Arama Sonuçlarındaki Sıralamanızı İyileştirmenin İpuçları

Beyaz Şapka SEO, Siyah Şapka SEO, Gri Şapka SEO ve Negatif SEO olmak üzere başlıca dört tip SEO vardır. Bu yazıda, aradaki farkların ne olduğunu öğrenecek ve arama sonuçlarındaki sıralamanızı iyileştirmenin yollarını keşfedeceğiz.

Dünyadaki tüm çiçekleri biliyor musunuz? Var olan tüm çiçekler hakkında fazlaca bilgi sahibi olmak zordur ama bu bilgiler zamanla elde edilebilir. SEO, internetin çiçekleri gibidir. World Wide Web (WWW)’deki her sayfa hakkında bilgi toplar, böylece insanların aradıklarını tam olarak bulmalarına yardımcı olunabilir.

Beyaz Şapka SEO, Siyah Şapka SEO, Gri Şapka SEO ve Negatif SEO olmak üzere başlıca dört tip SEO vardır. Bu yazıda, aradaki farkların ne olduğunu öğrenecek ve arama sonuçlarındaki sıralamanızı iyileştirmenin yollarını keşfedeceğiz.

Siyah Şapka SEO (Black Hat SEO)

Siyah Şapka SEO, arama motorlarının kurallarına uyulmadığı ve bu nedenle içeriğinizin yasaklanma ya da sıralamadan düşürülme riskinin bulunduğu tiptir. Bu yöntem genellikle daha hızlı yükselmek ve Google’ın web yöneticisi yönergelerine uymaksızın yayınlamak istendiğinde yapılır. Bu SEO uygulamasının yapılmaması gerektiği belirtiliyor ve yapınca yakalanırsanız en iyi ihtimalle web sitenizin Google’ın arama sonuçlarındaki sıralamanız düşebilir.

Google algoritması sürekli olarak güncellenmektedir. Yapılabilecek en hızlı işlem bu olmasına rağmen yasak olduğu için büyük sorunlara yol açacaktır.

Beyaz Şapka SEO

Beyaz Şapka SEO, Google’ın web yöneticisi yönergelerine göre en güvenli yoldur ancak arama sonuçlarındaki iyileşmenin gerçekleşebilmesi için çokça zaman ve çokça maaliyet gerekir. Bu SEO’nun en pozitif yanının, asgari risk içerdiği ve zaman içinde uzun süreli değer kazandırdığı bilinmektedir. Birçok arama motoru bu tür SEO kullanımını önermektedir. Sosyal medyada ve bizi başka sitelere yönlendirmeyen diğer yasal sitelerde bulacağımız faydalı içerik, Beyaz Şapka SEO uygulamasını hayata geçirir.

Gri Şapka SEO

Gri Şapka SEO, yukarıdaki belirtilen iki SEO türü arasında yer alan benzersiz bir türdür çünkü Google tarafından sağlanan yönergelerdeki boşlukları sömürmeyi içerir. Bu teknik hiçbir yerde belirtilmemiştir ama ne yapılması gerektiği ile ne yapılmaması gerektiği arasında ince bir çizgidedir. Bu yüzden fazlasıyla risklidir ve kullanacak olanların çok dikkatli olması gerekir.

Negatif SEO

Negatif SEO, Gurgaon’da Gri Şapka SEO ya da Siyah Şapka SEO hizmetini kötü / yanlış bir niyetle size ait olmayan bir siteye uygulanan işlemdir. Temel kullanım, diğer bazı internet sitelerinin trafiğinden trafik çekerek internet sitenize trafik yönlendirmektir. Genellikle hedefin internet sitesinde doğal olmayan ya da rahatsız edici bağlantılar yerleştirilerek yapılır, bu nedenle bazen siteye siteden içerik çalmak ve içerikte değişiklik yapmak, böylece hedef siteyi de kötü bir duruma sokmak ile yapılan içerik çalma olarak adlandırılır.

YORUMLAR