Birkaç Adımda Windows Media Center Windows 10'da Nasıl Çalıştırılır

Windows Media Center Windows 10'da yok diye üzülmeyin birkaç basit adımla geri getirmeniz mümkün.

Birkaç Adımda Windows Media Center Windows 10'da Nasıl Çalıştırılır

Microsoft Windows 10 alışılagelmiş ve kullanılması kolay Windows Media Center’ın neden defterini dürdü bilmiyoruz ama Windows Media Center’ın Windows 10’da nasıl çalışabileceğini biliyoruz. Eğer Windows 10’a yükselip bu uygulamayı artık kullanamaz hale geldiyseniz birkaç küçük adımda tekrar yeniden kullanabilmeniz olası.

Aslında Microsoft Windows Media Center’ın kullanımının giderek azaldığını iddia etmişti. Bu azalmanın ne kadar olduğunu ise ifade etmemişti. Windows’un bu klasik uygulamasını özlüyorsanız hemen aşağıdaki adımları teker teker uygulamanız yeterli olacaktır. 

  • İlk olarak tarayıcınız üzerinden WindowsMediaCenter_10.0.10134.0v2.1.rar dosyasını indirin. Dosya boyutu 53.8MB olarak görünecek.

  • Daha sonra WinRAR kullanarak bu dosyayı C sürücünüzde belirleyeceğiniz bir klasöre açın.
  • _TestRights.cmd dosyasına sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştırın. Bu işlem CMD penceresi açarak bazı işlemlerin otomatik olarak yapılmasını sağlayacak ve sonra bu pencere kapanacak.
  • Bu işlemden sonra klasördeki Installer.cmd dosyasını yine sağ klikle Yönetici olarak çalıştırın.

Windows Arama seçeneğini kullanarak Windows Media Center ya da WMC kelimelerini aratın. Uygulamayı kolayca bulacaksınız. Başlat Menüsü Tüm Uygulamalar yolunu takip edin WMC burada Windows Donatıları bölümünde görünecektir. Güle Güle kullanın.

Eğer ilk denemede uygulamayı bu menüde göremez ya da kuramazsanız Windows 10’u yeniden başlatarak kontrol edin. Aksi takdirde yeniden başlattıktan sonra tekrar yukarıdaki adımları izleyerek kurabilirsiniz.

Windows 10 Şifre Kaldırma Nasıl Yapılır?

Windows 10'da Internet Explorer Nasıl Kaldırılır?

Windows 10 Türkçe Klavye Sorunu Nasıl Düzeltilir?

YORUMLAR