Instagram Beyaz Ekran Sorunu ve Çözümü - 2024

Instagram beyaz ekran sorunu neden olur, düzeltmek için hangi yöntemler kullanılmalıdır? Bu sorun ile karşılaşıyorsanız çözüm yollarını inceleyebilirsiniz.

Instagram beyaz ekran sorunu ile mi karşılaştınız? Bu sorunu düzeltmenin birkaç basit yöntemi bulunuyor. Sosyal medya uygulamasını başlattığınız zaman önünüze ana sayfa yerine beyaz bir ekran geliyorsa makale içerisinde derlediğimiz çözüm yollarını inceleyebilirsiniz.

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Neden Olur?

Instagram’da bu tür bir hata ile karşılaşmanın birkaç nedeni vardır. Sosyal medya kullanıcıları arasında yaygın olarak görülen bu sorununun karşınıza çıkmasının bazı önemli sebeplere aşağıda yer verdiğimiz listeden göz atabilir ve daha sonra bu sorunu nasıl düzeltebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

  • Sosyal medya uygulamasının sunucusu tarafında meydana gelen sorunlar
  • Düşük internet kalitesi
  • Akıllı telefonda yeterince boş depolama alanı olmaması
  • Yükleme hızının yavaş olması
  • Sosyal medya uygulamasının eski sürümünün kullanılması
  • Beyaz ekran sorununu yalnızca başkasının profilini ziyaret ettiğiniz zaman görüyorsanız kişinin hesabı muhtemelen devre dışı bırakılmıştır. Hesabı devre dışı bırakmasına ek olarak kullanıcı adını değiştirmiş veya sizi sosyal medya platformu üzerinden engellemiş olabilir. Sorununuzun bununla herhangi bir bağlantısının olmadığından emin olmak için başka bir sosyal medya kullanıcısının (örneğin takip ettiğiniz bir sosyal medya kullanıcısının) profilini ziyaret etmeyi deneyebilirsiniz.

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Instagram kullanıcılarından önceden gelen geri bildirimlere göre Instagram’ın masaüstü sürümünde oturum açtıktan sonra akıllı telefonunuzu kullanarak sosyal medya uygulamasında oturum açarsanız bu sorun büyük bir çoğunlukla düzeliyor ancak kullanıcıların şikâyetlerine bakılırsa bu yöntem her zaman işe yaramayabiliyor.

Bu çözüm yolu sizde işe yaramadıysa sosyal medya uygulamasının masaüstü sürümünü açın, hesabınızın şifresini değiştirin ve akıllı telefonunuzda tekrardan giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Instagram şifresini değiştirmek, sosyal medya platformundaki hesabınızın diğer tüm cihazlardan kapatılmasını ve akıllı telefonunuzdaki uygulama üzerinden hesabınıza yeniden giriş yapmanızı sağlar. Bu çözüm yöntemini denedikten sonra da sorun devam ediyorsa aşağıda sıraladığımız yöntemleri kullanabilirsiniz.

"Instagram’da ana sayfa gelmiyor" veya "Instagram uygulaması açılmıyor" gibi sorunları sık sık dile getiriyorsanız deneyebileceğiniz çözümler şunlardır:

  • Instagram sunucu durumunu kontrol edin.
  • Web tarayıcısı üzerinden Instagram'a girin.
  • Uçak modunu kontrol edin.
  • Instagram’ı en son sürüme güncelleyin.
  • İnternet kalitesini kontrol edin.
  • Uygulamanın önbelleğini temizleyin.
  • Telefonunuzu kapatıp açın.
  • Güç tasarruf modunu kapatın.
  • Uygulamayı kapatmaya zorlayın.
  • Uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyin.

Instagram'da Bir Kişinin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız?
SOSYAL MEDYA

Instagram'da Bir Kişinin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız?

Instagram’da takip ettiğinize emin olduğunuz birinin profilini artık görüntüleyemiyor musunuz? Bunun nedeni elbette bazı bağlantı veya sunucu sorunları olabilir ama ne yazık ki bir ihtimal daha var: Bu kişi sizi engellemiş olabilir! Peki, bu kişinin sizi engelleyip engellemediğini nasıl anlayacaksınız? Acaba

Instagram ana sayfa boş görünüyor ise uygulanabilecek yöntemlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz. Bu yöntemler, beyaz ekran probleminin düzelmesine yardım edebilir.

Instagram Sunucu Durumunu Kontrol Edin

Instagram ana sayfa açılmıyor ise sunucu tarafında problem olabilir. Problemin bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için Down Detector gibi hizmetler aracılığıyla Instagram sunucu durumunu kontrol edebilirsiniz.

