Hem Zor Hem De Bağımlılık Yapan 10 Android Oyunu

Oynadıkça hırsa yaparak daha da oynamak istediğini bağımlıllık yapan ve zor Android oyunlarını sizler için listeledik.

Hem Zor Hem De Bağımlılık Yapan 10 Android Oyunu

Görseli gördüğünüz an aklınıza mutlaka gelmiş olmalı. Geçtiğimiz yıl uygulama marketlere geldikten kısa süre sonra oyuncuları çıldırttığı gerekçesiyle kaldırılan Flappy Bird benzeri oyunlar ile sizler için bir liste hazırladık. Bu listede yer alan oyunların ilginç yönü ise hem zorlu hem de bağımlılık yapıyor olması. Zor olması nedeniyle istediğinize ulaşması zor hatta imkansız olan oyunlar, bu yönleri nedeniyle kendilerini sürekli oynatmayı başarıyorlar.

Zoru severim ve her türlü oyunu oynarım tadında bir mobil oyuncuysanız bu oyunların ağına daha kolay düşüyorsunuz çünkü oynarken hırs yapmamak elde değil. Malum yazı başında dediğim Flappy Bird'ü ben de epey oynadım ve çevremdeki herkesten yüksek puanlar kazanmama rağmen hala kendimi tatmin edemiyor ve daha yüksek puanlar yapmaya çalışıyordum. İşte tam da bu tarzda oyunlar oynamak istiyorsanız aşağıdaki hem zor hem de bağımlılık yapan 10 android oyununu mutlaka denemeniz gerekiyor.

1. Duet

Kırmızı ve mavi topu kontrol edeceğiniz oyunda engellere takılmamak için çok güçlü reflekslere sahip olmanız gerekiyor. 2013 yılının en iyi oyunlarından bir tanesi olan Duet'de bir çok bölüm ve zorluk derecesi bulunuyor. zorluk arttıkça size verilen süre azalıyor ve aynı zamanda ekrandaki obje yani engel sayısı artıyor. Sınırlarınızı zorlayabileceğiniz bu oyun listemizde kesinlikle yer vermemiz gerekenlerden bir tanesi. Oyunu alttaki indirme bağlantısını kullanarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

2. Super Hexagon

Beceri sınırlarınızı zorlayacak olan bu oyunda da aslında son derece bsit bir oyun yapısı bulunuyor fakat oynarken hiç de öyle olmuyor. Bir üçgen ile platformlar arasında duvarlara takılmadan boşluklarda ilerlemeniz gereken oyun, aynı zamanda çok uzun süreli oynarsanı gözlerinizi biraz yoruyor. Bu nedenle her ne kadar istediğiniz puanı alamasanız bile bu oyunu oynarken ufak molalar vermek yararınıza olabilir. Oyunda bölümlü ve sonsuz oyun modu bulunuyor. Bir sonraki bölüme geçebilmek için bir önceki bölümde belirlenen bir süre kadar dayanabilmeniz şart. Bol Şans!

3. The Impossible Game

Adından da anlayacağınız üzere başarması imkansıza oldukça yakın bir oyun. Bir karenin kontrolünü sağlayarak üçgennlerin bir kenarları üzerinde zıplayarak ilerlemeye çalışıyorsunuz ve yapacağınız en ufak hata başa dönmenizi sağlıyor. Sağlam sinirlere sahipseniz bu oyunda da yüksek puan yapmaya çalışabilirsiniz.

4. Swing Copters

Flappy Bird'ün geliştiricisinin Flappy Bird'ü uygulama mağazalarında kaldırmasından bir süre sonra geliştirmiş olduğu yeni oyunu. Yapı ve oynanış itibariyle neredeyse Flappy Bird ile aynı olan Swing Copters aslında çok daha zor bir oyun. Fakat Flappy Bird kadar tutulmadı. Eğer denemediyseniz mutlaka göz atın. Tam bir sinir harbi yaşatıyor.

5. Hundreds

İçerisinde adından belli olduğu üzere yüzlerce zorlu bulmaca oyunu olan Hundreds, listedeki ücretli ve hatta en pahalı olan oyunlardan bir tanesi. Hızlı ve derin düşünebilme dışında çok hızlı parmaklara ihtiyaç duyacağınız oyunda başarılı olmak zor fakat her defasında daha da fazla hırs yaparak yeniden deneyeceğinize şimdiden eminim. Buram buram kalite kokan bu oyunu da gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.

