Eğitimden Eğlenceye Farklı Çözümler Sunan 25 İnternet Sitesi

Günlük yaşamda kullanabileceğiniz ve farklı ihtiyaçlarınıza çözüm sunabilecek 25 yararlı internet sitesini listeledik.

Eğitimden Eğlenceye Farklı Çözümler Sunan 25 İnternet Sitesi

İnternet üzerinde sıklıkla birkaç sitede geziyor olsak bile, aslında hiç duymadığınız milyonlarca web sitesi bulunuyor. Bu web sitelerinin birçoğu ise günlük hayatta işinize yarayabilecek ve işinizi görebilecek cinsten. Bizler de 4 farklı kategoride bu siteleri inceledik. İşte farklı ihtiyaçlarınıza çözüm sunabilecek 25 yararlı internet sitesi.

Yaratıcı Siteler

1. YouTube Videolarını Gitar Akorlarına Dönüştürün

Chordify, özellikle gitar çalanların ilgisini düşündüğüm bir hizmet. YouTube, SoundCloud veya Deezer gibi uygulamalardaki şarkıların akorlarını sizin için çıkaran serviste MP3, M4A veya OGG dosyalarını da yükleyerek akorları alabilirsiniz. Chordify servisi ücretsiz, fakat Premium alırsanız akor sayfaları, transpozisyonlar ve oynatma gibi ek özellikler de edinebilirsiniz.

2. Kolay Renk Şemaları

Coolors, rastgele renk paletler oluşturan bir renk şeması oluşturucusudur. Oluşturulan paletleri kendi zevkinize göre düzenleyebilir ve daha sonra kullanmak üzere kaydedebilirsiniz. Ayrıca, bu renklerin kodlarını da alabileceğiniz gibi bir resim yükleyerek otomatik bir palet oluşturulmasını da sağlayabiliyorsunuz.

3. Ücretsiz Ses Efektleri

Biliyorsunuz ki, artık çeşitli sesleri videolarınızda kullanmak telif hakları konusunda sıkıntı yaratabiliyor. YouTube’da bunun örneklerine sıkça rastlıyoruz. Bu tür bir durumla karşılaşmamak için FreeSound servisindeki telifsiz ses dosyalarının devasa bir koleksiyonuna ulaşabilirsiniz. Birçoğunu telifsiz olarak kullanabileceğiniz ses dosyalarının bir kısmı diğer lisanslarla korunduğundan, indirdiğiniz seslere ilişkin kısıtlamaları da kontrol etmenizde fayda var. Video hazırlarken, oyun geliştirirken ya da bir sunum hazırlarken mutlaka elinizin altında bulunması gereken harika bir kaynak olduğunu söyleyebilirim.

4. Bedava Oyun Paketleri

OpenGameArt projesi, 2D ve 3D dahil olmak üzere ücretsiz oyun paketleriyle ilgili bir büyük bir koleksiyona sahip. Kısıtlamalar paketlere göre değişiyor fakat hepsi ücretsiz olarak sunuluyor. Kendi projelerinize esin kaynağı arıyorsanız OpenGameArt sizin için harika bir kaynak olacaktır.

Eğitici Siteler

5. Ücretsiz Dünya Çapında Üniversite Dersleri

İnternet üzerinde birçok sitede çevrimiçi dersler veren siteler bulabilirsiniz. Bu konuda oldukça popüler olan Academic Earth, binlerce ders içeriğiyle kullanıcılarına hizmet veriyor. Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan Academic Earth servisinde ilgi alanlarınıza göre dersler bulabilirsiniz.

6. En Faydalı Matematik Dersleri

Matematik birçok kişinin baş belası konumundaki bir ders olsa gerek. Matematik’te kendinizi zayıf hissediyorsanız, en iyi Matematik derslerini bulabileceğiniz PatrickJMT servisinde tüm konuları ücretsiz bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

7. İnternetten Ücretsiz Bir Beceri Öğrenin

Yeni beceriler öğrenmek için oldukça etkili bir kaynak olan NoExcuseList, aklınıza gelebilecek tüm kategorilerde sizlere içerikler sunuyor. Yemek, akademik, DIY ve diğer kategorilerinde siz de ilginizi çeken bir beceriyi öğrenmeye başlayabilirsiniz.

