Facebook Videoları Embed Olarak Sitelere Nasıl Eklenir?

Facebook önceki gün getirdiği yeni özelliği sayesinde kullanıcıların Facebook videolarını embed olarak sitelerine eklenmesini sağlıyor. Nasıl yapacağınızı yazımızda bulabilirsiniz.

Facebook Videoları Embed Olarak Sitelere Nasıl Eklenir?

Son zamanlarda sizin de dikkatinizi mutlaka çekmiştir. Facebook, kendi videolarını ön plana çıkartarak platform üzerinde kullanıcıların bu videoları izlemesini sağlıyor. Oldukça yüksek izlenme rakamlarına ulaşan Facebook üzerinde günde 3 milyondan fazla video izlenmesi gerçekleşiyor. Durum böyle olunca, bu videoları embed olarak sitelere ekleme özelliğinin de gelmesi bekleniyordu ve sonunda geldi.

Önceki video oynatıcısının embed video paylaşma özelliğini desteklememesi nedeniyle web sitesi sahipleri Facebook üzerindeki popüler videoları kendi sitelerinde paylaşamıyordu. 25 Mart 2015 Çarşamba günü aktif edilen yeni özellik ve video oynatıcısı ile artık Facebook videolarını embed olarak istediğiniz siteye gömebiliyorsunuz.

Facebook video konusunda bu alanda en iyi olan YouTube'a yavaş yavaş rakip olmaya çalışıyor. Açıkcası şu ana kadar yaptıkları hamlelerin oldukça başarılı olduğunu söylemek gerek. Çünkü dev sosyal medya platformuna yüklenen pek çok videonun izlenme sayıları oldukça fazla. Gün geçtikçe daha da popüler hale gelen Facebook videolarını embed olarak sitelerde paylaşma ise Facebook videolarının izlenme rakamlarını çok daha fazla yükseltecektir.

Gerek kişisel gerekse de kurumsal Facebook hesap yada sayfalarının kendi videolarını hem platform hem de siteler üzerinde rahatlıkla paylaşılmasını sağlayan özelliği kullanarak videoları embed olarak sitenize nasıl gömeceksiniz aşağıda anlatacağım.

Yukarıda görmüş olduğunu üzere Facebook üzerinde herhangi bir video izleme sayfasında videonun sağ altına eklenen ''Videoyu Sitene Göm'' seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Mor ok ile gösterilen yere tıkladığınızda karşınıza gelecek olan penceredeki embed kodu kopyalayarak sitenize eklemeniz videonun gömülü olarak sitenizde yayınlanmasını sağlıyor.

Çok basit bir işlem olmasına rağmen, sadece videoların kendi izlenme sayfalarında bulunan embed paylaşma kodu seçeneğini, ufak yada büyük video izleme ekranlarında göremeyebilirsiniz. Bu nedenle direk olarak yukarıdaki görselde olduğu gibi videonun kendi sayfasına gitmeniz ve embed kodunu kopyalamanız gerekiyor.

Hızla gelişen ve büyüyen Facebook videolarının YouTube'a rakip olup olmayacağını kestirmek zor. Fakat son zamanlarda YouTube videolarında çıkan reklamlardan dolayı pek çok kullanıcının da çıldırma aşamasına geldiği bir gerçek. Bunu önlemek isteyen YouTube önümüzdeki süreçte ücretli abonelik sistemini getirerek kullanıcılara aylık ödeme karşılığında reklamsız YouTube hizmeti sunacak. Fakat bu da kullanıcıların ne kadar hoşuna gidecek bilemiyoruz. Bu konudaki görüşlerinizi sayfanın altındaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Facebook video oynatıcısının güncellenmesi ile videoları embed olarak web sitelerine gömme özelliği sayesinde Facebook videolarının artış sayılarında büyük bir artış olacağını ve büyüme hızının daha da artacağını düşünüyorum. Özellikle büyük site sahibi kişi yada kurumların Facebook videolarını sitelerinde paylaşması, Facebook videolarının gerçek anlamda çok hızlı şekilde yükselmesine neden olabilir.

Facebook'un videoları embed olarak sitelere ekleme özelliği hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Önemli Not: Facebook'un yeni embed video paylaşım özelliğini deneyen bazı kullanıcılar, videoları paylaşmak istedikleri WordPress sitelerinde problemler ile karşılaşmışlar. Facebook'tan konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmemesine rağmen, sorun var ise kısa süre içerisinde çözüleceğini düşünüyorum.

Ayın En İyi Android Uygulamaları - Mart 2015

YORUMLAR