Blog Yazmak 2015 Yılının En İyi Mesleği Olabilir. Nasıl mı?

2015 yılında da blog yazmak, içerik üretmek önemini koruyacak. Böyle bir alışkanlığınız varsa geliştirmeli, eğer eğiliminiz varsa hemen başlamalısınız. Neden mi? İşte 2015 yılında blog yazmanın önemini açıklayan araştırmamız.

Blog Yazmak 2015 Yılının En İyi Mesleği Olabilir. Nasıl mı?

2015 yılında da blog yazmak, içerik üretmek önemini koruyacak. Böyle bir alışkanlığınız varsa geliştirmeli, eğer eğiliminiz varsa hemen başlamalısınız. Neden mi? İşte 2015 yılında blog yazmanın önemini açıklayan araştırmamız.

Blog yazmak bir nevi online özgeçmişinizi güncellemek anlamına geliyor. Eğer tanınan bir içerik sağlayıcısı olmak istiyorsanız, altında imzanız bulunan her blog yazısının Google aramalarında görüneceğini unutmayın. Yazdığınız konuların ne kadar takip edildiğini, hangi konularda nasıl içerikler ürettiğinizin buradan takip ediliyor olması size büyük fayda sağlayacak.

İnsanlar konularla ilgili aramalarında yazılarınıza rastladıklarında ve bu yazılarınızı okuyup beğendiklerinde takipçileriniz yavaş yavaş artacak

Her gün güncellenen bir özgeçmiş

Blog yazıları hemen her konuda yazarların bilgilerini, tecrübelerini ve fikirlerini paylaştıkları yazılar. Bu yazılar sizin hakkınızda okuyuculara fikirler de veriyor. Yazacağınız konular bir ya da birden fazla olabilir. Önemli olan bunları nasıl aktarabildiğiniz. Okuyucunun aklında kalan her yazı sizin için yeni bir özgeçmiş anlamına geliyor. Üstelik bu özgeçmişiniz her yeni yazınızla beraber güncelleniyor. Böylelikle okuyucular bir zaman sonra yazdığınız konularla ilgili olarak sizin yazılarınızı da değerlendirmeye alabiliyorlar. 

Hem isminiz hem bilinirliğiniz takdir görüyor

Konu ne olursa olsun yapacağınız araştırmaları okuyucuları anlayacağı bir dilde, kendi üslubunuza uyarlayarak anlatıyor olmanız zaman içinde bir okuyucu kitlesi oluşturmanızı sağlayacak. Böylelikle belli konular hakkında danışman yazar statüsü elde edebilirsiniz. Yazacağınız konular zamanla insanların güvenini kazanmanıza da yol açıyor, böylelikle sizi okumadan belli bir konu hakkında karar vermiyorlar.

Gelecekte yapacağınız tek meslek olabilir

Blog yazma yeteneğiniz zaman içinde takdir gördüğünde, bu hobinizin bir kariyere dönüşebilmesi olasılığı artıyor. Dünya üzerinde sadece blog yazarak para kazanan ve hayatını rahatlıkla idame ettirebilen pek çok yazar var. Şöyle ki; zaman içinde sadece telif ödenen blog’lar daha sonra o sayfaya alınan reklamlardan ya da sponsorlardan komisyon hakkı da kazanabiliyorlar. Böylelikle gelecek kaygısı olmadan, bu işi sabit bir duruma getirmek tamamen sizin kontrolünüzde. 

İletişim yeteneğinizi geliştiriyorsunuz

Blog yazarken işlediğiniz konuların alacağı yorumları takip etmek çok önemli. Okunuyor olmanın size getireceği en büyük sorumluluklardan biri bu. Yorumlarda size sorulan soruları dikkatle ve üslubunuzu bozmadan cevap vermelisiniz. Böylelikle hem itibarınızı hem de iletişim yetenekleriniz artırmış oluyorsunuz. Öte yandan gerçekten iyi bir blog yazarı statüsüne eriştiğinizde iletişim ağınızla bağlantıyı koparmadığınız için size gelebilecek iş teklifleri çok farklı ve karlı olabiliyor. 

