Apple Music Üyelik Nasıl İptal Edilir?

Apple Music üyeliğinizi nasıl iptal edeceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Apple Music Üyelik Nasıl İptal Edilir?

Apple’ın Android platformuna da taşıdığı zengin içerikli müzik servisi Apple Music’e Apple kimliğinizle giriş yaparak (yoksa uygulama içerisinden hızlıca oluşturabiliyorsunuz) üye olup üç ay boyunca ücret ödemeden sınırsız ve reklamsız müzik dinlemenin keyfini sürebiliyorsunuz. Deneme sürecinin ardından memnun kalırsanız üyelik esnasında satın alım yaptığınızdan hiçbir işlem yapmadan devam edebiliyorsunuz. Ya memnun kalmayıp, iptal etmek isterseniz?

iPhone’larda önyüklü gelen müzik uygulaması Apple Music, Android platformunda da aynı içeriği ve benzer arayüzü sunmakta. Dünya genelinde hit olmuş, yeni çıkmış albüm ve şarkıların yanı sıra Apple’ın özel radyo istasyonu ve ek olarak şarkıcıların hayranlarıyla doğrudan etkileşime geçtiği özel bir alan sunan Apple Music, tüm kullanıcılara üç aylık deneme seçeneği sunuyor. Apple kimliğinizle veya yoksa oluşturup tüm içerikten bu süre zarfında yararlanabiliyorsunuz. Ancak uygulama üzerinde iPhone’daki gibi üyeliğinizi iptal edebileceğiniz bir seçenek bulunmadığından deneme süresinden sonra aylık 9.99 TL çekilmeye devam ediliyor. Apple Music üyeliğinizi (otomatik yenilenen aboneliğinizi) iptal etmenin yolu ise iTunes yazılımı üzerinden yapacağınız birkaç basit adımdan geçiyor:

  • iTunes’u açtığınızda sağ üst köşeden isminize tıklıyorsunuz ve açılır pencereden “Hesap Bilgileri”ni seçiyorsunuz.

  • Sorulursa Apple Kimliğinizi ve parolanızı yazıyorsunuz ve sayfanın en aşağısına indiğinizde görebileceğiniz Ayarlar menüsü altında yer alan Abonelikler’in yanındaki Yönet’e tıklıyorsunuz.

  • Apple Music Üyeliğinizin otomatik yenilenmesini iptal etmek için Otomatik Yenile seçeneğini kapatıyorsunuz. (Birden fazla aboneliğiniz varsa, Abonelikleri Yönet sayfasında Apple Music’in yanındaki “Düzenle”ye tıklıyorsunuz.)

Apple Music Android Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Şey

YORUMLAR