Eski Google Hesaplarındaki Veriler Ne Zaman Silinir?

Eski Google hesaplarındaki veriler ne zaman silinir? Kullanmadığınız eski hesaplardaki verilerin otomatik olarak temizlenmesi için ne kadar zamana ihtiyaç var?

Eski Google Hesaplarındaki Veriler Ne Zaman Silinir?

Google, belirlenen bir süre içerisinde aktif olmayan kullanıcıların ve hesapların verilerini otomatik olarak temizleme politasını 2021 yılında devreye soktu. Kullanım şartlarında da belirtilen bu uygulamanın temelde kullanıcı gizliliğine yönelik önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Peki ama eski Google hesaplarındaki veriler ne zaman silinir?

Google Eski Hesaplardaki Verileri Temizliyor mu?

Drive, Gmail ya da Fotoğraflar fark etmeksizin Google'ın bulut tabanlı servislerindeki verileriniz belirli bir süre aktif olmazsanız otomatik olarak temizleniyor. Asıl konuya geçmeden önce bu temizliğin hangi amaçlarla yapıldığına göz atmamız daha doğru olacak:

  1. Kişisel verilerin gizliliğini koruyabilmek.
  2. Artık kullanılmayan dosyaların sunucuda yarattığı yükleri önlemek.

Bu noktada endişeye kapılmanıza gerek yok çünkü etkin olmayan hesaplar için belirlenen sonlandırma süreleri gerçekten de cömert. Yani her gün, her hafta ve hatta her ay oturum açmanıza gerek yok. Hemen aşağıda süre sınırlandırmaları hakkındaki detayları görebilirsiniz.

Google Servisleri Neden Çöktü?

Google Verileri Ne Zaman Silinir?

1 Haziran 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan yeni politikalar doğrultusunda etkin olmayan hesapların temizlenmesinde farklı yollar uygulanacak. Eğer bu iki koşulu tamamlıyorsanız, verileriniz belirlenen sürenin ardından otomatik olarak temizlenecek:

  1. Hesabınız iki yıl içerisinde bir defa dahi aktif olmadıysa.
  2. Bu iki yıllık süre boyunca depolama sınırını aştıysanız.

Söz konusu iki yıllık süre 1 Haziran 2021 tarihinden sonra başladı ve haliyle verilerin silinmesi de 2023 yılından itibaren gerçekleşecek. Şu andan itibaren gerçekleştirilmeyen eylemler için de verilerin silinmesi 2024 yılının sonlarına doğru gerçekleşecek. Google bu silinmenin öncesinde, eğer varsa, ilişkili diğer e-posta adresinize uyarı göndereceğinin de altını çiziyor.

Google Hesabını Etkin Tutmak İçin Ne Yapmalısınız?

Hesabınızın devre dışı kalmasını önlemek adına yapmanız gerekenler oldukça basit. O hesabı gündelik hayatınızda kullanmıyorsanız dahi birkaç aylık periyotlar halinde Gmail'e girmeniz, Drive'a göz atmanız ve hatta sadece oturum açmanız bile yeterli. Yani servislerde herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Yalnızca oturum açmak yeterli oluyor.

Unutmayın, bu politikalar Google hesabını ara sıra ziyaret edenler için oluşturulmuş politikalar değil. Alınan bu kararlar daha ziyade hesabını artık terk etmiş kullanıcıları hedefliyor.

Peki siz Google'ın bu yeni politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bir süre sonra verilerin temizlenmesi doğru bir uygulama mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

En İyi Antivirüs Programları
GÜVENLİK

En İyi Antivirüs Programları

En İyi Antivirüs Programları - İnternet gündelik yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, bu devasa ağın içerisinde her zaman iyi niyetli içerikler ile karşılaşmıyoruz.

YORUMLAR