Google Pixel ve Nexus 5X Karşılaştırması

Google Pixel'in ve Nexus 5X'in donanımsal ve yazılımsal özelliklerinin detaylı karşılaştırması.

Google Pixel ve Nexus 5X Karşılaştırması

Google’ın tanıttığı yeni akıllı telefonu Pixel ile geçen sene satışa sunulan ve Google için LG tarafından üretilen Nexus 5X’i detaylı bir şekilde karşılaştırdık. Detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Pixel, 2016 senesine damgasını vuran cihazlardan birisi oldu. Gelişmiş kamerası ve Google Assistant ile olan çalışma uyumluluğuyla dikkat çeken akıllı telefon, iPhone 7 ile istediğini bulamayan ve Galaxy Note 7’nin yanma sorunundan çekinen kullanıcıları kendine çekmeyi başarıyor. Ancak Google’ın hedefinde bir kullanıcı kitlesi daha var.

Google, geçen sene tanıtılan Nexus 5X’i ve Nexus 6P’yi satın alan kullanıcılarının Pixel’i de satın almasını sağlamaya çalışıyor. Pixel’in her iki telefondan da iyi olduğu ortada fakat cihazların arasındaki özellik farkı, yeni bir telefon almaya değer mi? Bu yazımızda, bu sorunun cevabını görebilmek adına Pixel’i ve Nexus 5X’i detaylı bir şekilde karşılaştırdık.

Donanım Kaşılaştırması

Pixel, donanım konusunda olması gerektiği gibi Nexus 5X'den daha iyi ancak her iki akıllı telefonun da ortak özellikleri yok değil. Hatta Nexus 5X'in boyut ve ağırlık olarak Pixel'den iyi olduğunu söylememiz bile mümkün. Ancak Google'ın yeni telefonu donanımsal özelliklerden ziyade, yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, kamera performansıyla ön plana çıkıyor. Pixel şu an sektörün en iyi kameralarından birisine sahip ve bu da Google'ın yeni akıllı telefonunu, Nexus 5X'in birkaç basamak üstüne çıkartıyor. Eğer Nexus 5X'den Pixel'e geçiş yaparsanız en büyük farkın kamera performansı olduğunu göreceksinizdir.

Google Pixel Nexus 5X
İşletim Sistemi Android 7.1 (Google UI) Android 7.0
Ekran 5-inch 1920x1080
AMOLED
Gorilla Glass 4
5.2-inch 1920x1080
LCD
Gorilla Glass 3
İşlemci Snapdragon 821 Snapdragon 808
Depolama Alanı 32/128 GB 16/32 GB
RAM 4 GB 2 GB
Arka Kamera 12MP f/2.0
1.55-micron piksel
PDAF, LDAF
12.3MP f/2.0
1.55-micron piksel
LDAF
Ön Kamera 8 MP f/2.4 5 MP f/2.2
Şarj USB Type C, Hızlı Şarj USB Type C, Hızlı Şarj
Batarya 2770 mAh 2700 mAh
Parmak İzi Sensörü Var Var
Boyut 143.8 x 69.5 x 8.6 mm 147.0 x 72.6 x 7.9 mm
Ağırlık 143 gram

136 gram

Yazılım Karşılaştırması

Her iki telefonun da Android Nougat işletim sistemini kullanıyor olması yazılım konusunda tamamen aynı olduklarını düşünmenizi sağlamasın. Google, tanıtım etkinliğinde Pixel'e has olan birçok işletim sistemi özelliğinden bahsetti. Bu özelliklerin yanı sıra Google Assistant'ın Pixel ile mükemmel derece uyumlu çalışabilmesi, sınırsız Google Photos depolama alanı (4K videolar bile yeniden boyutlandırılmadan kaydedilebiliyor) ve sanal gerçeklik cihazı uyumluluğu da oyumuzun Pixel'den yana olmasını sağlıyor.

Sonuç

Eğer Nexus 5X'den Google Pixel'e geçiş yapmayı düşünüyorsanız, paranızın büyük bir kısmını kamera performansına harcayacağınızın farkında olmalısınız. Pixel, Nexus 5X'den 1 sene sonra çıkmış olmasından dolayı daha hızlı ve daha çok özelliğe sahip. Fakat bu cihazlar arasındaki asıl fark, Pixel'in mükemmel kamerası.

Google Pixel XL ve iPhone 7 Plus Karşılaştırması

Google Pixel ve Apple iPhone 7 Karşılaştırması

Samsung Galaxy Note 7 ve Google Pixel XL Karşılaştırması

YORUMLAR