Apple Music Hakkında Merak Edilen Her Şey

Apple Music, iOS 8.4 ile birlikte iOS kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Peki bu serviste bizleri neler bekliyor?

Apple Music Hakkında Merak Edilen Her Şey

Apple'ın merakla beklenen müzik servisi Apple Music, en nihayetinde iOS kullanıcılarına merhaba dedi. Müzik tutkunlarına yönelik hazırlanan ve daha iyi bir müzik dinleme deneyimi sunabilmek için dikkat çekici özellikler taşıyan bu servis aslında pek çok soru işaretini de beraberinde getirmiş oldu.

iOS 8.4 ile birlikte çıkış yapan Apple Music, en basit tanımıyla Apple'ın yeni müzik platformu olarak tanımlanabilir. Spotify, Pandora ve Deezer gibi önemli rakiplerin karşısına çıkan Apple Music'in ne seviye başarı elde edeceğini zamanla göreceğiz. Şimdi bu servisin neler sunduğuna ve onunla neler yapabileceğimize göz atalım.

Öncelikle altını çizmemiz gereken önemli bir nokta var. Apple Music, altında Connect, Beats 1 ve Apple Music Radio gibi birçok farklı servisi barındıran bir yapı. Bu servislerin her biri büyük sistemin birer parçası gibi çalışıyor ve kullanıcılara kesintisiz müziğin kapılarını aralıyor. 30 milyondan fazla müziğe sahip olan ve bu sayıyı her geçen gün artırmaya kararlı olan Apple Music, kullanıcılara müzik dinleme, oynatma listeleri oluşturma, albüm indirme, müzik kliplerini izleme şansı veriyor. Peki, Apple Music hangi noktalarda farklılaşıyor? En nihayetinde bu saydıklarımızı daha önce de yapabiliyorduk.

Apple Music kullanıcıları, sürekli olarak dinledikleri türlere göre tavsiyeler alıyorlar. Servisin en önemli özelliklerinden birisi bu. Bir diğeri ise saklanan müziklerin çevrimdışıyken bile oynatılabilmesi. Bu sayede kullanıcılar favori parçalarını offline durumunda olsalar dahi dinleme şansına sahipleri.

Sistemin diğer parçası olan iTunes Connect ise Apple büyük umudu. Connect sayesinde sanatçılar kendilerine profil sayfaları açabilecek bir bu sayfalar üzerinden sevenleri ile müzik, fotoğraf, haberler ve video paylaşabilecek. Fakat bu servis ile hayranlar birbirleri ile iletişim kuramıyor; sadece sanatçı tarafından paylaşılan içeriklere göz atabiliyorlar. Üstelik hayranların kendilerine ait bir profilleri de olmayacak fakat sanatçı tarafından paylaşılan içerikleri diğer sosyal medya kanallarında paylaşıp kendi fikirlerini beyan edebilecekler.

Öte yandan Beats 1, Apple'ın yeni 7/24 radyo istasyonu olma ünvanını taşıyor. Önceliğin New York, Londra ve Los Angeles'lı DJ'lere verildiği bu servis ile birlikte orijinal ve mix'lenmiş parçalara kesintisiz erişim sağlayabileceğiz. Bu noktada altını çizmemiz gerekiyor ki Beats 1 ile Apple kesinlikle iTunes Radio'yu terk etmiş değil. Yani bu servisi de kullanmaya devam edebileceğiz fakat ismi Apple Music Radio olarak değiştirilmiş olacak.

iTunes Radio üzerinde yer alan birkaç istasyon Apple Music Radio'ya geçişle birlikte listeden çıkartılmış ve yerlerine birkaç adet yeni istasyon eklenmiş. Önceden olduğu gibi yine kullanıcılar belirli şarkılardan ve albümlerden oluşan istasyonları oluşturabilecekler. Fakat sadece üyelerin sınırsız parça atlama hakkına sahip olacağı belirtiliyor.

Apple Music'in en iyi tarafı, yazımızın başında da belirttiğimiz gibi çevrimdışıyken de müzik dinlememize imkan vermesi. Elbette bunu parçaları indirdikten sonra yapabiliyoruz. Yani parçaları indirmek için internet bağlantısına ihtiyacımız var. Tatildeyken, seyahatteyken veya kablosuz internet bağlantısının olmadığı durumlarda bu biraz sorun olabilir. Kullanıcıların birçoğu internet paketleri üzerinden müzik indirmek istemeyecektir. Offline modun herhangi bir sınırı yok, kullanıcılar diledikleri süre boyunca müzik dinleyebilecekler

Yazımızın sonuna yaklaşırken Apple Music'in özelliklerini tüm okurların daha rahat anlayabileceği ve sorularına yanıt bulabileceği şekilde derleyelim;

  • Apple Music'e kayıt olmak için Müzik uygulamasını kullanıyoruz
  • Her kullanıcı 90 günlük ücretsiz deneme hakkına sahip
  • iTunes üzerinde yer alan tüm parçalar Apple Music'te de olacak
  • Servise üyelik ayda 9.99 dolar olarak belirlenmiş fakat ayda 14.99 dolar ödeyerek altı kişiden oluşan bir grupla ortak kullanabilir ve müziklerinizi paylaşabilirsiniz
  • Apple Music çevrimdışı dinleme seçeneğine sahip
  • Apple, kullanıcılara binlerce reklamsız müzik videosu sunacağını duyurdu
  • Kullanıcılar müzik dinledikçe, beğenilerine uygun seçenekler devamlı olarak sunulacak

Önemli not:

Uygulama şu an için Türkiye'de kullanıma açık değil. Kullanabilmek için yeni bir Apple kimliği oluşturmanız ve Amerika kıtası üzerinden kullanıyor gibi görünmek için sahte hesap açmak zorundasınız. 

Facebook Beğenileriniz Kişiliğinizi Yansıtıyor

Yeni Ayrılanlar için Facebook Tavsiyeleri

Facebook Resimlerde Yüzümüzü Görmeden de Bizi Tanıyabilecek

Windows 10 Biyometrik Güvenlik Sistemleri Kullanacak

YORUMLAR