Bir Oyun Bağımlısı mısın? Hemen Öğren

  Geçtiğimiz günlerde ESET tarafından bir oyun bağımlılığı testi yapıldı. Yapılan bu teste göre oyun bağımlılığı teşhisi konulmuş bireylerin günde 12 ile 21 saat arasında oyun oynayabildikleri ortaya çıktı.. Üstelik hiçbir şey onları bu zamanı harcamalar

Bir Oyun Bağımlısı mısın? Hemen Öğren

 

Geçtiğimiz günlerde ESET tarafından bir oyun bağımlılığı testi yapıldı. Yapılan bu teste göre oyun bağımlılığı teşhisi konulmuş bireylerin günde 12 ile 21 saat arasında oyun oynayabildikleri ortaya çıktı.. Üstelik hiçbir şey onları bu zamanı harcamalarından alı koyamıyor. İşin daha da kötüsü bu zaman aralığından daha uzun süre oyun başından kalkmayanlar oyuncular da var. Peki, siz onlardan birimisiniz? Dürüst olun.

Özellikle çevrimiçi oyunlar yeni nesil oyun bağımlıları oluşturuyor. Araştırmaya göre, oyuncuların yüzde altısı tek seferde 24 saatten uzun süre oyun başından kalkmadıklarını söylüyor. Dile kolay burada tam tamına 24 saat üzerinde bir oyun oynama süresinden bahsediyoruz. Doğal olarak bu oyuncu arkadaşlarımıza da oyun bağımlısı dersek hiç yanlış olmayacaktır.

ESET’in İngiltere’de yaptırdığı bu araştırma, 500 oyuncunun davranışlarını inceledi. Bu deneklerin yüzde 83’ü hemen her gün iki saatten fazla olmak üzere oyun oynayabildiklerini kabul ediyor. 50 kadar oyun sever bu standardı 5 saate kadar çıkardıklarını söylerken, 15 kadar oyuncu 10 saati aşmayı işten bile saymıyor.

Bu test size bir şekilde ulaşamadığına göre, hemen size yardımcı olalım ve kendi hazırlamış olduğumuz oyun bağımlılığı testini sizlere sunalım. Ölçün bakalım oyun bağımlılığı seviyeniz ne durumda.

Testi çözerken kendinizi kandırmayın. Çünkü sorular oldukça ciddi. Bu yüzden dürüst davranırsanız testin sonucunu doğru değerlendirerek oturup düşünmeniz için de bir fırsat doğacaktır.

Bu arada şunu da belirtelim; ESET İngiltere’den Güvenlik Uzmanı Mark James, "Oyun oynamak yüksek derecede bağımlılık yapıyor, bu nedenle katılımcılardan çoğu bu kadar uzun süreler oynadıklarını kabul ediyorlar. Fakat okul, iş, arkadaşlar ve aile ile ilgili yükümlülüklerle orantılı bir şekilde yürütmek çok önemli. Hiç kimseye sanal alemde gerçek dünyada geçirdiklerinden daha fazla zaman geçirmelerini tavsiye etmem" diye durumun ciddiyetinin altını çizdi.

İyi Bir Online Oyuncusu musunuz? Testimizi Deneyin.

izi Teknolojiye Deli Gibi Bağımlı Kılan 4 Ana Sebep

Akıllı Telefona Bağımlı Olmamak İçin İzlenecek 5 Yol

YORUMLAR