Ağınızı da genişletebilirsiniz

Doğru ifade edilmiş, okuyucusuna ulaşabilmiş blog’lar zaman içinde bir ağ oluşturmanıza sebep olur. Bu ağ okuyucularınızın sizinle iletişimde olmasın sağlayacağı gibi, gelecekte onlarla beraber iş yapma olasılığı yaratacak fırsatlar yaratabilir. Serbest bir yazarsanız iş teklifleri alma olasılığınız çok yükselir. Güncel ve ilginç blog konuları insanlar üzerinde etkili oluyor. Bu yüzden konuları seçerken gündemi ve okuyucu ilgisini takip etmelisiniz. Bunu yapabilmek için bir iletişim ağı kurmanızda ve bunu sıcak tutmakta fayda var. 

Bir öğretmen gibi hissetmek

Yazacağınız konu ne olursa olsun okuyucularınıza bilgi aktarıyorsunuz. Dünyada bilgi paylaşmaktan daha güzel ve onurlu bir şey yok. Her okuyucunuz sizden belli bir konuda bilgi alıyor ve bu onların hayat tecrübelerine bir şekilde yansıyor. Bu durum sizi bir öğretmen kademesine de yükseltiyor. Okulda iyi öğretmenlerimizi nasıl hatırlıyorsak, iyi bilgi aktarabilen blog yazarları da unutulmaz. Bu noktada bazı blog yazarlarının okuyucularına uzman oldukları konularda online dersler verdiğinin altını da çizmek isteriz. 

Sadece öğretmiyor öğreniyorsunuz da

Blog yazmak kendinizi geliştirmek demek. Gelişen teknolojiler, aktüel haberler, eğlence dünyası ve benzeri yaşayarak, güncellenerek devinen ortamlar. Sizin de bu akımlarda güncel olabilmeniz çok önemli. Okuyucularınıza modası geçmiş bilgiler yerine yeni gelişmelerden bahsetmek sizin gündemi ne kadar hızlı takip edebildiğinizin de kanıtı. 

Zihninizi dinç tutuyor

Blog yazmak bir beyin jimnastiği aslında. Devamlı olarak okuyor, araştırıyor, not alıyor ve bunları kendi üslubunuzda kitlelere aktarıyorsunuz. Özenle düzenlenmiş her yazı zihninizi ve yeteneğinizi keskinleştiriyor, böylelikle sizi de yeniliyor. Okuyucularınıza aktarmak istediğiniz konuları yeniden yapılandırırken kendi düşüncelerinizi de yazının içine harmanladığınız için sürekli olarak yorumlama ve değerlendirme modunuz açık kalıyor.

Kolay bir meslek

Blog yazmak zor değil. Tamamen kendinizi geliştirmekle ilgili. İlgi alanlarınızı doğru belirlerseniz bu alanlarda blog yazmamak için bir engeliniz yok demektir. Araştırın, öğrenin, yorumlayın, yazın ve okuyucuya aktarın tüm yapmanız gereken bundan ibaret. Ancak her meslek gibi bunun da bir disiplini olduğunu unutmamalısınız.

Blog yazarlığı her ne kadar zaman alan bir uğraş olsa da, hızla mesleğe dönüşerek karlı bir kariyer oluşturabilmeniz için fırsatlar sunuyor.  Görünen o ki; blog yazarlığı, 2015 yılında da çok popüler olmaya devam edecek. Biraz çabayla bu kariyeri seçmeye hala geç kalmış değilsiniz. Üstelik bu işi internet bağlantısı olan her yerden yapabilme lüksüne de sahipsiniz.

Blog Sitesi Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

En Çok Blog Yazılan Alanlar Araştırması

Blogger Portreleri

YORUMLAR