Dokunmatik Ekranlarınızı Korumak İçin Öneriler

Ekranlarınızın uzun ömürlü olması için yapmanız gerekenleri biliyor musunuz? Sizler için bazı önlemleri derledik.

Dokunmatik Ekranlarınızı Korumak İçin Öneriler

Artık dokunmatik ekranlar son derece sağlam üretiliyorlar. Ancak bu onları bazı durumlarda hasar görmekten, çatlamaktan, çizilmekten hatta kırılmaktan koruyamıyor. Ekranlarınızın uzun ömürlü olması için yapmanız gerekenleri biliyor musunuz?

Ekranınızın üzerinde ne kullanıyorsunuz?

Ekranlarınızın üzerinde sadece “stylus” denen özel kalemleri ya da parmaklarınızı kullanın. Ekran ile iletişime geçmek için kullanacağınız diğer sert, sivri uçlu tüm diğer aletler ekranınıza zaman içinde hasar verecek, çizilmelere yol açacaktır. Galaxy Note 3 ve Sony Experia Z Ultra gibi ürünler stylus kalemleriyle beraber gelirler. Bu kalemlerden başka bir araç kullanmak ekranın ömrünü kısaltıyor. 

Sınırları belirleyin

Ekranlarınızın başka elektronik aletlerle direk temasını önlemelisiniz. Televizyonlarınızın üzerine ya da tabletlerinizin üzerine telefonlarınızı koymayın. Bir inanışa göre mıknatıslı yüzeyler LED ekranlar üzerinde hasar bırakıcı etkiler bırakabilir, aslında bu doğru değildir. Mıknatıslı yüzeyler, ekrandan ziyade telefonunuzun elektronik donanımı için daha büyük tehlike yaratıyor

Statik elektrik en büyük düşmanınız

Elektrik boşalımları ekranlar üzerinde kötü etkiler yaratıyor. Bu şekilde bir elektrostatik boşalım sorununa maruz kalan ekranlar, tamamen durabiliyor ve işlevselliğini kaybedebiliyorlar. 

Her zaman nazik davranın

En önemli olan madde bu aslında. Ekranlarınızın parmak uçlarınızla kontrol edilebilecek kadar hassas yüzeyler olduğunu unutmamalısınız. Telefonunuzu bir yere bırakırken ekranının yukarıya bakmasına özen gösterin. Ekran yüzeyi başka sert yüzeylerle temas etmemeli. Oyun oynarken ekrana fazla baskı uygulamamalısınız, bu durum zamanla ekranın bazı bölgelerinin tamamen hassasiyetini kaybetmesine yol açacaktır. 

Açık ve işlevsiz bırakmayın

Kullanmadığınız zamanlarda ekranın kendini kapatması için ayarlarınızı yapın. Kullanılmadan fazla açık kalan ekranlar zamanla LED alan üzerinde yanma yaparak, silinmeyen hayalet görüntüler oluşturabiliyor. Telefon ayarlarınızı en fazla 3 dakika ekran kullanılmadığında kendini kapatacak şekilde programlayın. 

Sonradan üzüleceğinize korunun

Mutlaka bir telefon kabınız olsun. Akıllı telefon yan sanayi o kadar şık kaplar üretiyor ki bunlardan mutlaka bir tanesi hem zevkinize hitap edecek hem de kafanızın rahat olmasını sağlayacak.

Güneş dostunuz değil unutmayın

Ekranlarınızı direk güneş ışığı alabilecek noktalarda bırakmayın. Güneşe doğrudan bakan ekranların ömrü hızla kısalabiliyor. Özellikle LCD ekranlar güneşe karşı son derece hassas cihazlar. Kısaca telefonunuzu bütün olarak güneşe maruz bırakmamalısınız.

Ona bir hanımefendiymiş gibi davranın

Verdiğiniz paranın uzun vadede sizi memnun etmesi için telefonunuza özen göstermelisiniz. Sonuç olarak hemen değiştirilecek kadar ucuz değiller. Servise gönderip hayıflanmaktansa telefonunuza iyi davranmanız lehinize olacak. Ekranınızı ıslak bırakmayın, kuru tutmaya dikkat edin. Su damlacıklarını temizleyin. Bazı telefonlar suya dayanıklı oldukları için tercih ediliyor ancak bu durum telefonla dalış yapılabiliyor anlamına gelmiyor. Sınırlarını zorlamayın.

AMOLED Ekrana Böyle Tepki Verdiler

Samsung Galaxy Tab S SuperAMOLED Ekran Karşılaştırması

Samsung Galaxy S5'in Ekranı Özendiriyor

YORUMLAR