Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Hazırladığı Özel Bir Doodle ile Kutladı

Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel olarak bir doodle hazırladı ve Türk kullanıcılarının bu önemli bayramını kutlamış oldu. 29 Ekim 1923 günü genç Türkiye’nin yönetim şekli için cumhuriyetin belirlenmesi ve ilan edilmesi ile her yılın 29 Ekim gün

Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Hazırladığı Özel Bir Doodle ile Kutladı

Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel olarak bir doodle hazırladı ve Türk kullanıcılarının bu önemli bayramını kutlamış oldu.

29 Ekim 1923 günü genç Türkiye’nin yönetim şekli için cumhuriyetin belirlenmesi ve ilan edilmesi ile her yılın 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanan bu bayram, Atatürk’ün ifadesiyle Türk’ün en büyük bayramı olarak da ifade edilmektedir. Söz konusu tarihten itibaren Türkiye’nin adı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olarak değişmiş ve devlet adı 89 yıldır bu isimle ifade edilmiştir.

Cumhuriyet, kelime anlamı olarak halkın kendi kendini yönettiği ve halkın egemenliği elinde tuttuğu idare şekli anlamına gelmektir. Zira cumhur, halk demektir.

Her ne kadar içinde bulunduğumuz bu yıllarda temelinde halk olan yönetim şeklini, halkın kutlamasına izin verilmese de milyonlarca vatandaş bu anlamsız yasağı ciddiye almaksızın büyük bir coşku ile kutlamaya hazırlanmaktadır.

Bu yazı vesilesiyle tüm Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en samimi duygularımızla kutlar, birlikte nice 29 Ekim’lere ulaşmayı dileriz.

YORUMLAR