Google Drive'ın Önümüzdeki Hafta Yayına Başlaması Bekleniyor

Gün geçtikçe internet üzerinde, çevrimiçi dosya depolama servislerine olan ilgi büyümekte. Bunun en büyük sebeplerinden birisi olarak da kullanıcıların kendilerine ait özel verileri her an ulaşabilecekleri bir servis altında bulundurmak istemelerini göste

Google Drive'ın Önümüzdeki Hafta Yayına Başlaması Bekleniyor

Gün geçtikçe internet üzerinde, çevrimiçi dosya depolama servislerine olan ilgi büyümekte. Bunun en büyük sebeplerinden birisi olarak da kullanıcıların kendilerine ait özel verileri her an ulaşabilecekleri bir servis altında bulundurmak istemelerini gösterebiliriz. Nerede olursanız olun bir bilgisayar ve internete bağlantısına sahip olduktan sonra tüm özel verilerinizin elinizin altında olması güzel bir duygu.

Bunun farkına varan internet devi Google kullanıcılarının veri depolama ihtiyaçlarını karşılamak için, Google Drive adını verdiği çevrimiçi dosya depolama servisinin hazırlıklarını geçtiğimiz yıldan beri yapmakta, hatta edinilen bilgilere göre şirket çalışanları arasında Google Drive kullanılmakta. Geçtiğimiz yıl içerisinde çıkması beklenen Google Drive'ın henüz kesin olarak çıkış tarihi belirtilmemiş olmasına rağmen ortalıkta dönen dedikodulara göre önümüzdeki haftalarda internet kullanıcılarıyla buluşması bekleniyor.

Google Drive'ın beklenildiği gibi 5 GB ücretsiz depolama alanıyla kullanıcılarının karşısına çıkacak. Böylelikle en büyük rakibi olan Dropbox'a da bir nevi meydan okumuş olacak. Bilindiği üzere Dropbox kullanıcılarına başlangıç olarak 2 GB'lık bir depolama alanı vermekte ve davet edilen her kullanıcı için 16 GB'a kadar ekstra 500 MB alan sağlamakta. Google Drive'ın sunacağı 5 GB'lık depolama alanı kullanıcılar için cazip bir teklif gibi görünebilecek olsa da henüz tam ayrıntıları bilinmediği için nasıl bir tepki ile karşılanacağını kestirmek zor olsa gerek.

Google Drive'ın, Windows, Mac, iOS ve Android platformlarının tümüne entegre olarak çalışması bekleniyor olsa da servisin tam olarak nasıl çalışacağı ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamakta. Çoklu platform desteği sayesinde daha çok kullanıcıya ulaşmayı planlayan Google, çevrimiçi dosya depolama servislerinin bulunduğu bu pazara ciddi bir adım attığını herkese göstereceğe benziyor.

Sonuç olarak Google'ın, Dropbox gibi güçlü rakiplerinin bulunduğu çevrimiçi dosya depolama sektörüne Google Drive ile yeni bir soluk ve heyecan getireceği kesin olsa da bu pazarda yeterli ilgiyi görüp göremeyeceğini önümüzdeki haftaları bekleyerek birlikte görme şansına sahip olacağız.

YORUMLAR