Gizliliğinizi Korumak için En Güvenli 5 Web Tarayıcısı

Piyasadaki tarayıcıların içinden en güvenli tarayıcı hangisidir? Bir tarayıcının popüler olmasının onu güvenli yapmadığını düşünüyorsanız listeye göz atın.

En güvenli tarayıcı önerileri, çevrim içi ortamda gizliliğini korumanın zor zanaat hâle geldiği bugünlerde size büyük fayda sağlayabilir. İnternet tarayıcıları, tarama geçmişi ve otomatik doldurma gibi özelliklerle kişisel bilgilerinizi depolar.

Güvenli olmayan bir web tarayıcısı ise depolamış olduğu kişisel bilgileri toplayıp üçüncü taraflarla paylaşabilir. Bu sebepten ötürü gizlilik, kişiselleştirme ve hız açısından en güvenilir web tarayıcılarını kullanmanız büyük önem taşıyor.

Bu listede sıraladığımız web tarayıcılarının tamamı gizlilik için en iyi web tarayıcılarını oluşturuyor. Büyük bir kısmının Windows ve MacOS'in yanı sıra iOS (iPhone / iPad), Android desteği de mevcuttur.

Çevrim İçi Gizlilik İçin DuckDuckGo Kullanmanın Faydaları
İNTERNET

Çevrim İçi Gizlilik İçin DuckDuckGo Kullanmanın Faydaları

İnternet kullanıcılarının en çok belirttikleri endişelerinden biri, çevrim içi gizlilik için aldıkları tedbirlerin yetersiz olabilmesidir.

Gizlilik Odaklı En Güvenli Tarayıcılar

  • Mozilla Firefox
  • Chromium
  • Opera
  • Tor Browser
  • Safari

İnternette gezinirken güvende kalmak için kullanabileceğiniz tarayıcılar arasında Mozilla Firefox, Chromium, Opera, Tor Browser ve Safari vardır. Elbette ki liste büyümeye açıktır fakat siber güvenlik uzmanları tarafından en çok desteklenen web tarayıcıları bunlarla sınırlıdır.

Dilerseniz gelin, söz konusu tarayıcıların neden bu kadar çok tavsiye edildiğini hemen aşağıdan öğrenelim.

1. Mozilla Firefox

Mozilla Firefox, Windows işletim sistemi için en güvenli ve popüler web tarayıcısıdır. Mozilla Firefox’un kişiselleştirme düzeyi oldukça fazladır. Mozilla Firefox, çok sayıda eklenti sunar.

Mozilla Firefox'u en güvenli tarayıcı yapan özelliği, kullanıcının etkinliklerini takip etmeden çevrim içi izleyicileri otomatik olarak engelleyebilen özel tarama özelliğidir. Mozilla, kâr amacı gütmeyen bir şirket olduğundan dolayı kullanıcıların verilerini gelir elde etmek için üçüncü taraflara satmıyor.

2. Chromium

2009 yılının eylül ayında piyasaya sürülen Chromium, en güvenli web tarayıcılarından bir tanesidir. Chromium, en iyi masaüstü web tarayıcılarından biridir ve Google Chrome tarafından desteklenmektedir.

Google Chrome'un aksine Chromium, açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır ve Google Chrome'dan çok daha güvenlidir. Chromium özel ve bağımsızdır. Chrome'a göre daha az kaynak kullanır. Gizlilik konusunda bazı endişeleri olan kullanıcılar için mükemmel bir seçimdir.

Chrome, web tarayıcının nasıl kullanıldığı hakkında Google'a bilgi gönderir. Bu, daha iyi bir kullanıcı deneyimi elde etmeyi sağlasa da kullanıcı gizliliği bakımından olumsuz karşılanıyor.

Chromium Virüs mü?

Chromium'un virüs olup olmadığı web tarayıcısını nereden indirdiğinize bağlı olarak değişir. Güvenilir bir kaynaktan indirirseniz hayır, Chromium bir virüs değildir. Öte yandan bilgisayar korsanları son birkaç yıldır Chromium virüsü ile kullanıcılara tehdit saçıyor. Bu nedenle kötü niyetli kişilerin Chromium olarak paylaştığı kötü amaçlı yazılımları indirmekten kaçınmalısınız.

3. Opera

Opera, en popüler web tarayıcısı olmasa da çoğu siber güvenlik uzmanı tarafından en güvenli tarayıcı olarak görülür. Web sayfalarını çok hızlı açan, kullanıcı arayüzüne büyük önem verir.

Veri kullanımını azaltırken web sayfalarının açılma hızını artıran yerleşik bir turbo moduna sahiptir. Verileri çevrim içi izlenmekten koruyan yerleşik bir VPN de sunar.

4. Tor Browser

Tor Browser, internette güvenli bir şekilde gezmek için kullanabileceğiniz en iyi web tarayıcısıdır. Onion routing yöntemini kullanan Tor Browser, bağlantınızı üç katmanlı bir şifreleme ile güvene alarak maksimum güvenlik sağlar.

Trafiğinizi birden çok sunucuya yönlendirdiği için bağlantı hızı diğer web tarayıcılarına göre daha yavaştır. Ek olarak kötü amaçlı yazılımdan koruma özelliğine sahip değildir ve eklentiye izin vermez.

5. Safari

Safari, Apple tarafından iOS ve MacOS işletim sistemine sahip cihazlar için geliştirilen bir web tarayıcısıdır. Mac ve iPhone kullanıcılarının kullanabileceği en güvenli web tarayıcılarından biri olarak kabul edilir.

Safari, şüpheli web sitelerini tarar ve kara listeye alır. Kullanıcıları, zayıf şifreler hakkında bilgilendiren bir şifre yöneticisine sahiptir. Gelişmiş güvenlik seçeneklerine sahip olan Safari'nin kullanıcı arayüzü de oldukça başarılıdır.

YORUMLAR