Eski Cihazlarda iOS 7'yi Hızlandırma

Bu rehberimizde paylaştığımız ipuçları sayesinde iOS 7'yi hızlandırabilirsiniz.

Eski Cihazlarda iOS 7'yi Hızlandırma

Bu rehberimizde iOS 7 yüklü eski cihazlarda performans artışına yönelik birkaç ipucu paylaşacağız. iPhone 5 öncesi iPhone sahiplerinin şikayetçi olduğu, cihazın satışına sebebiyet veren performans sorununu gideren ipuçları yazımızda.

İlk hafta 200 milyondan fazla Apple cihaza kurulmasıyla tarihin en hızlı yazılm yükseltmesi unvanına sahip iOS 7, iOS tarihindeki en kapsamlı güncelleme. Dünyanın en değerli şirketi Apple’ın görsellik, performans ve işlevsellik yönünden tamamen yenilediği mobil işletim sistemi iOS 7, yayınladığı ilk günden bugüne yeniliklerinden çok sorunları ile gündemde. Animasyon ve efektlerin yol açtığı sağlık sorunları, neredeyse hergün keşfedilen bir güvenlik açığı, bataryayı hızlı tüketmesi ve perfomans sorunları şikayet edilen konular arasında. Bunlardan en önemlisinin performans sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Şu ana kadar tüm Apple cihazlarında aynı performansı gösteren iOS, mevcut iOS 7 ile bu özellliğini yitirdi diyebilirim. Öyle ki düşük performanstan ötürü Apple cihazlarını satışa çıkaranların sayısı oldukça fazla. Özellikle iPhone 5 öncesi iPhone modellerine sahip kullanıcıların karşılaştığı performans sorununu birkaç ayarı devre dışı bırakarak azaltmanız mümkün. İşte iPhone’unuzun performansını iyileştirecek 3 ipucu:

  • Cihazınızda Boş Yer Açın:

Apple cihazınızın depolama alanının sınıra ulaşması cihazınızın performansını önemli ölçüde etkileyecektir. Ayarlar – Genel – Kullanım bölümüne giderek cihazınızın saklama alanına bakın. Kullanılabilir alan ve kullanılan alan birbirine oldukça yakınsa kullanmadığınız uygulamaları silmeniz gerekecektir. Tüm Uygulamaları Göster’e dokunarak cihazınızda yüklü uygulamalara göz atın. Yükleyip te sık kullanmadığınız bir uygulama varsa ilgili uygulamaya dokunarak “Uygulamayı sil” seçeneğini kullanarak uygulamayı kaldırın.

  • Arkaplan İşlemlerini Sonlandırın:

iOS 7 ile birlikte gelen yeniliklerden birisi de uygulamaların otomatik olarak güncellemesi. Artık uygulamalarınızı güncellemek için App Store’a gitmeniz gerekmiyor. Bu, oldukça faydalı bir özellik olsa da bu işlem sırasında cihazınızın işlemcisi yoğun şekilde kullanıldığından bir yavaşlama söz konusu olacaktır. Ayarlar – iTunes App ve Store – Otomatik İndirmeler bölümüne giderek Güncellemeler seçeneğini kapatarak bu sorunu çözebilirsiniz. Uygulamaların arkaplanda yenilenmesi de performansı etkilemektedir. Ayarlar – Genel – Arkaplanda Uygulama Yenileme bölümüne giderek uygulamaların arkaplanda içerik yenilemesini engelleyebilirsiniz.

  • Animasyonları Devre Dışı Bırakın:

iOS 7’nin bazı kullanıcılarda sağlık sorunlarına yol açtığı animasyon ve efektler de cihazınızın performansını olumsuz yönde etkileyecektir. Neyse ki paralaks ve diğer hareket efektlerini kapatmanız mümkün. Ayarlar – Genel – Erişilebilirlik bölümündeki Hareketi Azalt’ı etkinleştirerek paralaks efektini devre dışı bırakabilirsiniz.

Eski iOS cihazınızı iOS 7’ye yükselttiğinizde cihazınızın gözle görülebilir şekilde yavaşladığını hissediyorsanız bu 3 etkili ipucunu uygulayarak performans sorununu önemli derecede azaltabilirsiniz.

iOS 7 için Faydalı İpuçları

YORUMLAR