Fortnite Ne Demek?

Dünya’nın en çok oynanan ve kazandıran oyunlarından biri olan Fortnite’ın ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

fortnite-ne-demek

Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen Fortnite, milyonlarca oyuncuya sahip devasa bir oyun. İlk kez 2017 yılında piyasaya sürülen Fortnite yıllar içerisinde global bir fenomen haline geldi. Oyun dünyasını kasıp kavuran Fortnite’da pek çok oyun modu ve 1300’den fazla skin bulunuyor. Battle Royale türünün en büyük temsilcisi olan Fortnite her geçen yıl gelişiyor, değişiyor ve büyüyor.

Peki bugüne kadar Fortnite ne demek hiç merak ettiniz mi? Gelin sizin için bu soruyu cevaplayalım.

Fortnite'ın Grafikleri Yeni Nesil Güncellemesi Kazanıyor
OYUN

Fortnite'ın Grafikleri Yeni Nesil Güncellemesi Kazanıyor

Fortnite, sahip olduğu görsel tasarım nedeniyle kaliteli görsellikten ziyade akıcı oyun deneyimi sunuyor ancak Epic Games ve sahip olduğu motor Unreal Engine sayesinde her zaman daha fazla iyileştirme geleceği aşikâr.

Fortnite Ne Anlama Geliyor?

Fortnite, “fortnight” kelimesinden türetilmiştir ve anlamı iki haftalık süre manasına gelmektedir. Kim oyununa “iki hafta” diye bir isim koyar ki diye düşünmüş olabilirsiniz. İlk başta kulağa biraz saçma geliyor değil mi? Aslında bunun güzel bir açıklaması var.

Fortnite Oyuncusu 1000 Seviyeye Ulaşarak Bir İlki Gerçekleştirdi (Video)
OYUN

Fortnite Oyuncusu 1000 Seviyeye Ulaşarak Bir İlki Gerçekleştirdi (Video)

Fortnite oyuncusu, dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan battle royale oyununda bir ilki gerçekleştirdi.

Fortnite’ın ismi, Save the World oyun modundan geliyor. Bu oyun modunda iki hafta boyunca hayatta kalmaya ve bu süreç içerisinde gece vakti gelen zombileri öldürmeye çalışıyoruz. Bir üs inşa ettiğimiz bu oyun modu Fortnite’ın Battle Royale öncesi dönemindeki Tower Defense (Kule savunması) dönemine karşılık geliyor. Kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız bu oyun modu Fortnite’ın orijinal konseptiydi.

Fortnite Oynamak İçin En İyi 7 Telefon Modeli
TEKNOLOJİ

Fortnite Oynamak İçin En İyi 7 Telefon Modeli

Bilgisayar ve konsol tarafında büyük başarı yakalamasının ardından mobil platformlar için de çıkan Fortnite, en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor.

Fortnite kelimesinin bir anlamı daha olabilir. Fortnite’ın okunuşu Fort Knight’a (Kale şovalyesi) çok benziyor. Oyunun inşa modunda da kendimize neredeyse bir “kale” yapma şansımız olduğunu da unutmayalım. Bunun haricinde oyunda Fort Knight isimli bir skin olduğunu da belirtelim. Bu skinin haricinde Royale Knight, Black Knight, Red Knight ve Ultima Knight isminde başka skinler de var. Fortnite birden fazla yere birden gönderme yapan oldukça hoş bir isim olmuş diyebiliriz. 

Fortnite ne demek sorusuna cevap aradığımız yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz merakınızı giderebilmişizdir. Siz daha önce hiç Fortnite’ın ne anlama geldiğini merak etmiş miydiniz? Fortnite’a daha iyi bir isim verecek olsanız bu ne olurdu? Yorumlarda bizimle paylaşın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR