Film Endüstrisi Teknolojiye Uyum Sağlıyor: Iron Sky

Film endüstrisi de değişen iletişim koşullarından yavaş yavaş etkilenmeye başladı ve izleyicilerine farklı deneyimler yaşatmak için yola çıktı.

Film Endüstrisi Teknolojiye Uyum Sağlıyor: Iron Sky

Film endüstrisi bir zamanlar Dünya çapında teknolojinin gelişimine en çok katkı sağlayan sektörlerden bir tanesiydi. Filmlerde kullanılmak üzere üretilmiş pek çok teknoloji artık hayatlarımızda uzun zamandır yer etmiş durumda.

Ancak son yıllarda bu sektör görsel anlamda video oyun endüstrisi tarafından zorlanıyor ve iletişim teknolojilerindeki hızlı ilerleme de film şirketlerini satış ve pazarlama yöntemlerini, hatta üretim süreçlerini değiştirmeye mecbur bırakıyor.

İşte Iron Sky filmi bu teknolojik esintiyi yakalamaya çalışan en güncel filmlerden bir tanesi. Film İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Ay’ın karanlık yüzünde bir uzay üssü kuran ve buraya kaçan Nazi’lerin Dünya’ya dönüşünü konu alan bir karanlık komedi/bilimkurgu filmi olarak piyasaya sürülecek. Filmi diğerlerinden ayıran nokta ise üretim ve dağıtım sürecinin sosyal medya ve güncel trendleri çok iyi yakalamış olması.

Filmin üretimi için maddi kaynaklar sadece yatırımcı ve sponsorlardan değil, aynı zamanda web sitesi üzerinden gerçekleştirilen ürün satışlarından ve maddi olarak yapılan desteklerden karşılanıyor. Satışları arttırmak için sunulan ürünler kaliteleri ve tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca sosyal medyada da oldukça aktif bir şekilde kampanyasını yürüten film ekibi henüz üretim sürecinde olan ve herhangi bir geçmişe sahip olmayan bu filmi bu iletişim olanaklarını kullanarak oldukça başarılı bir yere getirmiş durumda.

Filmin dağıtımı ve yayınlanması konusunda da izleyiciler ile iç içe olmak tercih edilmiş. Eğer filmin bulunduğunuz şehirde yayınlanmasını diliyorsanız yapmanız gereken web sitesindeki formu doldurarak filmin şehrinize gelmesini talep etmek. Böylelikle gereksiz dağıtım masraflarından kurtulan ekip zarar etme riskini en düşük duruma getirmiş halde.

Korsanlığa ve veri dağıtımına şiddetle karşı çıkan pek çok medya şirketinin yasal olarak izleyicileri cezalandırmaya çalıştıkları mevcut durumun aksine Iron Sky ekibi yasaklamalar ve baskı ile gelir elde etmek yerine izleyicilerle sürekli iletişim halinde olarak da kaliteli ürünler ortaya konulabileceğini bizlere gösterecek.

Tüm sinema sektörünün bu teknolojik atılımı yakalaması ve biz izleyicileri çok daha kaliteli, çok daha rahat ulaşılabilir ve çok daha ekonomik şekilde filmlere ulaştırması için atılan bu tür adımları desteklemek elbette ki bizim elimizde.

Eğer böyle bir sistemle üretilen filmin nasıl olacağını merak ediyorsanız fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz:

YORUMLAR