Google Keep İle Bir Başlangıç Yapın

Google’ın yeni not alma uygulamasını kullanmaya başlarken neleri bilmeye ihtiyaç duyabileceğinize şöyle bir baktık.

Google Keep İle Bir Başlangıç Yapın

Google’ın yeni not alma uygulamasını kullanmaya başlarken neleri bilmeye ihtiyaç duyabileceğinize şöyle bir baktık.

Google, Keep uygulamasını henüz duyurdu. Keep, yeni bir not alma hizmeti ve şu anda Android 4.0.3 ve üstü işletim sistemine sahip olanların hemen edinebileceği son derece kullanışlı bir uygulama.

Bu uygulamayı Android cihazınıza indirdikten sonra Google Drive web sitesine giderek Keep uygulamasının web versiyonuna erişiyorsunuz ve Keep, otomatik olarak Android cihazınızdaki versiyonu ile senkronize ediliyor.

Android cihazınıza Google Keep’i yükledikten sonra uygulamayı açtığınızda kullanmak istediğiniz Google hesabınızı seçiyorsunuz ve hemen not almaya başlayabiliyorsunuz. Not almak için kullanabileceğiniz 4 farklı yöntem bulunmakta:

  • Notu, başlangıç ekranında bulunan metin kutusuna doğrudan yazabilir ve hızlıca ekleyebilirsiniz.
  • Onay simgesine dokunarak bir not listesi ekleyebilirsiniz.
  • Mikrofon simgesine dokunarak not almak istediğiniz şeyi söylersiniz ve Google Keep bunu yazılı olarak çevirir. Sonra bunu hem sesli hem de yazılı not olarak kaydedilmiş olur.
  • Kamera simgesine dokunarak cihazınızın kamerasını açarsınız ve fotoğraf çekerek bunu not şeklinde kaydedebilirsiniz.

Mevcut bir nota tıklayarak buna bir liste öğesi eklemeniz mümkün. Bunun için nota tıkladıktan sonra menüyü açarak “Onay kutularını göster” seçeneğine tıklamalısınız.

Bir notu görüntülediğiniz sırada sağ üstte bir renk paleti ve resim ekleme butonu görüntülenir. Renk paleti ile not rengini değiştirmeniz mümkündür. Örneğin; notlarınız için kategori belirleyerek her kategoriye bir renk atayabilirsiniz. Bu da uygulamayı kullanmanızı kolaylaştıracaktır.

Kameranızı açarak fotoğraf çektikten sonra not yazabiliyor ve bunu ekleyebiliyorsunuz. Fakat uygulamada galerinizde mevcut bir fotoğrafı seçip not ekleme olanağı yok.

Bir nota ihtiyacınız kalmadığında üzerine uzunca tıklayın. Hemen üstte 3 seçenek çıkacak. Paylaş, Arşivle, Sil. Notu isterseniz arşivleyebilir ya da silebilirsiniz.

Ayrıca notu, paylaş butonunu kullanarak e-posta yoluyla gönderebilir ya da diğer uygulamalar üzerinden aktarabilirsiniz. Örneğin Pocket ya da Dropbox kullanmanız mümkündür.

Google Keep’in diğer bir özelliği de menü üzerinden tek ya da çok sütunlu görünümü seçebilmeniz. Notların yerini de onları sürükleyip bırakarak kendiniz belirleyebilirsiniz.

Google Drive sayfası ayrıca son derece sade ve uygulamada yapabildiğiniz düzenlemeler i burada da yapabiliyorsunuz. Fakat uygulamada bir hatırlatma aracı olsaydı daha da iyi olabilirdi. Ses ile not alma ve web sayfası ile senkronize olma özelliği ise oldukça kullanışlı.

YORUMLAR