Android'de Varsayılan Uygulamalar Nasıl Değiştirilir?

Android cihazlarınızda varsayılan olarak ayarladığınız uygulamaları değiştirmek istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu makaleye göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Android'de Varsayılan Uygulamalar Nasıl Değiştirilir?

Android cihazlarınızda varsayılan olarak ayarladığınız uygulamaları değiştirmek istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu rehbere göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Android cihazlarımızda günlük birçok işlem yapıyoruz. Fotoğraf çekme, dosya görüntüleme, mail gönderme vb. işlemlerimizde kullandığımız uygulamaların alternatifleri de olduğundan dolayı, hangisini kullanmak istiyorsak Her zaman bunu kullan seçeneğiyle o uygulamayı varsayılan olarak ayarlıyoruz. Bu işlemden sonra, ilgili işlemde o uygulama direkt olarak açılıyor. Varsayılan olarak ayarladığınız bir uygulamayı, bir başkasıyla değiştirmek istiyorsanız bunu birkaç adımda kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Android Varsayılan Uygulamalar Nasıl Değiştirilir?

İlk olarak cihazımızın Ayarlar menüsüne giriyor ve ardından Uygulamalar’a tıklıyoruz.

Uygulamalar listesinden, varsayılan olarak ayarladığımız uygulamayı buluyoruz ve üzerine tıklıyoruz.

Uygulamanın üzerine tıkladığımızda açılan sayfada “Varsayılan olarak başlat” seçeneğinin altındaki Varsayılanları temizle butonuna tıklayıp onayladığınızda, artık o uygulama varsayılan olarak başlatılmayacaktır. Bu uygulamanın yerine artık başka bir uygulamayı varsayılan olarak atayabilirsiniz.

Android Cihazlarınızı Daha Basit Hale Getirin

YORUMLAR