Discord Deneyiminizi Artıracak Yöntemler ve İpuçları

Discord deneyimini önemli ölçüde arttıran ipuçları neler? Bu yazıda popüler hizmette daha iyi bir deneyim elde edebilmenizi sağlayacak ipuçlarını açıkladık.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Discord için çeşitli ipuçları bulunuyor. Bu ipuçları, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor. Dolayısıyla uygulama daha verimli bir şekilde kullanılabiliyor. Bu yazıda başarılı hizmette kullanılabilecek yöntemleri açıkladık.

İlk olarak 2015 yılında hizmet vermeye başlayan Discord, günümüzde mesajlaşma uygulaması denildiğinde akla ilk gelen hizmetler arasında yer alıyor. Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından tercih edilen hizmette çeşitli özellikler, klavye kısayolları ve özelleştirme seçenekleri bulunuyor.

Discord'da Deneyimi Üst Seviyeye Çıkaran İpuçları Listesi

  • Hesaplarınızı bağlayın.
  • Bildirimler
  • Sunucuları klasörleme özelliği
  • Biçimli yazılar
  • Tuş atamaları
  • Klavye kısayolları
  • Discord botları
  • Discord Nitro
  • Sohbet komutları

Yukarıda daha iyi bir deneyim elde edebilmenize imkân tanıyan çeşitli ipuçları bulunuyor. Bu ipuçlarının nasıl uygulanacağına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca söz konusu hizmet hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız Discord nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır sorularını yanıtladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Hesaplarınızı Bağlayın

Kullanıcıların diğer kişiler ile iletişim kurabilmesine imkân tanıyan mesajlaşma uygulaması Steam, TikTok, Twitter, League of Legends, PlayStation Network, Riot Games, YouTube, Reddit, Battle.Net, Facebook, Epic Games ve Spotify dahil olmak üzere pek çok hizmeti destekliyor.

Hesabınızı bağlamak için Discord penceresinin sol alt köşesinde yer alan çark simgesine tıklayın. Sol kısımda yer alan "Bağlantılar" sekmesine girin ve ardından karşınıza çıkan hizmetler arasından seçim yapın. İstediğiniz hesapları bağlayın.

Bildirimler

Popüler hizmette sunucu oluşturma ve diğer kullanıcıların oluşturduğu sunuculara katılma imkânı mevcut. Eğer çok sayıda sunucuya üyeyseniz gün içerisinde fazla sayıda bildirim alabilirsiniz. Neyse ki uygulamada bildirimler özelleştirilebiliyor.

Bildirimleri özelleştirmek için ilk olarak çark simgesine tıklayarak ayarlar sayfasını görüntüleyin. Sol kısımda yer alan sekmeler arasından "Bildirimler" sekmesine girin. "Metin Okuma Bildirimleri" kısmında "Tüm kanallar için", "Seçili olan kanal için" ve "Asla" olmka üzere üç farklı seçenek göreceksiniz.

Eğer çok fazla mesaj birikmişse bu kısımdan metin okuma bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Böylece biriken mesajları okumak yerine, dinleyebilirsiniz. Bildirimler bölümünden genel bildirim ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Üye olduğunuz bir sunucudan bildirim almak istemiyorsanız o sunucunun simgesine sağ tıklayın ve “Sunucuyu sustur” seçeneğini aktif edin.

Sunucuları Klasörleme Özelliği

Discord’a 2019 yılının temmuz ayında kullanıcıların yıllardır talep ettiği sunucu klasörleri özelliği geldi. Söz konusu özelliği kullanarak ekranın sol kısmında yer alan sunucu listenizi klasörleyebilir ve böylelikle daha düzenli bir hâle getirebilirsiniz.

Yeni bir sunucu klasörü oluşturmak için bir sunucunun simgesini başka bir sunucunun simgesinin üzerine sürükleyin. Yeni oluşturulan klasöre sağ tıkladığınız takdirde klasörün adını, rengini ve diğer ayarları değiştirebilirsiniz.

