Hamileler İçin Android Uygulamaları

Çocuk sahibi olmak, insanın hayatındaki en önemli olaylardan birisidir. Özellikle kadının hayatını çok daha fazla değiştiren bu olay için hazır olmak hem bebek hem de anne açısından çok önemlidir. 9 ay boyunca bebeği karnında taşıyacak olduğundan anne ada

Hamileler İçin Android Uygulamaları

Çocuk sahibi olmak, insanın hayatındaki en önemli olaylardan birisidir. Özellikle kadının hayatını çok daha fazla değiştiren bu olay için hazır olmak hem bebek hem de anne açısından çok önemlidir. 9 ay boyunca bebeği karnında taşıyacak olduğundan anne adayı hem fiziksel hem de duygusal bir çok değişimden geçecektir. Bu yüzden aslında hem anne hem de babanın dikkatli olması gerekiyor.

Fakat bu 9 ayı bebeğinizi beklerken sizi nelerin beklediğini öğrenmek ve kendinizi hazırlamak için etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunun için de bir çok ödül almış bu mobil uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Bebek sahibi olmak zor olduğu kadar mutluluk verici bir olaydır ve siz de bu zorlukları bu uygulamalar sayesinde en aza indirgeyebilirsiniz.

Koyacağınız ismi seçmekten, bebeğinizin hafta hafta değişimlerine; doğum kasılmalarınızdan yapılması gereken işlere kadar hamilelik ve doğumunuzla ilgili her şeyi takip edebileceğiniz bu uygulamalardan beğendiklerinizi indirip deneyebilirsiniz. Eğer siz de bebek bekleyen bir aileyseniz, sadece anne adaylarına değil aynı zamanda baba adaylarına da hitap eden bu uygulamalara göz atmanızı tavsiye ederim.

BabyBump Pregnancy Free

Anne adaylarının seveceğini düşündüğüm ilk uygulamamız BabyBump Pregnancy Free. Siz bebeğinizi beklerken sizi nelerin beklediğini öğrenmek mi istiyorsunuz? O halde bu uygulamaya göz atmalısınız.

Bir çok ünlü gazetede öne çıkan hamilelik uygulamaları arasında gösterilmiş olan uygulama ile bebeğinizin hafta hafta gelişimini takip edebilir ve fotoğraflı açıklamalarla merak ettiğiniz konuları öğrenebilirsiniz.

Aynı zamanda kendi vücudunuzda oluşan fiziksel ve psikolojik değişimleri takip edebilir, neyin normal neyin anormal olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca forum ile dünyanın her yerinden anne adaylarıyla tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

Contraction Timer

Contraction Timer, gerçekten ince düşünülmüş ve kullanışlı bir hamilelik uygulaması. Aslında daha çok doğum uygulaması demek daha doğru olur çünkü doğum başladığında başlayan kasılmaları takip etmek için kullanılıyor.

Bildiğiniz gibi doğumun başlamasının önemli göstergelerinden biri kasılmalar. Fakat bunun gerçek mi yoksa yanlış alarm mı olduğunu bilmek için süre, sıklık ve yoğunluk gibi elementlere bakılıyor. İşte bunu ölçmek için Contraction Timer'ı kullanabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken başlama ve bitirme tuşlarına dokunmak ve ardından uygulama sizin için sıklık ve ortalama süre gibi bilgileri hesaplıyor. Ayrıca widget sayesinde uygulamayı açmak zorunda bile kalmıyorsunuz.

Happy Pregnancy Ticker

Happy Pregnancy Ticker, aslında bir doğum saati ya da alarmı gibi kullanabileceğiniz bir uygulama. Hamileliğinizin süresi, ne kadar kaldığı gibi konuları takip edebileceğiniz bu uygulama gerçekten çok kullanışlı.

Ayrıca hamilelik günlüğü olarak kullanabileceğiniz uygulama ile aklınıza gelen şeyleri not alabilir, örneğin kilonuzun takibini yapabilirsiniz. Yine kilo takibinizi hafta hafta grafiksel olarak görebilirsiniz.

