Apple İş Görüşmelerinde Karşılaşabileceğiniz En Zor 31 Soru

Eğer Apple'da çalışmak istiyorsanız iş görüşmesinde bu zorlu soruları yanıtlamanız gerekiyor.

Apple İş Görüşmelerinde Karşılaşabileceğiniz En Zor 31 Soru

İnternet, teknoloji, akıllı telefon, tablet, bilgisayar, laptop, yazılım vb. kelimeler dendiğinde akla ilk gelen firmalardan bir tanesi olan Apple'da çalışmak isteyenlere kötü bir haberimiz var. Çalışanlarına binlerce dolar ödeyen bu büyük firmada işe girmek için iş görüşmesinde birbirinden zorlu sorularla karşılaşarak bu engelleri başarılı bir şekilde aşmanız gerekiyor.

Hayallerinizdeki işe girmeki için çaba gösterdiğiniz bir süreçteyseniz bu yazımızdaki soruları çok daha iyi anlayabilirsiniz. Nedeni ise son yıllarda iş görüşmelerinde sorulan soruların hem zorlaşması hem de görüşme sırasında zora düşürüyor olması. Yetenekli, zeki ve çalışkan biri olsanız bile iş görüşmelerinde karşılaşacağınız sorular karşısında zaman zaman zorluk yaşamnız muhtemeln. Fakat stajyerlerine bile binlerce dolar ödeyen Google, Apple, Facebook vb. büyük şirketlerinden bitanesinde çalışmak istiyorsanız iş görüşmeleri gerçekten zorlu geçiyor. Özellikle ilk aşamaları geçerek üst düzey yöneticilerle girdiğiniz iş görüşmelerinde karşılaştığınız sorulara ağzınız açık ve hayranlıkla bakakabilme ihtimaliniz çok yüksek.

Bizlerde bu firmalardan bir tanesi olan Apple'ın iş görüşmelerinde adaylara sorduğu soruları listeyerek sizleri bilgilendirmek istedik. Gelin hep birlikte Apple'da çalışmak isteyenlerin karşılaşabileceği soruları gözden geçirelim. Yazımızı okurken bir yandan nasıl cevaplar verebileceğinizi de düşünmek sizin yararınıza olacaktır çünkü ilerleyen süreçte gireceğiniz iş görüşmelerinde bu tür bir soru ile karşılaştığınızda daha net ve kolay yanıt verebilirsiniz. Bu arada aşağıda göreceğiniz sorular farklı görev ve sorumluluklra sahip olan pozisyonlar için sorulmuş olup tüm adaylara yöneltilen sorular değiller. Bazıları ise genele hitap ettiği için tüm adaylara sorulabiliyor.

İşte Apple'da İş Görüşmesine Giren Adaylara Sorulan Sorular:

1. Elinizde 2 yumurta olduğunu düşünün ve bu yumurtaları kırmadan en yüksek kaçıncı kattan atmanız gerektiğini bulmanız gerekiyor. Bunun yanıtını nasıl bulurdunuz ve en optimal çözüm yolu nedir? (Ay ben şok!)

2. En iyi arkadaşınız kimdir? (Kolay yerden sordunuz)

3. Karşılaştığınız ilginç bir problemi ve bu problemi nasıl çözdüğünüzü anlatır mısınız?

4. Sekiz yaşındaki bir çocuğa modemin ne olduğunu ve özelliklerini nasıl açıklardınız?

5. Dünya üzerinde hergün kaç yeni çocuk doğuyor? (Neeeey!)

6. Masanın üzerinde 100 adet madeni para duruyor. Bu paraların 10 tanesinin yazı tarafı yukarıya bakarken, geri kalan 90 tanesinin tura tarayı yukarıya bakıyor ve siz bu paraların nasıl durduğunu göremiyorsunuz. Sizden istediğimiz şey ise bu madeni paraları iki gruba ayırmanız ve her iki grupta da aynı sayıda yazı bulunması. (Buyruuuun!)

7. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Neler sizi heyecanlandırır?

8. Eğer sizi işe alırsak hangi konular üzerinde çalışmak istersiniz?

9. Önünüzde üç kutu olduğunu düşünün. Bu kutulardan bir tanesinde sadece elma, bir tanesinde sadece portakal ve sonuncusunda da emle ve portakallar birlikte var. Bu kutuların üzerindeki etiketler yanlış olrak yapıştırılmış. Bu nedenle etiketler kutuların içerisinde ne olduğunu doğru olarak göstermiyor. Kutulara bakmadan sadece bir kutu açarak içerisinden aldığınız bir meyveye göre tüm kutuları hızlı bir şekilde nasıl doğru olarak etiketleyebilirsiniz?

10. Senaryo: Çalıştığınız Apple mağazasında bir müşterinin 20 dakikadır yardım beklediğini ve kargaşa çıkarmak üzere olduğunu gördünüz. Yanına gittiğinizde ise kendisi size farklı bir mağazaya giderek istediği bilgisayarı alabileceğini söylerse bu durumu nasıl çözersiniz. (Klasik)

11. Bu kalemin maliyetini nasıl düşürebilirsin? (3 tane 1 milyon)

12. Bir müşteri arayarak çok eski bir bilgisayarı olduğunu söylediğinde bu cihazla ilgili fazla bilgiye sahip değilseniz nasıl davranırsınız?

13. Akıllı mısınız? (Why Not!)

14. Hatalarınız nelerdir ve hatalarınızdan nasıl dersler çıkardınız?

15. Bir yöneticinizin fikri ya da kararı ile ters düştüğünüz oldu mu? Eğer olduysa durumu nasıl açıkladınız. Konuyla ilgili yaşadığınız bir örnek varsa kararınızı nasıl açıkladığınızı ve olayın nasıl sonuçlandığını detaylı olarak anlatabilir misiniz?

16. DJ'lerin kullandığı turntable üzerine bir bardak su koyarak yavaşça hızı arttırmaya başladığınızda ilk olarak bardak kaymaya mı başlar, bardak mı devrilir yoksa su mu sıçrar?

17. Hayatınızda gurur duyarak yaptığınız bir şeyleri söyleyebilir misiniz?

18. Sizi neden işe almalıyız? (Klasik)

19. Yaratıcı biri misiniz? Yaratıcı olarak düşündüğünüz bazı şeyleri söyleyebilir misiniz?

20. Mahcup olduğunuz bir deneyiminizi bizimle paylaşır mısınız? (Hayır!)

21. Bir müşterinin problemini çözmek mi yoksa iyi bir müşteri deneyimi sunmak mı daha önemlidir?

22. Apple, Apple Computers Incorporated olan ismini Apple Inc. olarak neden değiştirdi?

23. Çok pozitif biri gibi görünüyorsunuz. Sizi olumsuz etkileyen şeyler nelerdir?

24. Biş müşteriye sadece sesinizi kullanarak onlara yardım edeceğinizi göstermenin yolunu canlı olarak burada gösterebilir misiniz? (RolePlay zamanı!)

25. Sizi bugün buraya getiren şey nedir? (Money, Money Money!)

26. Son 4 yılda geçirdiğiniz en iyi ve en kötü günleriniz hangileri oldu?

27. Bir Apple Store'a girdiğinizde ilk dikkatinizi çeken ya da mağazada ilk hissettiğiniz ne oldu?

28. Neden Apple'da çalışmak istiyorsunuz? Eğer Apple'a girerseniz, şu an sahip olduğunuz işinizdeki neleri kaybetmiş olacaksınız?

29. Favori uygulamalarınızı nasıl test edersiniz?

30. Şimdiden itibaren gelecekteki 5 yıl içerisinde ne yapmak istiyorsunuz?

31. Bir tost makinesini nasıl test edersiniz?

YORUMLAR