CES 2016'da Sergilenen Olağanüstü Yaratıcı 12 Teknoloji Harikası

CES 2016'da tanıtılmış ve adından bolca söz ettirmiş ürünleri sizler için listeledik.

CES 2016'da Sergilenen Olağanüstü Yaratıcı 12 Teknoloji Harikası

Bu yıl düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı birbirinden üstün özellikli teknoloji ürünlerine ev sahipliği yaptı. Sanal gerçekliğin ve eğlence sektörünün ön planda olduğu bu fuarda oldukça göz kamaştıran ürünler tanıtıldı. Kelimenin tam anlamıyla "CES 2016 efsane bir şovdu".

CES 2016 bu sene Las Vegas'ta düzenlendi ve firmalar adeta birbiriyle yarıştı. Göz kamaştırıcı ürünlerin yer aldığı CES 2016'da inovasyon ödülleri de verildi. Samsung ve ASUS firmaları bir kaç dalda inovasyon ödülü alırken diğer firmalar da ortaya çıkardıkları ürünlerle adlarından bolca söz ettirdiler. Geleceğe yönelik teknolojilerin bol miktarda kullanıldığı bu ürünlerden en çarpıcı olanları ise sizin için derledik. Bu yazı dizisinde CES 2016'da tanıtılıp buram buram gelecek kokan 12 teknoloji ürününü yazdık. (Bu arada inovasyon'un anlamının, yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirmek ve bunu ticari gelir elde edecek hale getirmek için yürütülen tüm süreçleri kapsayan üretim yöntemi geliştirme, yeni düşünceler anlamına geldiğini de hatırlatalım.)

1. LG'nin Rulo Olabilen Ekranı

Samsung Galaxy S6 ile hayatımıza giren kavisli ekranlara LG bambaşka bir boyut getirmiş durumda. Gazete kağıdı gibi rulo haline gelebilen OLED ekran LG'nin fütüristik çizgilerini bir kaç adım yukarı taşımış. 18 inç boyutunda geliştirilen bu ekran önümüzdeki yıllarda evlerimizde yerini alabilir.

2. Htc'nin UA Healtbox'ı

Ünlü fitness markası Under Armour ile işbirliği yapan HTC, dünyanın ilk ağ bağlantılı fitness sistemini geliştirdi. Sağlıklı sporun 3 yapı taşı olan uyku, beslenme ve hareket'i takip eden UA Healtbox, HTC tarafından tasarlandı ve CES 2016'da görücüye çıktı. UA Band, UA Heart Rate ve UA Scale cihazlarıyla kişinin formunu takip etmesi sağlanıyor.

3. Samsung'un Rink'i

Sanal gerçekliğin üst düzeyde olduğu fuarda Samsung akıllıca davranmış diyebiliriz. Samsung'un Creative Labs projesi olarak geliştirdiği 3 projesinden biri olan Rink, Oculus cihazını kontrol etmek için geliştirilmiş. Yapısında bulunan sensörlerle sanal gerçeklik gözlüğünü kontrol etmek mümkün hale geliyor ve eğlence kat sayısı artıyor.

4. Samsung'un Dev Ekranlı Buzdolabı

Samsung CES 2016'da kullanıcı rahatlığına oldukça önem vermiş. Bu sefer buzdolabına büyük bir ekran yerleştiren Samsung, teknoloji seven kadınların ilgisini bir hayli çekti. Üzerinde bulunan dokunmatik ekran ile internete girme, televizyon izleme ve dolaptaki ürünlerin son kullanma tarihlerini kaydetme gibi pek çok işlev yapılabiliyor. Ayrıca dolap içindeki kameralara uzaktan bağlantı yapmak da mümkün.

5. Wİ-Fİ Canavarı Portal Router

Günümüzde Wİ-Fİ hemen hemen her alanda vazgeçilmez bir teknoloji. Her cihaz kolaylıkla Wİ-Fİ'ye ulaşabiliyor. Durum böyle olunca internet bağlantısında yavaşlamalar oluyor. İşte tam bu problemi ele alan Portal, CES 2016'da tanıttığı Router ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. Yüzde 250 daha fazla spectrum yayan modem 5 GHz hızına kadar ulaşabiliyor.

6. Duvarların Arkasını Gösteren Daqri Smart Helmet

İntel ve Daqri duvarların arkasını gösteren kask üretti ve bunu CES 2016 kapsamında görücüye çıktı. Smart Helmet olarak tanıtılan bu kaskın işçi verimini arttırması bekleniyor. Bu kask x ışınlarıyla termal görüntü sağlayarak duvarın arkasında neler olup bittiğini gösteriyor.

7. Savaş Uçağı Gibi Görünen Drone Parrot Disco

Alışılan pervaneli drone'lara yeni bir bakış açısı getiren Parrot Disco, savaş uçağına benzeyen yapısıyla da dikkatleri üzerine çekti. Sabit kanat yapısıyla 80 km/h hıza ulaşabilen drone tamamen ayrılabilir yapısıyla da kolaylıkla taşınabiliyor. 45 dakikalık uçuş süresi bulunan drone aynı zamanda otonom bir kontrole de sahip.

8. 360 Derece Görüntü Kaydeden HumanEyes

HumanEyes Vuze adının verildiği bu kamera etrafta olan biten herşeyi kaydediyor. 360 derecelik görüntüler kaydeden bu kamera ilginç tasarımıyla da ilgi çeliyor. Bu kameranın fiyatının ise 1000 dolar civarında olması bekleniyor.

9. Sesli Tercümanınız İli

CES 2016'da tanıtılan bu cihaz ile yabancı biriyle konuşurken söylediklerinizi onun diline çevirmek bu cihaz ile mümkün hale geliyor. Siz konuşun ve İli çevirsin. İli aynı zamanda dünyanın ilk sesli kelime çeviricisi olarak tanıtılmış.

10. Hyundai'nin Sizi Motor Ustası Yapan Uygulaması

Hyundai geliştirdiği yazılım sayesinde arabalardan pek anlamayan kişilerin yardımına koşmuş. Uygulaması oldukça kolay olan bu teknoloji sanal gerçekliği kullanıyor. Telefonu motor bölümüne doğru tuttuğunuzda motor bölümündeki parçaların adlarını uygulama size yazılı olarak söylüyor. Böylece neyin nerde olduğunu rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Bence bu uygulama iş yapar.

11. Harman'ın Araç İçi Güvenlik Sistemi

Araç içerindeki güvenliğe dikkat çeken Harman, sürücünün göz bebeklerini takip eden bir sistemi tanıttı. Sürücünün yorgunluk ve uyku durumu gibi önemli şeyleri takip eden sistem her hangi bir olumsuzluk durumunda otomobilin sürüş yardım sistemlerini devreye sokma gibi kritik özellikleri üstleniyor. Trafik kazalarını azaltacak bir teknoloji diyebiliriz.

12. Elektrikli Scooter Xcooter

Adı biraz garip olsa da Xcooter oldukça eğlenceli bir ürün. Elektrikle çalışan Xcooter yaklaşık 4 km'lik menziliyle eğlenceli bir araç olarak piyasaya çıkmış. Yaz günlerinin yeni eğlencesi bu araç olabilir.

Tüm CES 2016 Haberleri için Tıklayın...!

Apple Watch Aksesuarları CES 2016'da Sergilendi

Razer CES 2016’da Eteklerindeki Süper Ürünleri Döküyor

YORUMLAR