iOS 14 Özellikleri - Yenilikleri Belli Oldu

Apple, ilk kez online olarak düzenlediği WWDC 2020 etkinliğinde iOS 14'ü tanıttı. iOS 14 özellikleri - yenilikleri açıklandı. Gelin hep beraber iOS 14 özellikleri ve yeniliklerine yakından bakalım.

apple-iphone-ios-14-ozellikleri-yenilikleri

Apple, ilk kez online olarak düzenlediği WWDC 2020 etkinliğinde iOS 14'ü tanıttı. iOS 14 özellikleri - yenilikleri açıklandı. Gelin hep beraber iOS 14 özellikleri ve yeniliklerine yakından bakalım.

iOS 14 Özellikleri - Yenilikleri

iOS 14 özelliklerini bir araya getirdik. İşte iOS 14 yenilikleri.

App Library

iOS 14 ile birlikte gelen App Library "Uygulama Kitaplığı" sayesinde uygulamalar otomatik olarak yeni gruplar ve listelerde organize ediliyor. Böylece uygulamaları kolayca bulabiliyorsunuz. Apple'ın iPhone'lar için yeni sunduğu özellik Android'de yıllardır "Uygulama Çekmecesi" ismi ile kullanılmakta.

Widget'lar

iPhone kullanıcılarının uzun zamandır beklediği Android'de ise yine yıllardır olan widget'lar özelliği iOS 14 ile cihazlara geldi. Widget’lar çeşitli boyutlara sahip ve Bugün görünümünde görüntülenebilmekte.  Widget’lar galerisinden de yeni widget’ları keşfederek ve kolayca ekrana ekleyebilmeniz mümkün.

Resim İçinde Resim Modu

Resim içinde resim (Picture-in-picture) özelliği önceden iPadOS ve macOS’ta mevcuttu. Şimdi ise iPhone'lara da geldi. iOS 14, resim içinde resim desteği veriyor ve iPad deneyimine çok benziyor.

Siri Yenilendi

Apple'ın sesli asistanı Siri, yeni tasarımı ile karşımıza çıktı. Siri'nin tüm ekranı geçmeyen yeni bir arayüzü bulunuyor. Siri, artık sesli mesajlar da gönderebilmekte.

apple-iphone-ios-14-ozellikleri-yenilikleri9

Çeviri Uygulaması Tanıtıldı

Apple kendi çeviri uygulamasını tanıttı. Tamamen çevrimdışı olarak çalışabilen çeviri uygulaması şu anda sadece 11 dili desteklemekte. 11 dil arasında Türkçe bulunmamakta. Apple'ın ilerleyen günlerde dilleri genişletmesi beklenmekte.

Car Play Yenilendi

CarPlay, kullanıcıların duvar kağıtlarını ayarlamasına olanak tanır, park etme, elektrikli araç şarj etme ve hızlı yemek siparişi için yeni uygulama türlerini destekler. iOS 14 ile NFC araba anahtarı özelliği geldi. 2021 BMW 5 Serisi bu özelliği destekleyen ilk model olacak. Yeni araba anahtarı özelliği iOS 13’e de gelecek.

Mesajlara Yeni Özellikler Geldi

iOS 14’te en sevdiğiniz arkadaşlarınızla kolayca konuşmak veya grup sohbetleri için önemli kişileri ve sohbetleri Mesajlar uygulamasının üst kısmına sabitleyebiliyorsunuz. Yeni Memoji aksesuarları da uygulama içerisine eklenmiş durumda.

iOS 14 Final Ne Zaman Çıkacak?

iPhone 12 serisi (iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max) tanıtım tarihi olan Eylül'de iOS 14 final sürümü de yayınlanmış olacak.

iOS 14 Alacak Cihazlar

iOS 14 güncellemesini alacak cihazlar, iPhone modelleri aslında iOS 13 güncellemesini alan modeller olacak. 2015'te tanıtılan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın son güncellemesi iOS 14 olacak gibi görünüyor. iOS 14 alacak cihazlar:

  • iPhone 6s ve iPhone 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7 ve iPhone 7 Plus
  • iPhone 8 ve iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XR
  • iPhone XS ve iPhone XS Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max
 

YORUMLAR