Çok İşinize Yarayacak 10 Muhteşem Instagram Kurnazlığı

Instagram üzerinde daha aktif ve etkili olmak için yapmanız gereken bazı küçük kurnazlıkları açıklıyoruz.

Çok İşinize Yarayacak 10 Muhteşem Instagram Kurnazlığı

Instagram'ı hem kendinizi yalnız hissetmemek, hem de etkili kullanabilmek için bazı kurnazlıklar yapabilirsiniz. Hem neden olmasın? İnsanlar resimlere bakmayı çok severler. Bundan dolayı uzun süre zaten yalnız kalmazsınız, ancak vereceğimiz ipuçları daha hızlı takipçi toplamanıza ve daha kolay Instagram kullanmanıza yardımcı olabilir.

Instagram takipçi edinmek ve interaktif olmak için son derece uygun bir sosyal ağ. Eski kullanıcılar ve pro-Instagramcılar arasında yitip gitmemek için yapmanız gereken birkaç küçük kurnazlıktan bahsetmek istiyorum.

Hashtag Önemli

Hashtag çöplüğü yaratmayın. Hashtag sistemi fotoğrafları belli kategoriler altında toparlamanıza yardımcı olur. Kategorilerinizi mantıklı isimlendirirseniz bu kategorilere kullanıcılarınızın da dahil olması daha kolay olur. Örneğin; #heykel yerine #taştanbirşey gibi bir isimlendirme son derece yararsız olur. Bu yüzden hashtaglerinizin kolayca bulunabilir ve resimlerinizi ifade eden ancak evrensel tanımlamalar olmasına dikkat etmelisiniz.

Bulut depolamanızda Instagram’a yer ayırın

Google Drive ya da Dropbox hesaplarınızda bir klasör yaratın. Bu klasörünüzü Instagram ile ilişkilendirin. Böylelikle PC üzerinden fotoğraflarınızın kontrolünü kolaylaştırmış ve düzene koymuş olursunuz. Bu klasörü fotoğraf tarihlerine göre düzenleyin, bu sizi Instagram’ın çok da kolay olmayan arayüz ile uğraşmaktan kurtaracaktır. Bu klasörleri arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Böylece takım halinde Instagram üzerindeki hareketlerinizi takip etmeniz de mümkün olabilir.

Instagram filtreleri

Instagram’a fotoğraf yüklemeden de filtrelerini kullanabilirsiniz. Eğer cep telefonunuzu Uçak Modu’na alırsanız çektiğiniz fotoğrafları Instagram’a yüklemeden işleyebilir, tüm Instagram özelliklerinden faydalanabilir ve belleğe depolayabilirsiniz. Uçak modunda Instagram’a işlediğiniz fotoğrafı yüklemesini söylerseniz fotoğraf sosyal medyaya yüklenmez ama telefonunuzda kalır.

Fotoğraflardan yer bildirimlerini kaldırın

Varsayılan bir özellik olarak Instagram, her çekeline fotoğrafın nerede çekildiğini işaretler. Bu ayarı değiştirmeniz mümkün. Çoğu kullanıcı bunu yapmaz. Ancak siz uygularsanız güvenlik açısından pek ok tehdidi ortadan kaldırmanız mümkün olabilir. Bunu yapmak için Instagram ayarlarında “Photo Map” sekmesini, seçebilir ve daha önce yer bildirimi yapılmış fotolardan da bu bildirimi kaldırabilirsiniz.

Fotoğraflardan etiketi kaldırın

Profilinize giderek sağ köşedeki avatar üzerinden etiketlendiğiniz tüm fotoğrafları görebilirsiniz. Bu fotoğraflara tıklayarak etiketlerinizi silebilmeniz mümkün. Bunu tümünü seçerek ya da tek tek yapabiliyorsunuz. Bir gün bu etiketleri kaldırmanız gerekebilir. Aklınızda bulunsun.

İsminizin altına web sitenizi de ekleyin

Bazı kullanıcıların isimlerinin altında web siteleri yazdığını görmüşsünüzdür. Bu yararlı olabiliyor. Siz de yapabilirsiniz. Web sitesi adresinizi Lokasyon bildirdiğiniz yere yapıştırın. Böylece web siteniz artık isminizin altında görünecek. Hesabınız daha havalı olacak.

Android üzerinde iki Instagram hesabı kulanın

Instagram fotoğraf yüklemelerinde kendi arayüzünü kullanmanız için ısrarcı olacaktır. Ancak bu durumu Android üzerinde zorunlu olarak kullanmak durumunda değilsiniz. Eğer iki Instagram hesabınız varsa ve ikisini de aynı anda kullanmak istiyorsanız Android için “Instowgram” uygulamasını da telefonunuza yükleyebilirsiniz. Orijinal Instagram’ın klonu olan bu uygulama orijinal uygulamadan ayrı olarak bir Instagram hesabı daha kullanmanıza izin veriyor. Bu uygulamanın tek sıkıntısı arkadaşlarınızın “Instwogram’dan” yüklediğiniz fotoğraflara gerçek Instagram üzerinden cevap vermesi ve sizin bunları görememeniz. Onun için seçim sizin.

İnsanlara yalvarmaktan vazgeçin

Sosyal medya elbette takipçi olmadan olmuyor. Ama Instagram'da profil sayfanıza sadece 'beni takip edin' yazarsanız hüsrana uğrarsınız. Kendinizi biraz kalabalıklara sunmanız, tanıtmanız ve çok farklı bir içerik yaratmanız takipçi sayınızı hızla artırır. Bu yüzden kendi tanıtımınıza özen gösterin.

Karşılıksız sevmeyi öğrenin

Bir kullanıcının fotoğrafını beğenmenin, size karşılığında bir beğeni getireceği diye bir kural yok. Birini takip etmenin de öyle. Fotoğraflarınızı ve tanıtımınızı beğenirlerse ederler zaten. Karşılık bekleyerek beğeni ve takip yapmayın. Yorumlara katın, kaba olmayın ve mutlaka teşvik edici konuşun. Bir stiliniz olsun.

Bilgisayarınızı da kulanın

Instagram hesabınızı sadece mobil dünyadan kontrol etmeyin. PC üzerinden de kontrol etmeniz hem daha geniş ekranda fotoğrafları kontrol etmenizi sağlar, hem de çoğu zaman daha hızlı etkileşimde bulunmanıza yardımcı olur. 

Yeni Başlayanlar İçin Instagram İpuçları

Kaçırmamanız Gereken Instagram İpuçları ve Hileleri

Sosyal Video Platformları Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz İnce Detaylar

YORUMLAR