En Başarılı Android Ses Kayıt Uygulamaları

Bu yazıda Android için en iyi ses kayıt uygulamaları listesi hazırladık. Hazırladığımız liste üzerinden beğendiğiniz bir uygulamayı indirip kullanabilirsiniz.

Android için en iyi ses kayıt uygulamaları neler? Google Play Store isimli uygulama mağazasında çok sayıda ses kaydı programı bulunuyor. Hazırladığımız listede bu konuda en başarılı yazılımları bir arada topladık. Listeye göz atabilir, beğendiğiniz uygulamayı indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Günlük hayatımızda Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarımızı telefon görüşmeleri yapmak için kullanmanın yanında müzik dinlenmek, oyun oynamak, video izlemek, internete girmek gibi farklı amaçlar için de kullanabiliyoruz.

Android İçin En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları
MOBİL

Android İçin En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları

Android için en iyi görüntülü görüşme uygulamaları neler? Mobil cihaz üzerinden arkadaşlarınızla ya da ailenizle görüntülü olarak iletişim kurmanıza olanak tanıyan pek çok uygulama mevcut.

Mobil cihazların işlem güçlerinin artmasına bağlı olarak sahip olmaya başladıkları bu kullanışlı özelliklerden biri de ses kaydetme özelliği. Artık Android cihazlarımızı kullanarak sesli notlar alabiliyoruz, müzik parçalarını, konserleri, konferansları ve daha birçok farklı sesi kolayca cebimizde taşıdığımız Android cihaz ile kaydedebiliyoruz.

Android cihazların dahili ses kaydetme uygulamaları olsa da bu iş için bize daha yüksek kaliteli bir çözüm ve kullanışlı düzenleme seçenekleri sunan birçok farklı ses kayıt uygulaması seçeneği bulunuyor.

Bu yazımızda da bu ses kayıt uygulamalarının en kullanışlı olanlarını bir araya getiriyoruz ve özelliklerine kısaca göz atıyoruz. İşte incelememizde yer alan ses kayıt uygulamaları:

En İyi Android Ses Kayıt Uygulamaları Listesi

  • Konusma ve Ses kayıt - ASR
  • miidio Recorder
  • RecForge Lite - Audio Recorder
  • Hi-Q MP3 Voice Recorder
  • Easy Voice Recorder

Yukarıda Android işletim sistemine sahip olan cihazınız üzerinden ses kaydı yapabilmenize olanak tanıyan uygulamalar yer alıyor. Listede bulunan uygulamaların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Konusma ve Ses kayıt - ASR

Konusma ve Ses kayıt - ASR ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ve size Android cihazınızın depolama alanı el verdiğince kayıt yapma imkanı sunan bir ses kayıt uygulaması.

Uygulama bize yüksek frekansta ses kaydı yapma imkanı verirken bit rate ve sample rate gibi kalite ayarlarını tercihlerimize göre yapılandırabilme imkanı da veriyor. Uygulama ile WAV, OGG, FLAC, MP4 ve 3GP formatlarında kayıt yapabiliyorsunuz.

Konusma ve Ses kayıt - ASR sahip olduğu ses sensörü sayesinde ortamda ses yokken ses kaydını durdurabiliyor, herhangi bir ses algıladığında ise kayda devam edebiliyor.

Uygulamanın tek negatif yönü MP3 formatını desteklememesi. Bunun haricinde uygulama ses kaydı ile ilgili bütün ihtiyaçları karşılayabilmekte.

2. Miidio Recorder

Miidio Recorder yine ücretsiz olarak ses kaydetmenize imkan tanıyan bir ses kayıt uygulaması. Uygulama farklı görsel arayüzüyle dikkat çekmekte. Standart bir görünümünün yerine ses kayıt düğmesinin etrafında daire şeklinde bir ses şiddeti göstergesi mevcut. Bu bölümden kaydedilen sesin yüksekliğini takip edebilmektesiniz.

Miidio Recorder kulaklıklarınız takılıyken kayıt yapmanıza ve kaydedilen sesi gerçek zamanlı olarak kulaklıklarınızdan dinlemenize de olanak sağlıyor. miidio Recorder'ın dikkat çeken özelliği kendi dosya paylaşım servisi miidio Space ile bütünleşik olarak gelmesi.

Bu dosya paylaşım servisini kullanarak kayıtlarınız için özel URL'ler oluşturabiliyor ve kayıtlarınızı Facebook, Twitter ve Google+ gibi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabiliyorsunuz.

3. RecForge Lite - Audio Recorder

RecForge Lite - Audio Recorder zengin özellikleriyle dikkat çeken bir ses kayıt uygulaması. Uygulama ile sadece ses kaydetmenin haricinde kaydettiğiniz ses dosyalarını düzenleyebiliyor, istenmeyen bölümleri keserek ses kaydından çıkarabiliyorsunuz.

RecForge Lite - Audio Recorder MP3, OGG ve WAV formatlarında ses kaydını desteklemekte. Uygulamanın en kullanışlı yönlerinden biri kayıtlarınızı farklı formatlara dönüştürebilmenize imkan tanıması.

RecForge Lite - Audio Recorder ile kaydettiğiniz dosyaları sosyal medya hesaplarınızın yanında Bluetooth, e-posta, Souncloud, Dropbox, Box, Ubuntu One, Google Drive gibi servisler üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

Uygulamanın Lite versiyonu size WAV formatında sınırsız ses kaydı yapabilme imkanı vermekte. MP3 ve OGG formatındaki kayıtlarda ise kayıt her 3 dakikada bir durdurulmakta. Durdurulan kayıtlara devam edebilmenize izin veriliyor.

4. Hi-Q MP3 Voice Recorder

Hi-Q MP3 Voice Recorder (Free) bize 44 kHz frekansında ses kaydı yapma imkanı veriyor. Android cihazlardaki ses kayıt uygulamalarının kullandığı frekanstan daha yüksek olan bu frekans sayesinde daha doğal ses kayıtları oluşturabiliyoruz. Uygulama bize kaydedilecek dosyaların bit rate değerini belirleme imkanı da veriyor.

Uygulamanın güzel yönlerinden biri bize kayıtta kullanılacak mikrofonu belirleme imkanı vermesi. Uygulama ile dilersek ön, dilersek arka mikrofonu kullanabiliyoruz.
Uygulamanın ücretsiz versiyonu bize her ses kaydı için 10 dakikalık süre vermekte. 

5. Easy Voice Recorder

Easy Voice Recorder temiz ve kullanıcı dostu arayüzü ile öne çıkan bir ses kayıt uygulaması. Uygulama size yüksek kalite ses kaydı imkanı verebildiği gibi uzun ses kayıtları için farklı seçenekler de sunuyor. Yüksek kalite ses kaydı için PCM ve AAC formatlarını, uzun ses kayıtları için AMR formatını kullanabilirsiniz.

Easy Voice Recorder arka planda ses kaydı yapma ve ses kaydediciyi ana ekrandan kontrol edebilme imkanı da veriyor. Ayrıca uygulama ile oluşturduğunuz ses kayıtlarını telefonunuzun zil sesi olarak ayarlayabilmektesiniz. Ses kaydı için pratik bir çözüm arıyorsanız Easy Voice Recorder'ı deneyebilirsiniz.

Umarız incelediğimiz ses kayıt uygulamaları ihtiyacınızı karşılar. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşçakalın.

YORUMLAR