Web Tarayıcısı Üzerinden Instagram'a Girin

Eğer sosyal medya platformunun sunucularında bir problem görünmüyorsa web tarayıcısı üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapın. Instagram'ı zaten bir tarayıcıda kullanıyorsanız farklı bir tarayıcı veya cihaz kullanmayı deneyin.

Uçak Modunu Kontrol Edin

Görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında meydana gelen sorunu düzeltmek için uçak modunun devre dışı olup olmadığını kontrol edin. Ayarlar sayfası üzerinden uçak modunun kapalı olduğundan emin olun. Eğer bu özellik devre dışı olduğu hâlde sorun devam ediyorsa bir sonraki yöntemi deneyebilirsiniz.

Instagram’ı En Son Sürüme Güncelleyin

Akıllı telefonunuzda yüklü olan Instagram'ın mevcut sürümünden dolayı beyaz ekran ile karşılaşma ihtimaliniz mevcut. Bu sorun, yeni güncelleme ile birlikte çözülmüş olabilir. Dolayısıyla App Store ya da Play Store mağazası üzerinden sosyal medya uygulamasının sayfasını ziyaret edebilir ve güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

İnternet Kalitesini Kontrol Edin

İnternet bağlantısındaki problem, söz konusu soruna yol açabilir. Bu nedenden dolayı internet bağlantısında problem olup olmadığını kontrol edin. İnternet hız testi yaparak bağlantı kalitesinin ne durumda olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Uygulamanın Önbelleğini Temizleyin

  • Cihazın ayarlarını açın.
  • Uygulamalar kategorisine girin.
  • Instagram'ı seçin.
  • "Depolama" kategorisini görüntüleyin.
  • "Önbelleği Sil" butonuna basın.

Uygulamanın önbelleğini temizlemek için öncelikle cihazın ayarlarını açın ve hemen ardından Uygulamalar kategorisine girin. Açılan sayfa üzerinden Instagram'ı seçin ve "Depolama" kategorisini görüntüleyin. Son olarak "Önbelleği Sil" butonuna basın. Bunu yaptığınızda uygulamanın önbelleği temizlenecektir.

Telefonunuzu Kapatıp Açın

Önbelleği silme işlemini uyguladığınız hâlde sorun düzelmediyse akıllı telefonunuzu kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Bunun için cihazın güç butonuna bir süre basılı tutabilir ve kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Telefon kapandıktan sonra yeniden açın ve problemin düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Güç Tasarruf Modunu Kapatın

  • Ayarlara girin.
  • Pil kategorisini açın.
  • Güç tasarruf modunu devre dışı bırakın.

Akıllı telefonunuzda etkin olan güç tasarruf modu nedeniyle beyaz ekran problemiyle karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu modu kapatmak için ilk önce cihazın ayarlar sayfasını görüntüleyin. Açılan sayfada bulunan Pil kategorisine girin ve ardından güç tasarruf modunu devre dışı bırakın.

Uygulamayı Kapatmaya Zorlayın

  • Ayarları açın.
  • Uygulamalar kategorisini görüntüleyin.
  • Instagram'ı seçın.
  • "Zorla Durdur" butonuna basın.

Kullanıcıların video ve fotoğraf paylaşabilmesine imkân tanıyan sosyal medya uygulamasını kapatmaya zorlamak için öncelikle akıllı telefonun ayarlarını açın. Daha sonra Uygulamalar kategorisine girin. Cihazınızda yüklü uygulamaların sıralandığı listeden Instagram'ı seçin ve "Zorla Durdur" butonuna basın.

Uygulamayı Kaldırıp Yeniden Yükleyin

Listede bulunan yöntemleri denediyseniz ve sorun hâlâ devam ediyorsa uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ayarlar sayfasında yer alan Uygulamalar kategorisi üzerinden Instagram'ı seçebilir ve "Sil" butonuna basarak uygulama kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem tamamlandıktan sonra uygulamayı yeniden yükleyebilirsiniz.

Bu yazıda Instagram beyaz ekran sorunu için uygulanabilecek çözüm yöntemleri listesi hazırladık. Eğer söz konusu problemi farklı bir yöntem ile çözdüyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Instagram’ın Para Kazandıran Hali: Bee.Me Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?
NASIL YAPILIR

Instagram’ın Para Kazandıran Hali: Bee.Me Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram’ın para kazandıran hali olarak nitelendirebileceğimiz Bee.Me uygulaması, kullanıcılarını iddialı oldukları kategorilerde yarıştırıyor.

YORUMLAR