Güvenlik Kodları Ne İşe Yarar? Wordpress Blogumuzu Spamlardan Nasıl Koruruz?

Web sitelerinin gizli kahramanı 'Güvenlik Kodları'

Güvenlik Kodları Ne İşe Yarar? Wordpress Blogumuzu Spamlardan Nasıl Koruruz?

Vaktimizi alması sebebiyle pek de hoş karşılamadığımız güvenlik kodlarının aslında çok önemli bir işlevi var.Sayısı git gide artan web site okyanusunda siber saldırıların yoğun bir biçimde şiddetini sürdürdüğünü ifade etmenizde fayda var. Kendi içinde çeşitlilik gösteren web siteye yönelik dijital saldırıların en bilindik ve de en meşhur olanı aşırı istek göndererek sistemi cevap veremeyecek duruma getirme çabasıdır. Zararı uzun vadede olmayan bu tip saldırılarla alakalı olarak “ddos, botnet” gibi ifadeleri çokça duyduğunuzu zannediyorum.

Bu açıdan baktığımız zaman web sitelerin yumuşak karnının “veri tabanı sorguları” olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu tip sorgularda sunucunun hemen hemen bütün donanımları büyük bir efor sarf eder. (Ösym’nin sınav sonuç açıklama sayfasını aklınıza getirin.) Haliyle sistem yöneticileri bu alanı otomatik sorgulardan iyi korumak durumundadır. Zira kötü niyetli kişiler programlama bilgileriyle hazırladıkları yazılımlar sayesinde binlerce sorguyu sitenize göndererek sitenizi cevap vermeyecek duruma getirebilmektedir. Bu nedenle web sitenizde bulunan yorum, iletişim formu gibi veri tabana anlık veri gönderip alan kısımları güvenlik kodlarıyla korumanız gerekmektedir. Çünkü kendilerine atanan komuttan başka bir şey yapamayan botlar sürekli değişen bir rakamsal bulmacayı çözemezler. (İstisnai durumlar elbette vardır.) Bu nedenledir ki web siteleri böylesi alanlarına güvenlik kodu koymak zorundadır.

Wordpress blogunuz ilk haliyle bu tür saldırılara karşı korunaksız durumdadır. Yorum kısmında, üyelik formunda herhangi bir güvenlik kodu koruması bulunmaz. Fakat blogunuza kuracağınız Google Captha eklentisiyle spam ileti ve yorumların önüne geçebilirsiniz.

1.Eklentiler > Yeni Ekle kısmını takip edin. Arama kısmına Google Captha yazın.

2.“Şimdi Kur” butonunu tıklayın.

 

3.Eklentiyi Ektinleştirin.

4.Site adresiniz/wp-admin/admin.php?page=google-captcha.php yolunu takip edin.

5.Ardından bu adresi yeni sekmede açın  Api kodlarını edinin. (Google hesabınızın olması gereklidir.)

İşlem bu kadar! Spam saldırılardan artık büyük ölçüde kurtulacaksınız.

Wordpress Sitenizi İki Adımlı Doğrulama ile Koruyun!

YORUMLAR