Yine uygulama ile kasılmalarınızın takibini yapabilir, doktor randevusu gibi olayları planlayabilirsiniz. Uygulamanın hatırlatıcı ve bildirileri sayesinde önemli şeyleri de unutmazsınız.

I'm Expecting

Yine hamilelik döneminde anne adaylarının kullanabileceği bir diğer uygulama I'm Expecting. Bu uygulama, hamileliğinizin her anında yanınızda olacak ve merak ettiğiniz her şeyi anında öğrenebileceksiniz.

Bebek beklerken sizi nelerin beklediği öğrenebilecek, öğretici videolar izleyebilecek, fiziksel ve duygusal değişimlerinizi takip edebileceksiniz.

Ayrıca forum aracılığıyla diğer anne adaylarıyla tanışabilir, onların deneyimlerinden yararlanabilirsiniz.

İsim Rehberi

Bebek bekleyenler için en önemli konulardan birisi de isim seçmektir. Çünkü hem güzel olsun hem de anlamlı olsun istediğimiz için milyonlarca isim arasından istediğimizi bulmak çok zor olabilir.

İsim Rehberi uygulaması ile bir çok kız ve erkek ismi arasından beğendiğinizi seçebilir, favori listenize ekleyebilirsiniz. Bütün isimlerin anlamlarını bu uygulamada bulabilirsiniz.

Örneğin dışarıda dolaşırken güzel bir isim duydunuz ve anlamını merak ettiniz, hemen bu uygulamayı açıp anlamına bakıp, favori listenize ekleyebiliyorsunuz. Bu açıdan da bebek bekleyenlerin seveceğini düşünüyorum.

My Pregnancy Today

My Pregnancy Today uygulaması, 5 milyondan fazla indirilmeyle en popüler hamilelik uygulamaları arasında. Hamilelik ve bebek konusunda öğrenmek istedikleriniz varsa ve her zaman yanınızda olmasını istediğiniz bir kaynak arıyorsanız bu uygulamayı deneyebilirsiniz.

Bebeğinizin haftalık gelişimini fotoğraflı açıklamalarıyla görebilir, kendi vücudunuzdaki fiziksel ve psikolojik değişimleri görebilir, buna göre kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Uygulamanın güzel özelliklerinden biri ise hamilelik döneminde nelerin sağlıklı nelerin sağlıksız olduğunu açıklaması. Örneğin saçınızı boyamak sağlıklı mı değil mi gibi sorularınıza cevap bulabiliyorsunuz.

Slide Show Creator

Hamilelik uygulamaları arasına neden bir slayt gösterisi uygulaması aldığımı merak ediyor olabilirsiniz. Son dönemlerde hamilelik sırasında göbeğinin büyümesini fotoğraflamak moda oldu. İşte bu uygulama ile çektiğiniz bu fotoğrafları bir slayt gösterisine dönüştürebilirsiniz.

Bir çok kapsamlı düzenleme seçeneklerine sahip olan bu uygulama ile fotoğraflar efektler ekleyebilir, yazı ekleyebilir, fotoğrafların sürelerini belirleyebilir ve geçiş efektleri ekleyebilirsiniz.

Sevdiklerinize sürpriz yapabileceğiniz bu uygulama ile hazırladığınız hamilelik slayt gösterilerini sosyal ağlarda paylaşıp bu güzel anınızı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Task List

Son uygulamamız ise bir görev listesi uygulaması. Hamileler için hazırladığımız bu listeye yapılacaklar listesi uygulaması eklememin sebebi ise, hamilelik ve doğum esnasında yapmanız gereken temel görevler olması.

İşte bu görevleri unutmamak için kullanabileceğiniz bu uygulama ile bu işleri önem, kategori ve bitiş tarihine göre sıralayabilir, kolayca yaptıklarınızı listeden çıkarabilir ve başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Örneğin doğum esnasında büyük heyecan yaşandığı için götürülecek eşyalar, aranacak insanlar gibi şeyler unutulabiliyor. İşte bu gibi durumları önlemek için kullanabileceğiniz bu uygulamayı denemenizi tavsiye ederim.

YORUMLAR