Asus Zenfone Lollipop Güncellemesi Nasıl Yapılır

Asus Zenfone Android 5.0 güncellemesini nasıl yapacağınızı resimli olarak anlatıyoruz

Asus Zenfone Lollipop Güncellemesi Nasıl Yapılır

Merhaba Tamindir takipçileri. Asus Zenfone serisi akıllı telefonlar yüksek performansları, makul fiyatları ve başarılı arayüzleri sayesinde ülkemizde yoğun ilgi görmüş ve bir süre kelimenin tam anlamıyla peynir ekmek gibi satmıştı. Asus'un sunduğu başarılı özellikleri bir adım öteye taşıyacak olan Android 5.0 Lollipop güncellemesinin yayınlanacağı bir süre önce duyurulmuş, hatta bir beta versiyon yurt dışında belli kullanıcılara sunulmuştu. Asus Zenfone Lollipop güncellemesi nihayet betadan çıkarak ülkemizdeki Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 kullanıcılarının beğenisine sunuldu.

Asus, ilk adımda Asus Zenfone Android 5 güncellemesini bilgisayar üzerinden yüklenebilir şekilde kullanıcılara sundu. Android 5.0 güncellemesini daha sonradan kablosuz ağ üzerinden de indirilebilir halde kullanıcılara sunacağının sözünü veren Asus, Zenfone 4, Zenfone 5, Zenfone 6 modelleri için Android 5.0 Lollipop kurulum dosyasını internet üzerinden indirmeye açtı. Bu yazımızda bilgisayarınız aracılığıyla Asus Zenfone Lollipop güncellemesini akıllı telefonunuza nasıl yükleyebileceğinizi anlatacağız. Bu güncellemeyi telefonunuza yükleyebilmek için öncelikle telefonunuzda Adroid Kitkat'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Bu adımdan sonra kurulum işlemlerine başlayabiliriz.

Asus Zenfone Android 5.0 güncellemesini yükleyebilmek için ilk önce bu bağlantıları kullanarak telefonunuzla uyumlu olan kalıp dosyasını bilgisayarınıza indirin:

Asus Zenfone 4 Lollipop kurulum dosyası

Asus Zenfone 5 Lollipop kurulum dosyası

Asus Zenfone 6 Lollipop kurulum dosyası

Telefonunuzla uyumlu kurulum dosyasını indirdikten sonra bu dosyanın depolandığı klasörü açın ve dosya üzerine sağ tuşla tıklayarak dosyayı kopyalayın: 

2. adımda Zenfone telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Bilgisayarınız telefonu tanıdıktan sonra dosya gezgini ile Zenfone telefonunuzun klasörünü açın ve bu klasörün altından "Dahili depolama birimi" klasörünü açın:

Dahili depolama birimi klasörü açılınca klasör içindeki boş bir alanda farenin sağ tuşuna tıklayın ve "Yapıştır" seçeneğini seçerek kopyaladığınız Android Lollipop kurulum dosyasını telefonunuza transfer edin. Bu işlem biraz zaman alacaktır:

Kopyalama işlemi birince telefonunuzu bilgisayarınızdan güvenle kaldırın. Bu adımdan sonra kurulum işlemini başlatacağımız için telefonunuzun şarja bağlı olduğundan emin olun. Bilgisayarınızdan telefonunuzun kablosunu çektiğinizde telefonunuzun bildirim bölümünde bir uyarı işareti göreceksiniz. Bildirim ekranını açın ve bu uyarının üzerine dokunun:

Bu adımdan sonra açılan ileti kutusundaki "Tamam" tuşuna dokunun ve sonrasında kurulum işlemine onay verin. Artık kurulum işleminiz başlayacaktır ve telefonunuz yeniden başlatılacaktır. Yeni işletim sisteminizi güle güle kullanın!

YORUMLAR