Fotoğraf Özelliklerindeki Kişisel Bilgiler Nasıl Silinir?

Fotoğraf Özelliklerindeki Kişisel Bilgiler Nasıl Silinir?

Her digital makina hem sizin kişisel bilgilerinizi hem de fotoğraf hakkında detaylı bilgileri, çektiğiniz fotoğrafın içine eklemektedir. Bu gizlenmiş bilgileri sadece fotoğrafı bilgisayarınıza aktardığınızda görebilmektesiniz. Eğer bu fotoğrafı internet ortamında da paylaşırsanız bu fotoğrafa ulaşan herkes sizin bilgilerinizi de görebilir duruma gelmekte. Bazı durumlarda GPS konum bilgisi, adınız-soyadınız yani kısaca kişisel bilgilerinizi fotoğraf içinde çıkartmak - silmek isteyebilirsiniz. Fotoğraf içinde istemediğiniz tüm bu bilgileri 2 adımda nasıl silebileceğinizi açıklıyoruz.

Adım 1: Orjinal resmin özelliklerine bakmak

- Windows gezgini ya da masaüstünüzde yer alan orjinal fotoğraflarınızı bulmanız gerekiyor. İsterseniz tek tek  isterseniz çoklu olarak seçtiğiniz fotoğraflara sağ tıklayıp "Özellikler" sekmesini seçiyoruz.

Adım 2: Ayrıntılar menüsü ve kaldırılacak özelliklerin seçilmesi

- İlgili fotoğrafın ya da fotoğrafların özellikleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı pencere karşımıza çıkıyor. "Ayrıntılar" sekmesine geliyoruz. Bu sekmede fotoğrafın içinde kayıtlı olarak gelen tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

- Pencerenin en altında yer alan "Özellikleri ve Kişisel Bilgileri Kaldır" bağlantısına tıklamanız gerekiyor. Karşınıza ayrıntılar bölümünde yer alan tüm bilgilerin seçilebilir halde karşınıza çıkacaktır. Silinmesini istediğiniz, kaldırılmasının zorunlu olduğu bilgileri seçebebilir ya da "Tümünü Seç" butonuna tıklayarak hepsini yok edebilirsiniz.

- Seçme işleminin sonunda "Tamam" butonuna tıklamanız yeterlidir. Artık işaretlediğiniz bilgiler silinecek ve ilgili alanların karşısında herhangi bir bilgi yer almayacaktır.

YORUMLAR