8. Herhangi Bir Bilimsel Belgeye Erişimi Açın

Çoğu bilimsel makale, ücretli olarak veya aboneliklere açık olarak sunulduğundan halkın önemli araştırmalara erişimini sınırlamakta. Sci-Hub, bu sınırlamaları ortadan kaldırarak bilimsel bir makaleye erişmek isteyen herkesin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Kilitli herhangi bir makalenin URL, PMID veya DOI bilgilerini girerek kilidini açabilir ve Sci-Hub’ın büyük veritabanında aramalar yapabilirsiniz.

9. Takviyeler Üzerine Bağımsız Araştırmalar

Takviye olarak alınan vitaminler, mineraller vb. ürünler hakkında internette oldukça fazla ve yanlış bilgi mevcut. Herkesin kendine göre paylaştığı bu bilgi kirliliği insanların sağlığını da tehlikeye atabiliyor. 2011 yılında başlatılan Examine projesinde, okuyuculara tarafsız gerçekler sunuluyor ve yeni araştırmalar da güncel olarak paylaşılıyor.

10. Her Kas Grubu için Egzersiz Listeleri

Vücudunuzda belli bir kasınızı güçlendirmek istediğinizde hangi egzersizleri yapacağınızı bilmiyorsanız MuscleWiki sizin için oldukça iyi bir kaynak olabilir. Siteye girdiğinizde cinsiyetinizi seçtikten sonra geliştirmek istediğiniz kas grubunun üzerine tıklayarak yapmanız gereken tüm egzersizleri görüntüleyebiliyorsunuz.

11. Ayakkabı Bağcıklarını Farklı Şekilde Bağlamayı Öğrenin

Ayakkabılarınızın bağcıklarını farklı şekillerde bağlamayı düşündünüz mü? Klasik bağlamanın dışında farklı şekiller de denemek istiyorsanız Shoelaces servisinde ayakkabı bağı hakkında bilmeniz gereken her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. İncelemeye değer olduğundan ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

12. İnsanlığın Geleceği Üzerine Tahminler

İnsanlığı gelecekte neler bekliyor? Sorusu hemen hemen herkesin merak ettiği konular arasında yer alıyor. 2030, 2050, 2100 gibi yıllarda insanlığı bekleyen durumların neler olacağı üzerine gerçekler ve bilimsel araştırmalara dayalı tahminler sunan Future Timeline, her tahminini kaynaklarla destekliyor.

Sanat ve Eğlence

13. Büyük Şehirlerdeki Polis Telsizlerini Dinleyin

You Are Listening, ABD dışındaki yaklaşık 30 ilden polis telsizlerini 7/24 canlı olarak dinlemenizi sağlıyor. Ne kadar ilginizi çeker bilemiyoruz fakat, incelemekte fayda var.

14. Dünyanın Dört Bir Yanındaki Radyo İstasyonlarını Dinleyin

Radio Garden, dünyadaki neredeyse tüm radyo istasyonlarını bulmanızı sağlıyor. Yeşil noktalı etkileşimli bir harita üzerinde, her nokta canlı bir radyo istasyonunu temsil ediyor. Biraz vakit geçirmek istiyorsanız eğlenceli bir deneyim olabilir.

15. Kısa Dalga Yayın Yapan Radyo Yayınlarını Dinleyin

Radyo ile ilgili bir siteden daha söz edelim. Geniş bant WebSDR, boş zamanlarınızda kısa dalgalı yayınları dinlemenize olanak sağlayan bir servis. Amatör radyoları bu servis ile keşfedebilirsiniz.

16. Bugüne Kadarki Tüm Müzik Türlerini Keşfedin

Every Noise, bugüne kadar var olan tüm müzik türlerini keşfedebileceğiniz bir platform. Sevdiğiniz müzik türlerine benzer türleri keşfedebileceğiniz ve yeni müzikler keşfedebileceğiniz bu platformu mutlaka denemenizi öneriyoruz.

17. Yüksek Çözünürlüklü Online Sanat Galerisi

2014 yılında New York Metropolitan Sanat Müzesi, 400bin’den fazla sanat eserinin yüksek çözünürlüklü görüntülerini internet üzerinde yayınladı. Sanatsal zevklerinizi ve bilgilerinizi genişletmek istiyorsanız bu servisi incelemenizi öneriyoruz. Sanatçı, malzeme, bölge, dönem ve bölüm gibi filtreleme seçenekleri de mevcut.

18. Yüzlerce Retro Oyunu Online Oynayın

Retro Oyunlar, bir zamanlar keyifli bir şekilde oynadığımız vazgeçilmez oyunları içeriyor. Günümüzde oyun teknolojisi inanılmaz yerlere ulaşmış olsa da, Retro oyunları oynamanın tadı hala bir başka diyebilirim. NES, SNES, Sega Genesis, GBA ve daha fazla sistemi destekleyen Play Retro Games ile boş vaktinizi eğlenceli bir şekilde geçirebilirsiniz.

19. Google Haritalar Sokak Görünümü Tahmin Oyunu

GeoGuessr, biraz vakit öldürmenin eğlenceli bir yolu olsa gerek. Size dünyanın herhangi bir yerinden Sokak Görünümü konumu sunan ve haritadaki yerini tam olarak belirlemeniz istenen oyunda hem eğlenceli vakit geçirebilir, hem de yeni yerler öğrenebilirsiniz.

Araçlar

20. Küresel Acil Durumların Gerçek Zamanlı Haritası

RSOE EDIS tarafından hazırlanan haritada, dünyadaki acil durumlar gerçek zamanlı olarak gösteriliyor. Depremler, fırtınalar, patlamalar, hastalıklar, kazalar ve diğer tehlikeleri canlı olarak takip edebileceğiniz servis oldukça faydalı diyebilirim.

21. Farklı Şehirlerde Yaşamın Maliyetini Hesaplama

Başka bir şehre taşınmayı düşündüğünüzde, aklınıza gelecek ilk sorulardan biri de maliyet olacaktır. Yaşadığınız şehirle taşınmayı düşündüğünüz şehir arasındaki yaşam maliyetlerini karşılaştırabileceğiniz Cost of Living Comparison servisinde, bütçenize uygun bir şehir de bulabilirsiniz. Ayrıca, Türkiye’deki iller arasında karşılaştırma da yapabiliyorsunuz.

22. Çevrimiçi Hesaplarınız Hacklenmiş mi? Kontrol Edin

HavelBeenPwned, kullanıcı adlarınızın veya e-posta adreslerinizin hackerlar tarafından ihlal edilip edilmediğini kontrol edebileceğiniz basit bir araç. Ana sayfadaki kutucuğa e-posta adresinizi yazdıktan sonra tehlikeli bir durum saptandığında, ilgili sitelerdeki hesaplarınızın şifrelerini değiştirmenizde fayda var.

23. Çevrimiçi Hesaplar için Sahte Kimlikler Oluşturun

Bir internet sitesine kaydolurken kişisel bilgilerinizi vermek istemiyorsanız, Fake Name Generator aracını kullanarak sahte bir isim, adres, telefon, doğum günü gibi bilgiler oluşturabilirsiniz. Oluşturulan bu sahte kimlik ile çevrimiçi hesaplar oluşturabilirsiniz.

24. Rahatlamak için Arka Plan Sesleri Dinleyin

Yorgun bir günün ardından dinlenmeye ihtiyacınız varsa, size doğadaki seslerden bir arka plan oluşturan ve rahatlamanızı sağlayan MyNoise’i denemenizi öneriyorum. Yağmur, kuş ve böcek sesleri ve daha yüzlerce farklı ses sunan MyNoise inanılmaz derecede faydalı bir araç.

25. Profesyonel Özgeçmişler Oluşturun

Bir iş başvurusu yaparken yanınızda olması gereken en önemli şeylerden biri profesyonelce hazırlanmış bir özgeçmiş olmalıdır. Bir LinkedIn hesabınız varsa bunu kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Fakat kullanmıyorsanız, Creddle’ı kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu araç sayesinde işverenlerin ilgisini çekebilecek kadar iyi tasarlanmış profesyonel özgeçmişler oluşturabilirsiniz.

Eğer sizin de bu listeye eklemek istediğiniz faydalı siteler varsa bizlerle yorum bölümünden paylaşmayı unutmayın.

Etkili Web Siteleri Oluşturabileceğiniz 10 Platform

Yeni Çıkan Müziklerden Haberdar Olabileceğiniz En İyi 8 Web Sitesi

YORUMLAR