Hala Oynanan Dünyanın En Acayip 9 Bedava Çevrimiçi Rol Yapma Oyunu

Dünyanın en garip MMORPG oyunlarını derledik, işin daha da garibi bazıları gerçekten antika olsa bile hala oynayanlar var.

Hala Oynanan Dünyanın En Acayip 9 Bedava Çevrimiçi Rol Yapma Oyunu

Bazı oyunların neden yapıldığını kendi kendimize sorduğumuz anlar olmuştur. Amacı nedir, ne anlatmak ister, neyin kafasıdırlar anlamaya çalıştığımız, ancak bir sebeple oynamaya devam ettiğimiz oyunlar hep olacak. Ancak günümüze kadar gelmiş bazı MMO rol yapma oyunları, bu sorudan çok daha fazlasını hak ediyorlar.

Çevrimiçi oyunlar 2000’li yıllarda yükseliş dönemine geçmiş olsalar da, 1990’ların ortalarından beridir oyuncular tarafından biliniyor ve seviliyorlar. Ancak bu durum "başka kafaların" tasarladığı oyunların da hayatımıza girmesine yol açtı. İşte neden kurgulandığını çok anlayamadığımız ve oynanan 9 garip MMO

A Tale in the Desert (Bir Çöl Hikayesi)

A Tale in the Desert 2003 yılında oyunculara sunulduğunda gerçekten dünyada eşi benzeri yoktu. Oyun bizi Mısır’da, Eski Krallıkta (M.Ö 4.000) bir köylünün karakterine büründürüyor ve hiç yoktan bir Mısır uygarlığı inşa etmemize olanak veriyordu. Oyun savaş öğeleri taşımıyordu. Diğer oyuncular birbirlerine tehdit oluşturmuyorlardı. Ancak oyuncular oyun evreninin kurallarını kendi yazabiliyordu. Bu oyun hala oynanıyor, ancak oyun sunucuları birkaç yılda bir yeniden başlatılıyor. Bu yeniden başlatma oyunun içinden 7 havari çıktığında gerçekleşiyor. Yani siz bir yerlerde uygarlık kurarken oyunun başka bir yerinde 7 havari oluşturulduğunda her şeyinizi kaybedebiliyorsunuz. Oyunun 2015 yılında yeni bir sürümü daha yayınlandı.  

Xsyon

Bir hayatta kalma MMORPG oyunu olarak adlandırabileceğimiz Xsyon, zombi kıyameti ve sonrasını anlatıyor. Bu oyunda kıyametin ortasında yarattığınız karakterinizin ne yapacağına dair size hiçbir ipucu verilmiyor. Tamamen yalnız başınasınız ve sürekli bir şeylere karşı kendinizi korumak durumundasınız. Bu arada kendinize bir şeyler üretmek de zorundasınız. PvP ve PvE olarak oynanabilen oyunda PvP seçeneği her oyuncunun birbirini öldürdüğü bir bölüm. Oyunda ölürseniz bir hayalet olarak kalıyorsunuz. Bu da pek işinize yaramıyor. Ancak zaten Xsyon’un oyuncuya yüklediği her hangi bir görev olmadığından ne yapacağınızı bilmeniz mümkün olmuyor.  Evet, bu anlamsız MMORPG’de 2011 yılından beri oynanıyor.

Furcadia

Eğer gerçek hayatta çok istediğiniz ancak gerçekleştiremediğiniz bir hayaliniz varsa, bunu Furcadia’da gerçekleştirip diğer oyuncularla paylaşmanız mümkün. Hayaliniz ne olursa olsun Furcadia size bu olanağı sunuyor. Bu sebepten dolayı Furcadia evreninde bol vahşet ve bol şiddet içeren seks var. Oyuncular insan, hayvan ya da ikisinin karışımı bir şey olabiliyorlar. Herkesin herkese verebileceği zarar ise kelimelerle ifade edilemez. Ancak Furcadia 1996’dan bu yana oynanıyor. Grafiklerinden çok bir şey beklemeyin ancak Furcadia evreninin son derece gergin bir ortam olduğunu söylemekte fayda var. Furcadia bir Kickstarter projesiydi. İşte orijinal tanıtım videosu.

Sociolotron

Sociolotron +18 MMORPG olarak yayınlandı. Hala oynanmaya devam ediliyor. İzometrik grafiklere sahip olan Sociolotron, oyunda hiçbir kural tanımadan oynamanıza olanak veriyor. Bu da, oyunda istediğiniz her hangi bir başka oyuncuyla cinsel ilişkiye girmenize kadar esneyebilen bir durum oluşturuyor. Sociolotron oynarken madde bağımlısı, katil ve psikopat olabiliyorsunuz. Ancak suçlarınızdan dolayı hapse de girebiliyorsunuz. Etken ve edilgen karakterlerle dolu bu oyunda sizi kimin ne zaman öldüreceği hiç belli değil. Sociolotron’da ölürseniz maalesef ölü olarak kalıyor ve oyuna başka bir karakterle devam etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu oyunu her gün Türkiye’den en az 20 bin kişi oynuyor. Bu oyun için her hangi bir video ya da görsel yayınlamamayı tercih ediyorum. Ancak uyarıyorum oyun son derece sert ve yetişkinler için hazırlanmış bir MMORPG.

