Android'in iOS'dan Daha Üstün Olduğunun 8 Kanıtı

Android ve iOS arasındaki rekabet hep Android'in liderliğinde devam ediyor. 8 önemli sebebini açıklıyoruz.

Android'in iOS'dan Daha Üstün Olduğunun 8 Kanıtı

Android ve iOS dünya mobil iletişim pazarını ellerine geçirmiş iki önemli işletim sistemi. Ancak rekabetin dudak uçuklattığı bu platformda elbette biri, bir diğerinden daha üstün olmak durumunda. Bir iOS telefon yerine, neden bir Android seçmelisiniz? İşte size 8 önemli sebep. Android uygulama mağazası daha büyük

2014 yılında Google Play, Apple'ın AppStore'unu solladı. Google Play Store'da  şu an itibariyle 1.4 milyon uygulama kullanıcısıyla buluşabiliyor. AppStore ise 1.2 milyonda tıkanmış durumda. Bundan birkaç yıl önce son derece bakımsız neredeyse bir bitpazarını andıran Google Uygulama Mağazası’nın artık optimize edilmiş, kullanıcı dostu ara yüzü var. Mağaza gerçekten küllerinden yeniden doğdu diyebiliriz. Kısa zamanda bu kadar popüler olmayı başarması da ayrı bir başarı. 

Android arayüzleri son derece kolay ve yaratıcı biçimde özelleşebiliyor

iOS'un homojen yapısının getirdiği rutin ve sıkıcı ara yüz tasarımının yanı sıra, Android ara yüzleri anında, kişiye, keyfe ve kedere göre özelleştirilebiliyor. Ekran görüntüsünden, ikonlara oradan klavye takımından, uygulamalara kadar her şeyi kendi zevkinize göre düzenleyebiliyorsunuz. Bu ayarlamalar kişiliğinizi telefona yansımasını sağlarken farklı olmanın tadını da çıkarabiliyorsunuz. iOS kullanıcılarının tekdüzeliğine karşı, Android kullanıcıları bir araya geldiğinde telefonların renkli karakterleri oldukça önemli bir durum. Üstelik açık kaynak kodun verdiği serbestlik telefonda işinize asla yaramayacak pek çok uygulamadan kurtulmanızı da sağlıyor. 

Şarj kabloları çok yaygın ve ucuz

Bir Android cihazın şarjının başına bir şey gelmesi hiç can sıkacak bir durum olmuyor. Mahalle elektrikçisinde bir Micro-USB şarj kablosu bulabilmeniz işten bile değil. Bir Android kullanıcısının şarj kablosu bulması ile bir iOS kullanıcısının şarj kablosu bulabilme olasılığı arasında dağlar kadar fark var. 

Her keseye her zevke göre bir Android telefon var

Android’in pazarı yüzde 80'in üzerinde ele geçirebilmesinin en önemli sebeplerinden biri de bu. Cebinizdeki paranız her zaman bir Android telefon almanıza olanak tanıyabilir. Çeşitli sınıflara ve kategorilere göre pazarı kaplayan Android, bu seçme özgürlüğü sayesinde iOS'un dayatılmış standartlarını geride bırakabiliyor. Kullanıcılarına ekonomik seçenekler sunabiliyor. Bir gezginseniz yağmura çamura dayanıklı Sony Experia Z serisi alabilir, Google uygulamalarını kullanan bir iş adamıysanız OnePlus One sahibi olabilir ya da çok iyi bir kamera peşindeyseniz bir Galaxy Not 3 alabilirsiniz. Ya da tüm bu özellikleri bünyesinde barındırabilen başka bir Android telefon seçersiniz. Seçme özgürlüğümüz olması kadar keyifli bir şey olabilir mi?

Bellek alanını basit bir mikro SD kartla hemen yükseltebiliyoruz

Çok ucuz bedellerle Android telefonların dahili depolama alanlarını ikiye, üçe hatta beşe katlama olanağımız her zaman var. Bu rahatlık Android cihazlarla daha yaratıcı ve eğlenceli işler yapmamıza da olanak tanıyor. Medya albümlerimizi bu kartlarda klasörleyebiliyor, daha çok fotoğraf çekebiliyor aklımıza hiç 'depolama alanı sıkıntısı yaşar mıyım' diye bir soru da takılmıyor. Bugün en kaliteli 64 GB bir mikro SD’nin fiyatı 150 liradan daha az. 

Android telefonları flash bellek olarak kullanabiliyoruz

Evet, bundan daha büyük bir hizmet olabilir mi? Sıkıntıya düştüğünüz anda basit bir USB kablosuyla telefonunuz flash belleğe dönüşüyor. İçinde saklayabileceğiniz ya da içine saklamak istediğiniz her şey için her zaman hizmetinize hazır. iOS kullanıcılarına asla böyle bir olanak sunmuyor. 

Bataryanıza mahkum değilsiniz, değiştirebilirsiniz

Akıllı telefonların hızla aşınan ve ömrü tükenen parçaları maalesef bataryaları. Ancak Android telefonlarda bataryası bite telefonu rafa kaldırmıyor, gidip yeni bir batarya alarak yolumuza devam edebiliyoruz. iPhone bataryası da değiştirilebiliyor aslında ama bu işlem o kadar sıkıntılı ki pek çok kullanıcının tercih edeceği bir durum değil. 

iPhone Daha Muhteşem ve Ucuz Olmazsa Pazarı Elinden Kaçırır mı?

Birçok Kullanıcıda iPhone Kaygısı Saptandı

iPhone Safir Ekran Efsanesi Neden Bitti?

YORUMLAR