Google Chrome'a Oyun Eklentileri Nasıl Yüklenir?

Google Chrome, oyun eklentileri sayesinde kullanıcıların uzun saatler boyunca keyifli zaman geçirmesine olanak tanıyor. Peki, bu eklentiler nasıl yüklenir?

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından tercih edilen internet tarayıcısı için geliştirilen çok sayıda oyun eklentisi bulunuyor. Peki, Google Chrome tarayıcısına oyun eklentileri nasıl yüklenir? Bu yazıda çoğu kullanıcının merak ettiği soruyu çok detaylı bir şekilde yanıtlayacağız.

Oyun sektörü çok farklı platformlara yönelmeye başladı bunların en büyük örneği internet tarayıcıları. Gelişen teknoloji ile kendine farklı yönler yaratan oyunlar günümüzde aktif olarak internet tarayıcılarında yerini almaya başladı. Hatta bunun için özel olarak tarayıcılara ait web mağazaları bulunuyor.

Google Chrome Neden Çok RAM Kullanıyor ve Bu Neden İyi Bir Şey?
İNTERNET

Google Chrome Neden Çok RAM Kullanıyor ve Bu Neden İyi Bir Şey?

Eğer ara sıra görev yöneticisine giriyorsanız ve kullandığınız internet tarayıcısının belleğinizi büyük ölçüde kullandığını görüyorsanız, bu konudan biraz şikayetçi olabilirsiniz.

Dünyanın en güvenilir ve en hızlı tarayıcısı olarak bilinen Google Chrome’da oyunlar için oldukça kaliteli bir platform haline dönüştü. Öyle ki Chrome Web Store üzerinde yüzlerce ücretsiz oyun bulunuyor ve bu sayı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Google Chrome'a Oyun Eklentileri Yükleme Adımları Neler?

  • Google Chrome Web Store'u açın.
  • Sol kısımdaki "Oyunlar" sekmesine girin.
  • Beğendiğiniz bir oyunun üzerine tıklayın.
  • "Chrome'a Ekle" seçeneğini seçin.
  • Eklentiyi yükleme işlemini onaylayın.
  • Uygulamalar bölümüne girin.
  • Oyunun üzerine tıklayın ve oynamaya başlayın.

Milyonlarca internet kullanıcısı tarafından tercih edilen Google Chrome isimli web tarayıcısı için geliştirilen çok sayıda oyun bulunuyor. Bu oyunları yalnızca birkaç adım uygulayarak tarayıcınıza ekleyebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz. Böylelikle boş vakitlerinizde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Söz konusu işlem için ilk önce Google Chrome Web Store sayfasını ziyaret edin. Sayfayı açtıktan sonra sol kısımda yer alan "Oyunlar" sekmesine giriş yapın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra oyunların yer aldığı bir liste göreceksiniz.

Liste üzerinden beğendiğiniz bir oyunun üzerine tıklayın. Açılan sayfada konumlanan "Chrome'a Ekle" seçeneğini seçin. Seçimi yaptıktan sonra eklentiyi yükleme işlemini onaylamanız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde seçtiğiniz oyun yüklenecektir.

Yüklediğiniz oyuna erişebilmek için Uygulamalar bölümüne girmeniz gerekiyor. Bu bölümde tarayıcıya eklediğiniz tüm oyunları görebilirsiniz.  Yüklediğiniz oyunu oynayabilmek için üzerine tıklamanız yeterlidir.

Öncelikle Google Chrome’u açıyoruz ve Google Chrome Web Store’a giriyoruz. Chrome Web Store içeriğinde binlerce uygulama bulunan Google Chrome için dev bir eklenti arşividir. Bizim buradaki amacımız Google Chrome üzerinden oynayacağımız oyunlar.

Google chrome Web Store adresinden Google Chrome Web Mağazasına ulaşmanız mümkün.  Yada Chrome’u açtığımızda karşımıza yeni sekmeden açılan boş sayfada çıkan uygulamalar bölümünden de Google Chrome Web Store’a ulaşabilirsiniz. Bu sayfaya Chrome’u ilk başlattığınızda ulaşabilirsiniz yada uygulamalar bölümünü ziyaret ederekte ulaşabilirsiniz.

Sonunda karşımıza Chrome’un zengin içeriğe sahip uygulama marketinin ana sayfası çıkıyor. Anasayfasında genellikle yeni eklenen ve popüler olan uygulamalar yer alıyor ayrıca kullanıcılarca sevilen trend olan uygulamalar da bu sayfada yer veriliyor.

Bizim amacımız buradan “ Oyunlar “ kategorisine ulaşmak, bunun için Chrome Web Store’un sol tarafında bulunan kategori bölümünden Oyunlar bölümünü seçip oyunların bulunduğu sayfaya yönleniyoruz.

Oyunlar bölümüde kendi içinde alt bölümlere ayrılmış durumda. Bu sayede aradığınız türde oyunu filtreleme yaparak daha kısa sürede bulabileceksiniz. Oyunlar bölümünün altında bizleri Macera ve Aksiyon, Rol Üstlenme ve Strateji, Sanal Dünyalar, Spor Oyunları, Tahta ve Kart Oyunları, Zeka ve Bulmaca Oyunları yer alıyor.

Chrome’a ekleyeceğimiz oyunu seçtikten sonra o oyunun kutusunun üzerine gelip “ Chrome’a Ekle “ butonuna basıyoruz. Bu işlemden sonra karşımıza çıkan uyarıya “ Evet “ dedikten sonra otomatik olarak Chrome bizim için oyunu uygulamalar bölümüne ekleyecektir.

Ekle butonuna bastıktan sonra otomatik olarak Chrome oyunu uygulamalar bölümüne eklemek için yükleme işlemine geçecektir.

Artık oyunumuz tarayıcımıza eklendi uygulamalar bölümüne gidip oyunumuzu açabiliriz.

Eğer oyunu kaldırmak istersek; Chrome’un uygulamalar bölümüne gidip kaldırmak istediğimiz oyuna sağ tıklayıp “ Chrome’dan kaldır “ seçeneğini tıklıyoruz ve oyunu Chrome’dan kaldırmış oluyoruz.

Bu yazıda popüler internet tarayıcısına nasıl oyun ekleyebileceğinizi ve eklediğiniz oyunları nasıl kaldırabileceğinizi anlattık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR