Google Drive ile Yapabileceklerinizi Merak Ediyorsanız, Rehberimize Mutlaka Göz Atın!

Google Drive uygulamasıyla bulut üzerinde sabit sürücü nasıl kullanılır ve neden kullanılması gerekir biraz da ondan bahsedelim.

Google Drive ile Yapabileceklerinizi Merak Ediyorsanız, Rehberimize Mutlaka Göz Atın!

Bulut depolamayla ilgili bugüne kadar pek çok yazı yazdık. Bu makalelerimizde bulut teknolojisinin ne kadar hayatımızı kolaylaştırdığından, güvenlik önlemlerinden ve hızla neden yaygınlaştığından bahsettik. Ancak nasıl kullanılabileceğinden detaylı olarak bahsetmedik. Şimdi Google Drive uygulamasıyla bulutlarda bir yerlerde bir sabit sürücü nasıl kullanılır ve neden kullanılması gerekir biraz da ondan bahsedelim istedik.

Google Drive kullanarak dosyalarınızı istediğiniz yerde depolayabilir ve onlara istediğiniz yerden erişebilirsiniz. Bu pek çok platformdan ulaşılabilir servise "hareket halinde bir depolama alanı" demek hiç de yanlış olmaz.  Google Drive hem çevrimiçi, hem de çevrim dışı kullanılabildiğinden pek çok avantaja sahip.

Google Drive'ı nasıl kullanırız?

Bu çok karmaşık ve zahmetli bir işlem değil. Bakın nasıl başlıyorsunuz:

İşte kurulumu bu kadar basit. Artık depolamak ve organize etmek için Google Drive' kullanamaya başlayabilirsiniz. Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanı veriyor. Bu depolama avantajı size yetmeyecekse hemen daha fazla depolama alanı satın alabiliyorsunuz.

Google Drive Bize ne Avantajlar Sunuyor?

  • Tek bir düğmeyle dosya oluşturabiliyor, eekliyor ya da yükleyebiliyoruz
  • Başkalarıyla dosya paylaşabiliyor, bu paylaşılan dosyaları kolay bir şekilde bulup düzenleyebiliyoruz
  • Bir dosyayı bir kez tıklayarak seçip, iki kez tıklayarak açabiliyoruz
  • Google Drive'a dosya ve klasörleri masaüstünden sürükleyip bırakabiliyoruz
  • Google Drive Google Documents tabanı ile entegre oluyor
  • Bu entegrasyon günlük profesyonel işlerinizde size paylaşım, etkileşim ve dosya düzenleme olanağı sunuyor

Google Drive Web Arayüzü Nasıl Kullanılır?

Web arayüzü son derece kullanışlı ve basit olan Google Drive sunduğu avantajlardan dolayı son derece pratik bir depolama servisi. Sol tarafta bulunan seçeneklerin en üzerinde "YENİ" sekmesi altında açılan menü, size ne yapmak istediğinize dair seçenekler sunuyor. 

Bu menü de Google Haritalara bile bağlantı verilmiş olması Tüm Google'ı bu Google Drive web arayüzü üzerinden kontrol edebileceğiniz anlamına da geliyor. 

Google Drive Kullanım alanı özellikleri

Google Drive "ne görüyorsan o" (WYSIWYG) şeklinde tasarlanan ara yüzüyle son derece kolay bir kullanım tecrübesi sunuyor. Aşağıdaki resimlerden de görüleceği gibi. Sol taraftaki menü seçenekleri son derece anlaşılır ve net seçenekler sunuyorlar. 

Google Drive Arayüzü Sekmeleri Fotoğraflar

Google Drive Arayüzü Sekmeleri Paylaşılanlar

Google Drive Arayüzü Sekmeleri En Son Paylaşılanlar

Google Drive web arayüzünün YENİ seçeneğinin altında ise tüm bulut depolama alanını kontrol edebilmeniz için seçenekleriniz sıralanmış. 

Burada yapacağınız temel işlemler ise şunlar.

  • Klasör oluşturma. Bir klasör adı ekleyip Oluştur'u tıklamanız yeterli oluyor.
  • Dosya yükleme. Bir dosyayı seçip 'ı tıklayın.
  • Klasör yükleme. Bir klasörü seçip Yükle'yi tıklayın.

Burada kendi özel doküman alanınız "Drive'ım" adı altında yer alıyor. Buraya tüm dokümanlarınızı yerleştirebiliyor ve bunlarla ilgili farklı işlemleri dokümanların üzerine sağ tıklayarak yapabiliyorsunuz. 

Google Drive masaüstü arayüzü

Google Drive'ı masaüstünüze kurduğunuz zaman bilgisayarınızda özel bir klasör oluşuyor. Bu klasöre bıraktığınız tüm dokümanlar Google Drive bulut servisi ile senkronize oluyorlar. Böylece dosyalarınızı web arayüzünü açmadan masaüzerinde kontrol etme imkanı doğuyor. Her yaptığınız değişiklik anında bulut servisi ile senkronize olarak eşitlenebiliyor. PC'de yer tutmuş olmuyor. 

PC'nizin sağ alt köşesinde beliren Google Drive ikonuna sağ tıkladığınızda ise Google Drive servisinin ne yaptığına dair tüm servis hareketlerini gözlemleyebiliyorsunuz. 

Mobil cihazınızda Google Drive

Google Drive'ı cep telefonlarınıza yüklerseniz tüm bu senkronizasyonları hareket halindeyken de kullanabiliyorsunuz. Mobil cihazınızda Google Drive'la şunları yapabiliyorsunuz:

  • Dosyalarınızı görüntüleyebilir, paylaşabilir ve organize edebiliyorsunuz
  • Doğrudan telefonunuzdan veya tabletinizden yeni dosya yükleyip depolayabiliyorsunuz
  • Mobil cihazınızdan dosya yazdırabiliyorsunuz
  • Mobil cihazınızdaki kamerayı kullanarak önemli dokümanları tarayabiliyorsunuz
  • İnternet bağlantınız olmadığında dahi dosyalarınıza erişebiliyorsunuz

Google Drive Android için Öneriler ve İpuçları

Google Drive ile Sunu Hazırlama

Google Drive'da Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

YORUMLAR