En İyi Sistem Temizleme Programları

En iyi sistem temizleme programları neler? İşte performans artışının gerçekleşmesine olanak tanıyan birbirinden başarılı bilgisayar temizleme uygulamaları!

Sistem temizleme programları, gereksiz dosyaları temizleyerek ve bazı ince ayarlar yaparak bilgisayar performansının artmasına yardımcı olur. Bu listede birbirinden başarılı programları bir arada topladık.

Bilgisayarınızın ilk güne nazaran daha yavaş çalışmasının nedeni sisteminizi gereksiz yere meşgul eden dosyalar olabilir. Bu gibi durumlarda bilgisayar temizleme programı ihtiyaçlarınıza büyük ölçüde yanıt verecektir.

WinRAR ile Zip Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

WinRAR ile Zip Nasıl Yapılır?

WinRAR ile zip nasıl yapılır? Popüler programın sıkıştırma özelliği ile dosya boyutu küçültme, daha kısa sürede dosya yükleme gibi imkânlar elde etmenizi sağlıyor.

Sistemi temizleme programı gereksiz dosyaları temizlemek, bilgisayarınızın ince ayarlarını düzenlemek ve güvenlik ayarlarını optimize etmek gibi çeşitli işlevlere sahiptir. Böylece bilgisayarınız gereksiz dosyalardan ve ayarlardan kurtularak daha hızlı çalışır.

Sistem Temizleme Programları Listesi

  • IObit Advanced SystemCare
  • Ashampoo WinOptimizer Free
  • SlimCleaner
  • Xleaner
  • System Mechanic
  • Total PC Cleaner
  • CleanMyPC Registry Cleaner
  • AVG PC Tuneup
  • Auslogics BoostSpeed

1. IObit Advanced SystemCare

Milyonlarca kullanıcının beğenerek kullandığı sistem optimizasyon uygulaması Advanced SystemCare, bilgisayarınızın gereksiz dosyalardan ve ayarlardan arınmasını sağlayarak daha hızlı ve kararlı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Kullanıcılar dilerlerse ücretsiz sürümü, dilerlerse de ücretli sürümü kullanabiliyor.

Bünyesinde disk birleştirme ve kayıt defteri birleştirme gibi özelliklere de ev sahipliği yapan program, bu sayede disk performansınızı artırmanıza da destek oluyor. Advanced SystemCare içerisinde yer alan tarayıcı koruma araçları tarayıcı eklentisi kaldırma ve ana sayfa değiştirme engelleme konularında da çözüm üretiyor.

2. Ashampoo WinOptimizer Free

Ashampoo WinOptimizer, bilgisayar kullanıcılarının sistem performansını artırmak veya sistem ayarlarını optimize edebilmek için ihtiyaç duyabilecekleri her tür aracı kendilerine sunan gelişmiş bir sistem bakım aracıdır. Anlaşılır ve kolay kullanılabilir bir kullanıcı arayüzüne sahip olan WinOptimizer üzerinde yer alan genel sekmesi altında sistem özelliklerine ve ayrıntılarına hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda genel sekmesi altında bellek kullanımı ve sabit diskleriniz ile ilgili bilgilere de ulaşabilirsiniz. Modüller sekmesi altında yer alan sistem bakım, performans artırma, Windows özelleştirme, sistem analizi, dosya araçları ve genel başlıkları altında yer alan farklı araçları kullanarak ihtiyaç duyduğunuz tüm işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

3. SlimCleaner

SlimCleaner, bilgisayar sistemi üzerinde detaylı incelemeler yaparak, sistemi olabilecek en iyi çalışma durumuna getirmeye çalışır. Bakım sonrasında gereksiz ve silinebilir dosyaları da temizleyebilen bakım programı ücretsiz olmasıyla da artı bir avantaj sağlıyor.

Bilgisayarda kurulu olan programları başarılı bir şekilde, artık dosya bırakmadan kaldırabilen SlimCleaner, sistem üzerinde çalışan uygulama ve işlemleri de kontrol etmenizi sağlar. Bununla birlikte başlangıç öğelerini de bu program üzerinden düzenleyebilirsiniz. Sistem üzerinde bulunabilecek olası zararlı yazılımları tespit etme yeteneğine sahip olan SlimCleaner ile bakım sonrasında bilgisayarınızın olabildiğince hızlı ve kararlı çalışmasını sağlamak mümkün olabiliyor.

4. Xleaner

Xleaner kullanıcıların kolaylıkla kendi bilgisayarlarını gereksiz dosyalardan temizlemeleri için geliştirilmiş etkin ve yararlı bir uygulamadır. Xleaner ile internet geçmişi, çerezler, önbellek, tarayıcınızın otomatik tamamlama belleği, temp klasörleri, arama geçmişi, web tarama sonuçları vb. sabit diskinizde yer kaplayan gereksiz şeyleri temizleyerek bilgisayarınızın performansını arttırabilirsiniz.

5. System Mechanic

Bilgisayarını ilk günkü gibi hızlı bir şekilde kullanmak isteyen kullanıcılar için harika bir program olan System Mechanic, sahip olduğu 40’tan fazla güçlü araç ile dikkatleri üzerinde topluyor. Başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan programın kullanımı oldukça kolaydır.

Bilgisayarınızın açılış süresini en aza indirmenizi, performansını arttırmanızı, kayıt girdilerinde oluşan çöplüğü temizlemenizi, disk birleştirme işlemleri gerçekleştirmenizi, sistem hatalarından kurtulmanıza olanak tanır.

6. Total PC Cleaner

En iyi sistem temizleme programları listesinde yer alan Total PC Cleaner, bilgisayarınızı temiz tutmak ve hızlandırmak için kullanabileceğiniz bir programdır. Program ayrıca bilgisayarınızı virüs, ransomware ve casus yazılımı gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlar.

7. CleanMyPC Registry Cleaner

CleanMyPC Registry Cleaner, kayıt defterinin düzenlenmesine ve gereksiz girdilerin silinmesine olanak tanır. Çeşitli zararlı yazılımların kayıt defterine hasar vermesi gibi bir durumda bu programı kullanabilir ve hasarlı dosyaların tamir edilmesini mümkün hale getirebilirsiniz.

8. AVG PC Tuneup

Bilgisayar bakımı konusunda çok başarılı bir program olan AVG PC Tuneup, bilgisayarınızda yer alan programların yönetimi ve gereksiz dosyaları kaldırma gibi işlemleri gerçekleştirir. Program ayrıca sahip olduğu turbo modu sayesinde oyun performansı arttırma ve internet hızlandırma gibi konularda da yardımcı olur.

9. Auslogics BoostSpeed

Disk ve kayıt defteri temizliği yaparak bilgisayarınızın performansını arttıran Auslogics BoostSpeed’in kullanımı oldukça kolaydır. Başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan program üzerinden işletim siteminizin ayarlarını en hızlı çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız bu içerikte en iyi sistem temizleme programları ile karşınızdaydık. Peki, siz bu listede yer alan programlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz bilgisayar temizliği için hangi programı kullanıyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR