Dünyanın En İyi Kişisel E-Posta Sağlayıcıları

Bu yazıda, dünyanın en başarılı e-posta hizmetlerini öne çıkan özellikleriyle beraber bulacaksınız. İşte, dünyanın en iyi kişisel e-posta sağlayıcıları!

Kişisel e-posta sağlayıcıları, internet kullanıcılarının e-mail hesabı oluşturabilmesine ve bu hesabı kullanabilmesine imkân tanıyor. Peki, alanında en başarılı e-mail sağlayıcıları hangileri? Bu yazıda çeşitli özellikler sunan başarılı hizmetleri bir arada topladık.

Yeni bir e-posta hesabı oluşturmak söz konusu olunca çoğu kişinin kafasında Gmail, Outlook ya da Yahoo beliriyor ancak internette ücretsiz olarak e-posta hizmeti sunan çok sayıda hizmet bulunuyor. Gmail, dünyadaki en popüler hizmettir ve insanların her zaman bu hizmeti tercih etmelerinin birçok nedeni vardır.

En İyi Kişisel E-Posta Sağlayıcıları Listesi

  • Gmail
  • Outlook
  • Yandex Mail
  • Yahoo! Mail
  • Proton Mail
  • Zoho Mail
  • AOL Mail
  • GMX Mail
  • Mail.com
  • Tutanota

Gmail

Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Gmail, en iyi e-posta uygulamaları arasında yer alıyor. 15 GB'a kadar depolama alanı ve gelen kutunuz için yüksek düzeyde güvenlik sunar. Hizmetin dünya genelinde 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı vardır.

Gmail'de açacağınız hesaplar için dilerseniz Gmail'in etki alanı olan "@gmail.com"u kullanabilir dilerseniz de işiniz için özel bir etki alanı kullanabilirsiniz. Servis dünya çapında 72 dili ve Web, Android ve iOS platformlarını destekler.

Outlook

Microsoft'un Outlook'u, 1996'da kurulan bir hizmettir ve şu an dünyanın en iyi e-posta servislerinden biri olarak hizmet vermektedir. Outlook, 2015 yılı itibarıyla dünya genelinde 400 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahiptir.

Outlook'ta açacağınız hesaplar için kullanabileceğiniz etki alanları "@outlook.com", "@outlook.com.tr" ve "@hotmail.com" ile sınırlıdır. Outlook.com'un ücretli planını kullanarak özel bir etki alanı kullanma şansınız da bulunmaktadır.

Yandex Mail

Yandex Mail tamamen ücretsiz bir e-posta hizmetidir. Tüm kullanıcılara 25 MB ek dosya limiti sunar.  Yandex'in e-posta hizmeti tüm kullanıcılarına SMTP, POP3 ve IMAP4 protokollerine erişim izni vermektedir. Yandex Mail'i kullanarak açtığınız e-posta adresleri için etki alanı olarak "@yandex.com" kullanılmaktadır.

Yahoo! Mail

Yahoo! Mail, başka bir ücretsiz e-posta sağlayıcısıdır. Her kullanıcı için 1 TB depolama alanı vardır. Tüm e-posta hesaplarınızı (örneğin Gmail, Outlook...) gelen kutunuza bağlayabilir ve tüm gelen kutunuzu tek bir yerden yönetebilirsiniz.

Hizmet, tüm kullanıcıların POP3, IMAP ve SMTP protokollerine ücretsiz olarak erişmelerini sağlar. Yahoo'da e-posta başına maksimum ek dosya sınırı 25 MB'dir. Yahoo! Mail'de açacağınız e-posta adreslerinin etki alanı için "@yahoo.com" kullanılmaktadır.

Proton Mail

Güçlü şifreleme desteği ile dikkat çeken Proton Mail'in ücretsiz sürümü her kullanıcı için bir adet e-posta ve 1 GB depolama alanı sunar. Depolama alanını artırmak için "Mail Plus" veya "Proton Unlimited" isimli abonelik planını satın alabilirsiniz. Mail Plus'ta 15 GB, Proton Unlimited'da ise 500 GB depolama alanı mevcut.

Zoho Mail

Zoho Mail kişisel amaçlı kullanımlar için ücretsizdir. Ücretsiz planda e-postalar için 5 GB depolama alanı ve maksimum 25 MB ek dosya limiti bulunmaktadır. Zoho Mail'de açacağınız e-posta hesaplarının etki alanı için "@zoho.com" veya özel bir etki alanı kullanılabilir.

Tutanota

Uçtan uca şifreleme teknolojisini destekleyen Tutanota'da hesap güvenliğini artıran iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği bulunmaktadır. 1 GB e-posta depolama alanı sunan hizmette çok başarılı bir arayüz mevcut. En iyi kişisel e-posta sağlayıcıları arasında bulunan Tutanota'nın ücretsiz sürümün yanı sıra Premium ve Teams isimli ücretli abonelik planları da yer almaktadır.

AOL Mail

E-posta hesabı oluşturmak için kullanabileceğiniz hizmetler arasında AOL Mail de yer alıyor. Sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde kolay bir kullanım imkânı sunan e-posta sağlayıcısı üzerinden açtığınız e-posta adresleri için "@aol.com" etki alanını kullanabilirsiniz.

GMX Mail

GMX (Global Mail Exchange veya Global Message Exchange) ücretsiz bir e-posta sağlayıcısıdır. 65 GB depolama alanı depolama alanı sunmaktadır. "@gmx.com" ve @gmx.us" etki alanlarından birini kullanabilirsiniz. Spam filtresi özelliğine sahip olan GMX Mail'de maksimum ek dosya limiti 50 MB'dır.

Mail.com

Mail.com ve GMX Mail aynı şirkete aittir. Mail.com'un e-posta hizmeti GMX Mail'e benzerdir. Mail.com ücretsiz bir e-posta sağlayıcıdır. 65 GB e-posta depolama alanı ve 30 MB'a kadar ek dosya limiti sunar. Mail.com ile ilgili en harika şey "@mail.com" ve "@email.com" gibi çok sayıda etki alanından birini seçebilmenizdir.

YORUMLAR