Game Booster Nedir, Nasıl Çalıştırılır ve Kullanılır?

Eski sistemlerde yeni nesil oyunları oynamak hayal olsa da sistemimiz yettiğince bize kasmadan, takılmadan oyun oynatabilecek bir yazılım olan Game Booster'ın nasıl kullanıldığını ele alacağız.

Game Booster Nedir, Nasıl Çalıştırılır ve Kullanılır?

Oyun sektöründeki rekabet arttıkça firmalar her seferinde gerçekçiliğe daha yakın oyunlar üretmeye çalışıyorlar. Bu da doğal olarak daha iyi oyun = daha iyi sistem anlamına geliyor. Game Booster, bilgisayarınızın oyunları daha rahat çalıştırmasına olanak veriyor.

Game Booster adlı programın çalışma mantığından bahsedecek olursak; bilgisayarınızdaki bir oyunu Game Booster ile çalıştırdığınızda, program oyunun açık olduğu süre boyunca arkaplanda çalışan bütün ikinci parti uygulamaları kapatıyor. Böylece bilgisayarınızın kullanımda olan RAM belleği azalmış oluyor ve o esnada oynadığınız oyunu daha rahat çalıştırıyor. Böylece bizi oyundaki ufak takılmalardan ve donmalardan kurtarıyor.

Yalnız bilmeniz gereken şey, bu program bilgisayarınızın çalıştıramayacağı oyunları oynamanızı sağlamaz. Yani şöyle örnek verelim; eğer normalin altında bir sisteminiz varsa, Game Booster size bir GTA V, Shadow Of Mordor, Total War Attila, Dying Light oynatmaz. Çünkü gerçekten sisteminiz bu oyunları oynamaya müsait değildir. Böyle bir bekleyiş imkansızı istemektir. Game Booster, bilgisayarınızın sahip olduğu donanımları tamamen oynadığınız oyunlar için çalıştırır. Boşa çalışan uygulamalarla donanımlarınızı meşgul etmez.

Bu konuda aynı fikirdeysek, nasıl kullanıldığına geçebiliriz.

Öncelikle Game Booster'ı indirelim:

Game Booster’ı indirip kurduktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir.

Kırmızı kare içerisindeki “Ekle” butonuna tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir seçme ekranı beliriyor. (Ben sistemimde yüklü olan Shadow Of Mordor oyununu seçtim)

Bu ekranda yapmamız gereken şey güçlendirmek istediğimiz oyunumuzun .exe dosyasını ya da kısayolunu bulmak. Kısayol ya da .exe’yi bulup seçtikten sonra “Aç” butonuna tıklıyoruz ve Game Booster ana ekranına seçtiğimiz oyun ekleniyor. 

Eklenmiş olan oyunumuzu tek tıklama ile seçtikten sonra aşağıda bulunan “Güçlendir ve Başlat” butonuna tıklıyoruz. Game Booster yardımıyla oyunumuz açılıyor ve bu sayede bu oyunu oynadığımız süre boyunca ikinci parti uygulamalar devre dışı bırakılıyor. Oyunu kapadığımızda bilgisayarımız tekrar eski stabil haline dönüyor.

Bir diğer alternatif olan –sağ alt taraftaki- “Güçlendirmeye Geç” butonu ise bilgisayarımızı oyun oynanacak vaziyete sokuyor lakin herhangi bir oyun başlatmıyor. Sanırım burada oyun oynanmasa bile daha stabil çalışan bir sistem amaçlanmış. Oyunu bir kez ekledikten sonra her oyuna girişimizde Game Booster’ı çalıştırmak zorunda değiliz. Oyunun kısayoluna sağ tıkladığımızda “Oyun Güçlendirici ile Çalıştır” seçeneği belirir. Bu seçeneği kullanarak daha pratik bir şekilde oyunlarınızı Game Booster yardımı ile rahatça oynayabilirsiniz.

2014 Yılının Unutulmaz Oyun Müzikleri

YORUMLAR