Biçimli Yazılar

  • Kalın Yazı: ** [metin] **
  • İtalik Yazı: * [metin] * veya _ [metin] _
  • Alt çizgi Yazı: __ [metin] __
  • Üstü çizili Yazı: ~~ üstü çizili ~~
  • Kod: `[metin]`

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan Discord’da tıpkı WhatsApp Messenger’da olduğu gibi biçimli yazılar yazabilirsiniz. Örneğin hizmet üzerinden mesajınızın belirli kısımlarını kalınlaştırabilmeniz mümkün. Biçimlendirme işlemi için yukarıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

Tuş Atamaları

Tuş atamaları, hangi tuşların belirli uygulama içi eylemleri etkinleştireceğini belirlemenizi sağlar. Kullanıcı Ayarları > Tuş Atamaları’na giderek tuş atamalarını ayarlayabilirsiniz.

Bas konuş (normal), bas-konuş (öncelikli), susturmayı aç/kapat, yayıncı moduna geçiş yap, arayüz geçişi, arayüz sohbetini etkinleştir gibi çeşitli eylemleri tek tuş ile gerçekleştirebilirsiniz.

Klavye Kısayolları

  • Sunucu değiştir: Ctrl + Alt + Yukarı / Aşağı
  • Kanal değiştirme: Alt + Yukarı / Aşağı
  • Okunmamış mesajlar arasında dolaş: Alt + ÜstKrkt + Yukarı / Aşağı
  • Kanalı okundu olarak işaretle: Escape
  • Sunucuyu okundu olarak işaretle: Shift + Escape
  • En eski okunmamış mesaja git: Shift + Page Up
  • Emoji penceresini aç / kapat: Ctrl + E
  • Bir aramayı cevaplama: Ctrl + Enter

Kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan ipuçları arasında klavye kısayolları da bulunuyor. Bu kısayollar sayesinde yalnızca bazı tuşlara basarak sunucu değiştirebilir, okunmamış mesajlar arasında dolaşabilir, bir aramayı cevaplayabilir, en eski okunmamış mesajı görüntüleyebilir ve daha pek çok işlem yapabilirsiniz.

Discord Botları

Popüler mesajlaşma hizmetinde bot desteği bulunuyor. Bu botlar sayesinde çeşitli aktiviteleri çok pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin müzik botu sayesinde sunucu üzerinden bir komut uygulayarak müzik dinleyebilirsiniz. Sunucuya yeni bot eklemek için yönetici rolüne sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

Dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından tercih edilen hizmette botların nasıl eklendiğini merak ediyorsanız Discord'da bot ekleme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

En Popüler Discord Müzik Botları
YAZILIM

En Popüler Discord Müzik Botları

Discord, müzik botları sayesinde bambaşka bir deneyim sunuyor. Peki, en iyi müzik botu hangisi? Bu yazıda çoğu kullanıcı tarafından kullanılan birbirinden başarılı botları sıraladık.

Discord Nitro

Discord'un temel sürümü, ihtiyaçlarınızı karşılamamaya başladığında Discord Nitro adlı ücretli sürüme yükseltme yapabilirsiniz. Ücretli abonelik planı, kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştiren çeşitli avantajlar sunuyor. Nitro sayesinde özel bir Discord etiketi, 500 MB yükleme ve özel emojiler dahil olmak üzere çeşitli özellikler elde edebilirsiniz.

Sohbet Komutları

  • /nick: Sunucuya özgü takma isminizi değiştirmenize izin verir. Komuttan sonra yeni takma adınızı girin.
  • /tenor ve / giphy: GIF'ler için web'de arama yapmanızı sağlar.
  • /spoiler: Mesajınızı gizler, böylece diğer kullanıcılar TV dizileri ve oyunlar için spoilerinizi göremez.
  • /shrug: Mesajınıza ¯ \ _ (?) _ / ¯ ekler.

Başarılı bir arayüze sahip olan hizmette çeşitli sohbet komutları bulunuyor. Örneğin spoiler komutu mesajı gizlerken tenor ve giphy komutları ise GIF araması yapılmasını sağlıyor. Nick komutu ise sunucuda bu işlem için izin verilmişse kullanıcıların takma ismini pratik şekilde değiştirmesini mümkün hâle getiriyor.

Discord'u Xbox'a Bağlama Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Discord'u Xbox'a Bağlama Nasıl Yapılır?

Özellikle PC üzerinden oyun oynayan kişilerin sıklıkla kullandı yazılı ve sesli iletişim uygulamalarından biri olan Discord her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Bu yazıda Discord deneyimini iyileştiren ipuçları listesi hazırladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR