Gerçekten Akıllı Cihazınız İçin Ekran Koruma Filmlerine İhtiyacınız Var mı? Varsa, En İyisi Nasıl Seçilir?

Akıllı telefonlarda gelişen yeni ekran teknolojileri, ekran filmleri ile beraber kullanılması mümkün olmayan farklı özelliklerle geliyorlar.

Gerçekten Akıllı Cihazınız İçin Ekran Koruma Filmlerine İhtiyacınız Var mı? Varsa, En İyisi Nasıl Seçilir?

Bundan birkaç yıl önce mobil telefon kullanıcıları akıllı cihazlarının ekranlarını parmak izlerinden, darbelerden ve çizilmelerden korumak adına ekran filmleri almayı tercih ediyorlardı. Bu küçük koruma aparatlarına rağbet artık eskisi kadar yok.

Aslında akıllı telefonlarda gelişen ekran teknolojileri de, bu ekran filmleri ile beraber kullanılmayacak kadar farklı özelliklerle geliyorlar. Sağlam teknolojilerle gelişen ve dayanıklı bir hale gelen ekranlar 3D Touch gibi özelliklerle de donatılınca bu küçük ekran koruma filmlerine ihtiyaç ortadan kalkıyor.

Ekran teknolojileri geliştikçe eskiye rağbet azaldı

Dokunmatik ekranların sensörlerinin hassas ve çoklu dokunmalarla çalışıyor olması, Touch 3D sistemleri, parmak izi okuma özellikleri artık ekranla parmak uçlarımız arasında başka aracılar bulundurmamıza da izin vermiyorlar. Aksi takdirde özelliklerini kaybedebiliyorlar. Zaten ekran teknolojilerinin gelişmesi, işlevlerinin artması ve daha sağlam malzemelerden üretilmesi akıllı telefonların fiyatlarının artmasında en önemli etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

Ekran koruma filmlerine ihtiyaç var mı?

Bugünün akıllı cihazları için yok. Özellikle Corning Gorilla teknolojisi ve benzeri standartlarda 2012’den buyana üretilen telefonlar için çok gerekli değil. 2015 yılında ise Gorilla Glass 5 ile bu eski alışkanlık artık tamamen çöpe atılacak gibi görünüyor. Corning Gorilla Glass ekranlar Samsung, Acer, Asus gibi cihazların ekranlarında kullanılıyor. LG’nin kendi ürettiği ekranları da oldukça sağlam. Öte yandan Samsung, LG ekranları ve Retina Display teknolojisi kullanan Apple iPhone’lar da son derece dayanıklı ekranlara sahipler. Eğer acımasız telefon çatlatma deneylerinden ürküp, bir ekran koruma filmi almayı düşünüyorsanız inanın hiç gerek yok. O testlerdeki hiçbir şey akıllı cihazlarınızın başına gelemez.

iPhone 6s serisi ezber bozuyor?

Her şeye rağmen ekran filmiyle akıllı telefon ekranı korumak artık biraz “babamızın modası” olmaya doğru gitse de elbette kullananlar var. Ancak 3D Touch teknolojisi kullanan ekranlar bu filmlerin kullanılmasına izin vermiyor. Çünkü ekranla parmak ucunun arasına üçüncü bir cismin yerleşmesi hassaslığı ortadan kaldırıyor ya da tamamen yok edebiliyor.  Bu yüzden 2016’dan itibaren bu ekran koruma filmleri tarih olacak.

Almalı mısınız yoksa almamalı mı?

Eğer bir 3D Touch telefonunuz yoksa ve Corning Gorilla Glass 5 ya da 4, hatta 3 gibi bir ekrana sahip değilseniz mutlaka kaliteli bir ekran koruma filmi alın. Ancak yeni akıllı teknolojiye sahip bir akıllı telefonunuz varsa buna çok gerek yok. Almak durumunda kalırsanız piyasada bulunan binlerce markadan hangisini seçebileceğinizi öneremeyiz, ancak bunun araştırmasını internet üzerinden yapmanız mümkün olabilir.

Akıllı Telefonunuz Suya Düşerse Sırasıyla Yapmanız Gerekenler

Cep Telefonu Pilleri Artık Patlamayacaklar

YORUMLAR