Facebook'ta Yapabileceğiniz (Ama Yapmamanız Gereken) Çılgınlıklar

Bu sayfada yazacağımız çılgınlıkları yapmadan önce iki kere düşünmenizi öneriyoruz.

Facebook'ta Yapabileceğiniz (Ama Yapmamanız Gereken) Çılgınlıklar

Facebook'da biraz yaramazlık yapmaya ne dersiniz? Her zaman kuralara uyarak 'uslu kullanıcı' olmaktan sıkılanlar, buradaki yazacağımız çılgınlıkları yapmadan önce iki kere düşünmenizi öneriyoruz. Bazı hesaplardan sonsuza kadar silinme şansınız çok yüksek.

Küçük not: Bu öneri listemizde kısmen yabancı kaynaklı Facebook hesapları kullanıyoruz ki, resimlerin sağını solunu bulanıklaştırmak zorunda kalıp, örnekleri anlamsız kılmayalım. Haydi başlayalım...

Ev adreslerini telefon bilgilerini sorgulayın

Facebook'da kişisel bilgiler bölümünde ev ve telefon bilgilerini yazmayan insanlara istek gönderip bu bilgileri isteyin. Son derece rahatsız olacakları kesin. 'Ama madem sosyal olmak istiyorlar, neden bunları saklıyorlar' felsefesi kurtarıcınız olabilir, yeni tartışmalara yelken açabilirsiniz. 

Markalarla dalaşın

Markalara gönderilen yorumların ya da haberlerin altına alakasız geyikler geçebilirsiniz. Bu durum hem markaların sosyal medya takip uzmanlarının, hem de konuyla ilgili yorum yapan kullanıcıların hiç de hoşuna gitmeyecektir. Olsun, zaten bugün hoşa gidecek bir şey yapmamaya karar vermedik mi? Buna trollemek deniyor, tabii o da başka bir konu.

Ortalık yerde birden borcunuzu isteyin

Son derece kişisel bir durumu, sosyal medyada ifşa etmeniz kadar sinir bozucu birşey olamaz. Herkesin yumuşak karnına dokunan bu hareket sizin günün, haftanın ve belki Facebook'un en nefret edilen kişisi haline getirecektir. Paranızı yine alamazsınız o başka mesele.

Bir başkasının nişan ya da düğün fotoğrafına kendinizi etiketleyin

Çok gıcık olduğunuz bir çift varsa bunu yaptığınızda daha da gıcık olacaklarına emin olabilirsiniz. Her ne kadar bu tür fotoğraflarda bazı güvenlik önlemleri alınmış olma olasılığı varsa da yine de denemekten bir zarar gelmez. Evlilik, düğün, yaş günü partisi gibi toplu ya da çift fotoğraflardan eğer davet edilmediyseniz intikam alma vakti gelmiştir. 

Çok eski bir fotoğrafa yorum yapın

Böylelikle unutulmuş ya da unutulmak istenen bir anıyı tekrar haber kaynağına taşıyabilir, son derece bambaşka bir yorum fırtınası başlatabilirsiniz. Gelecek olan yorumları trollemek ya da susup seyretmek tamamen size kalmış bir durum.

Çok eski bir hayat çizelgesi bildirine yorum yapın yorum atın

Bir kişinin mezuniyetinin üzerinden bir ya da birkaç sene de geçmiş olsa hemen bir yorum atın. Evlenip çocuk çoluğa karışmış olsa bile son derece rahatsız edici bir durum ortaya çıkacaktır. 5 sene önce çocuklarının doğumunu haber veren çiftlerin de bu tip bildirilerine 'Allah bağışlasın, nur topu gibi' yorumu atmak çok komik olabilir.  Ama zaten amacımız yaramazlık yapmak değil mi? Ne fark eder?

Bir başkasının ilişki durumuna yorum yazın

Aslında bu durum Facebook'un kucağımıza bıraktığı bir eğlence aracı. İlişkisi başlayan ya da süren insanların ilişki durumlarına manasız bir şeyler karalamak son derece eğlenceli olabilir. Ayşe’nin Mehmet’le ilişkisi başladıysa neden hemen altına 'Nasıl gidiyor kanka' yazmıyorsunuz?

Önemli not: Gerçekten, ama gerçekten Facebook'dan çok sıkıldıysanız bu tür bir 'çıkışı muhteşem oldu' harekatı size yakışır mı, yakışmaz mı bilemiyoruz. Çünkü bu çılgınlıkların ardından Facebook arkadaş listenizin ve takipçinizin hızla azalacağı kesin. Yine de siz siz olun bunları evinizde denemeyin. 

Facebook Hayatımızı Karartıyor Ama Farkında Değiliz

Minecraft Şiddet İçeren Bir Oyun Mudur? Hayır!

Bilgisayarımızla Yapmamamız Gereken 10 Şey

2015'te Oynayamazsanız Çok Üzüleceğiniz 13 Oyun

YORUMLAR