoğu standart olarak yüklü gelen Launcher üzerinde uygulama gizleme özelliğine sahip. Fakat standart olarak kullandığınız launcher uygulaması, uygulamaları gizleme özelliğine sahip değilse hemen Nova Launcher'ı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra önce ayarlara sonra da uygulama gizleme menüsüne giderek son derece basit bir şekilde uygulamaları gizleyebiliyorsunuz. Gizli uygulamalar listesi üzerinde bulunan uygulamaların yanlarındaki kutucuğu tikleyerek dilediğiniz uygulamaları saniyeler içerisinde gizlemek mümkün. Gizlediğiniz uygulamanın gizliliğini kaldırmak için yine aynı sayfadan eklediğiniz tik işaretini kaldırmanız yeterli oluyor.

YORUMLAR