Visions

Sociolotron’un aksine Visions’ da bir o kadar muhafazakar bir oyun. Genel olarak dindar Hristiyan toplulukların oynadığı bir MMORPG olarak oyun tarihi sayfalarında yerini almış durumda. Hristiyanlığın başlangıcından sonra ki 2 yüzyılı konu alan bu oyunda oyuncular dini yayabilmek için çaba sarf ediyorlar. 2009 yılında kendine fon arayan Visions, bu girişiminde pek başarılı olamadı. Tamamen gönüllü bir grup tarafından kodlanmak ve yayınlanmak zorunda kaldı. 

Rust

Rust için de ne söylesem az. Rust MMORPG oyununda karakterinizi anadan doğmuş bir şekilde tasarlayıp, doğrudan oyun evrenine gönderiyorsunuz. Yani karakter oluşturma kısmı en kısa MMO diyebiliriz. Bu durum çok uzun süre çırılçıplak oynamak zorunda olduğunuz anlamına geliyor. Oyunun amacı yiyecek, içecek, barınacak ve poponuzu örtebilecek bir şeyler bulmak ki, bu o kadar da kolay değil. Rust’un evreni yukarıda saydığım MMORPG’lerden daha geniş. Sunucusunda aynı anda 500 kişi bulundurabiliyor. Konusundan oynanışına kadar türlü gariplikler içeren bu oyunu oynarken biraz tüyleriniz ürperebilir. İşte Rust’ı oynamak için yapmanız gerekenlerin videosu ve oyunun oynanışı.

Hello Kitty Online

Elbette her MMORPG oyuncusuna hitap eden bir oyun değil. Bunu adından da anlamak mümkün. 2009 yılında oyunculara sunulan Hello Kitty Online’da, Hello Kitty ve arkadaşlarını tarifsiz kötülüklerden korumanız için size türlü görevler veriyor. Evet, her ne kadar adı Hello Kitty de olsa, oyunda oldukça şiddetli savaş sahneleri var. Zaten garip olan da bu. "Ama kız oyunu bu..." dediğinizi duyar gibiyim.

Second Life

Pek ucu bucağı olmayan bir dünyada kendinize bir köşe kapıp istediğiniz hayatı sürebilme olanağı sağlayan Second Life Türkiye’de hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip. Dünyada ise milyonlar takip ediyor. Second Life ilk olarak 2003’te yayınlandı. Çok oyunculu bir SIMS mantığı taşıdığını söyleyebiliriz. Aslında Second Life sanal karakterlerin tanışarak flört edebilmelerini sağlayabiliyor. Oyunda cinsellik ağırlıklı olarak yer alıyor. Second Life’da beğendiğiniz bir oyuncuya cinsel organınıza kanat takarak gönderip, ilişki teklifi yapabiliyorsunuz. Bu biraz acayip olmuş.

Worlds

Elbette Second Life’ın türlü acayipliğini alt edebilecek oyun hangisi olabilir derseniz Worlds’u hemen konuya dahil edebilirim. 1994 yılında oyuncularla buluşan Worlds o günden bu güne teknolojik olarak çok evrim geçirmiş bir oyun değil. Ancak hala oynanıyor. Bu son derece ilkel oyunun hala neden oynanabiliyor olmasına gelecek olursak, Worlds oyuncuları kafalarındaki evreni oyuna entegre edebiliyorlar. Böylelikle bu acayip "Retro teknoloji" oyununda başka oyuncularla tanışıp “hangi kafayı yaşadıklarını” görmemiz mümkün olabiliyor. Çok merak ediyorsanız tabii. Aşağıdaki 12 dakikalık Worlds oynanış videosuna 2 dakikadan fazla dayanacağınızı tahmin etmiyorum. Ama neden bahsettiğimi daha iyi kavrayabilmeniz için gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu arada monitörünüzün ayarlarıyla oynamayın, oyunun grafikleri kötü.

Blizzard Senelerdir Süren MMO Projesini İptal Etti

World of Warcraft 3 Milyon Oyuncu Kaybedip Nasıl Yüzde 30 Kar Yaptı?

Legend Online Yeni Güncellemesiyle Daha da Keyifli Hale Geliyor

YORUMLAR