Google Dijital Görüş Sistemi 2012'de Piyasalarda Yerini Alabilir

Google'ın en son ürünü Dijital Görüş Sistemi Gözlükleri 2012 içerisinde piyasalarda yerini alacak dedikoduları New York Times tarafından açıklandı.

Google Dijital Görüş Sistemi 2012'de Piyasalarda Yerini Alabilir

Bilimkurgu filmlerinde karşılaştığımız pek çok teknolojik ürünün gün geçtikçe hayatımıza birer birer giriş yaptığını özellikle son yıllarda oldukça yoğun bir biçimde hissedebiliyoruz. Eskiden yıllarca süren teknolojik sıçramaların süresi oldukça kısaldı ve aylarla ölçülebilecek düzeye geldi. Elbette ki artan iletişim olanaklarının bu gelişmeye katkısı yadsınamaz.

İşte Google da hem bir iletişim hem de teknoloji devi olarak bunu avantajına kullanıyor ve kullanıcıları için genellikle devrimsel ürünler sunmaya devam ediyor.

Web devinin uzun süredir dedikoduları teknoloji kulislerinde dolaşan yüksek teknolojili dijital görüş sistemi gözlüklerinin Android temelli akıllı telefonlar gibi işlev göstereceği ve New York Times raporlarına göre birkaç ay içerisinde piyasada olacağı konuşuluyor. Bu Google gözlüklerinin Google Haritalar servisini kullanma kapasitesine sahip olacağı bildirildi.

New York Times’a göre ürün halkın satın alması için mağazalardaki yerini alacak ve 250$ ile 600$ aralığında bir fiyata sahip olacak.

Dijital görüş sistemi gözlüklerinin hazırlanmakta olduğu bilgisi zaten son aylarda yayılmıştı. Prototipin tamamlanmasının ardından kimi teknoloji siteleri gözlükleri gördüklerine dair yazılar da yayınlamışlardı.

Oldukça güzel bir görünüme sahip olduğuna dikkat çekilen gözlüklerin elbette ki okumayı kolaylaştırıcı gözlükler olmayacağı kesin. Gözlükler Android temelli olacaklar ve Google’ın bulut bilişim kullanan konum servisleri ile tam uyumlu çalışarak kullanıcıların çevreleri ile ilgili detaylı bilgiler sunacaklar. Tüm bu bilgiler ekranda yer alarak kullanıcıya sunulacak.

Navigasyon sistemi kafa hareketlerine göre ve içinde yer alacak kamera, ses tanıma sistemi gibi özelliklerle desteklenecek. Gözlüğün işlemci, bellek ve depolama alanına sahip olacağı da belirtiliyor.

Tüm bunlara ek olarak elbette ki 3G, 4G bağlantılar, diğer Google servisleri ile tam uyumluluk gibi pek çok özellik de sistemde hazır olarak gelecek. Medya kaynaklarına göre Google dijital görüş sistemi gözlüklerini bir üründen ziyade herkesin katılabileceği bir deney olarak görüyor.
Herkes bir deney aracı olarak görülmeyi kabul edecek mi bilinmez ama Google’ın bu dev hamlesiyle çok daha farklı ürünleri önümüzdeki yıllarda vitrinlerde görme olanağı bulacağımızı sanıyorum.

Google Digital Görüş Sistemi Tanıtım Videosu
İNTERNET

Google Digital Görüş Sistemi Tanıtım Videosu

Arama devi Google'ın Android temelli akıllı telefonlar gibi çalışıp, Google Haritalar servisini kullanabilen yüksek teknolojili dijital görüş sistemi gözlükleri birkaç ay içerisinde 250$ ile 600$ fiyat aralığında piyasada olacak.

YORUMLAR