Facebook'ta Geçmişe Yönelik Pişmanlık Duyduğunuz Paylaşımlardan Kurtulmanın Yolları

Facebook'ta Geçmişe Yönelik Pişmanlık Duyduğunuz Paylaşımlardan Kurtulmanın Yolları

Facebook bazen aklımıza gelen her şeyi bir anda, düşünmeden paylaşabildiğimiz bir mecra. Aslında gelecekte ya da o anda paylaşımlarımızın bizi ya da başkalarını nasıl etkilediğini düşünmek zahmetine girmiyoruz bile. Bu yüzden Facebook sosyal hayatta pek çok yaşanmış örneği olan aile-dost facialarına yol açabiliyor. Ancak bunu engellemenin bir yolu var.

Paylaşımlarınızın sonsuza dek Facebook duvarınızda ya da paylaştığınız her hangi bir grupta kalmasını ve ruhunuzu daraltmasını engelleyebilirsiniz. Bunun yöntemi çok zor değil. Ancak çok fazla “pişmanlığınız” varsa biraz zahmetli olabilir. 

Facebook’un Hareketler Dökümü sayfalarına ulaşarak paylaşımlarınızı Zaman Duvarınızdan silebilir aynı zamanda Senin Gönderilerin seçeneğinden de paylaştığınız insanların görmesini engelleyebilirsiniz. Nasıl mı? Şöyle; Duvarınıza gidin, orada Kullandığınız profil görüntünüzün üzerinde Hareketler Dökümünü Görüntüle seçeneğine ulaşabileceğiniz bir seçenek göreceksiniz.

Aynı işlemi Haber Akışı sayfasından, hiç duvarınıza dönmeden de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sağ üst köşedeki menü ikonunu kullanabilirsiniz. 

Bu seçenek sizin Facebook üzerinde paylaştığınız her iletiyi, resmi, videoyu ve benzeri aktiviteyi dökümler. Karşınıza çıkcak listeden paylaşım kutucuğunun sağ üst köşesindeki ikonlara tıklayarak nasıl paylaşmış olduğunuzu bu paylaşımları kimlerin görmesine izin verdiğinizi analiz etmeniz mümkün. İsterseniz bu sayfada paylaşımları Zaman Tünelinde saklama opsiyonunu seçebilirsiniz. Böylelikle kimse paylaşımınızı sayfanızda görmez. 

Ancak bu noktada paylaştığınız kitleyi değiştirmeniz mümkün değil. Sadece Zaman Tünelinizden kaldırmanız mümkün. Paylaştığınız iletinin kimlerle paylaşıldığını değiştirmek için aynı sayfanın solunda yer alan menüde Senin Gönderilerin seçeneğini seçmeniz gerekiyor. 

Bu seçenek sadece sizin gönderdiğiniz iletilerin bir dökümünü veriyor. Her gönderi kutucuğu ise sağ üstte bir ikon barındırıyor. Bu ikona tıklarsanız gönderilerin kaderini değiştirebiliyorsunuz.

 

Özellikle Dünya ikonu, gönderinizin herkese açık olduğunu işaret ediyor. Bu ikona tıkladığınızda açılacak olan menüden gönderinizi kimlerin görmesini istediğinizi tekrar belirlemeniz mümkün. Sadece Ben seçeneği artık gönderinizin kimse tarafından görüntülenmemesini sağlıyor, iletinizle başbaşa kalıyorsunuz. Özel seçeneği ise ismini gireceğiniz arkadaşlarınızın gönderinizi okumasına izin veriyor.

Kısaca sosyal statünüz Facebook üzerinde değiştiğinde gönderilerinizi elden geçirmek isterseniz, bazı olumsuz sonuçların da önüne geçmiş olursunuz. Bizden hatırlatması.

Facebook Hesabımın Çalınmasını Nasıl Önleyebilirim?

Facebook Fotoğraflarımı Nasıl İndirebilirim?

Facebook Hesabını Tamamen Silme Nasıl Yapılır?

YORUMLAR