6. Boson X

Boson X kendinizi sınayabileceğiniz bir koşu oyunu. Her ne kadar yüksek kaliteli grafiklere sahip olmamasına rağmen farklı renk ve tmealı tünelleri ile oyuncuları zorlayan bir oyun yapısına sahip. Oyunu ne kadar çok oynarsanız kendinizi o kadar çok geliştirebiliyorsunuz. Yani oynadıkça daha iyi oynar hale geleceğiniz bir oyun. Bu nedenle başlarda zorlanırsanız kolay pes etmemelisiniz.

7. Hanger

Namıdeğer Spiderman olarak bildiğimiz örümcek adamın oyununa benzeyen Hanger, kısaca daldan dala uçuşarak ilerleyeceğiniz çok zorlu bir oyun. Fakat oyunu oynadıkça daha çok oynamak istiyorsunuz çünkü sizi inat ettiren ve hırslandıran bir oyun yapısı var.

Farklı bölümlerden oluşan oyunda tüm bölümleri bitirmek oldukça zor fakat zamanla daha da ustalaşacağınız oyunda oldukça fazla vakit geçirip bitirebilirsiniz.

8. ZigZag

Tam adında yazdığı gibi zigzaglar yapmanız gereken fakat göz yanılması nedeniyle sürekli hata yaparak başa döneceğiniz oyundaki amaç en yüksek puana ulaşarak sürekli kendi rekorunuzu geçmek. Fakat ne kadar yetenekli olursanız olun yapacağınız en ufak hatalar bile bu oyunda yanmanızı ve başa dönmenizi sağlıyor. Sinir hastalıklarına birebir olan ZigZag'da ilerledikçe oyun zorlaşıyor ve platformun rengi değişiyor. Ekrana dokunarak topun yönünü sürekli değiştireceğiniz bu oyunda da size başarılar diliyorum. Ben oldukça fazla deneyip en son ağlamama ramak kala oyunu silmiştim. Bakalım siz ne kadar sabırlısınız.

9. Mr Flap

Flappy Bird, Swing Copters ve benzer olan diğer sonsuz sistemli oyunlardan bir süre sonra çıkartılan fakat yapı olarak aynı kalmasına rağmen genel anlamda her şeyinin değiştirildiği hem yeni hem de eğlenceli bir oyun. Yuvarlak ve hareketli bir çember etrafında dönmeye çalışacağınız oyunda da ilerlemek oldukça zor ve zaman zaman telefonunuzu duvara vurmak isteyebilirsiniz. Kare bir kutu gibi görünen kuşumuz Mr. Flap'i kontrol edeceğiniz oyunda yüksek puan yapabilmek gerçekten hem sabur hem de yetenek gerektiriyor.

10. 1001 Attempts

Yüzlerce hatta binlerce kez oynayarak en yüksek puanı almaya çalışacağını oyunlardan bir tanesi. Android mobil cihaz sahiplerine ücretsiz olarak sunulan bu oyunda genel anlamda yapacağınız şeyler bir çok beceri oyununda olduğu gibi aynı fakat uygulaması oldukça zor. Oyundaki amacınız yüksek puan alabilmek ve bunu gerçekleştirmek için hem önünüze çıkan her şeyden kaçmanız hem de tüm altınları toplamanız gerekiyor. Ne kadar uzun süre dayanırsanız o kadar çok puan toplayacağınız bu oyunda da zaman zaman oldukça sinirlenmeniz mümkün. Eğer sabırlıyım ve parmaklarım çok hızlı diye düşünüyorsanız sizi bu oyunda bir test sürüşüne çıkaralım. Buyrun!

BONUS: Flappy Bird

Flappy Bird oyunu hakkında fazla bir şey yazmaya gerek duymuyorum. Her ne kadar uygulama mağazalarından kaldırılmış olsa da Flappy Bird APK olarak indirip dilediğiniz zaman oynayabilirsiniz. Geçen sene popüler olduğu zamanlar 377 yaparak ofisin rekorunu kırmıştım. Siz de rekorumu geçebilirseniz alttaki yorum bölümünden ya da yine alttaki Twitter hesabım üzerinden bana iletebilirsiniz. Yeniden yarışırız!

YORUMLAR