Instagram Hesap Doğrulama (Mavi Tik Alma) Nasıl Yapılır?

Instagram'da mavi tik alma işleminin nasıl yapıldığını merak eden kullanıcılar için rehber hazırladık. Peki, hesap doğrulama işlemi nasıl yapılır?

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram, mavi tik alma işleminin yapılabilmesine imkân tanıyor ancak bunun için bazı adımların sırasıyla uygulanması ve belirli bir ücret ödenmesi gerekiyor. Bu rehberde söz konusu işlemin nasıl yapıldığını açıkladık.

Instagram'da gezinirken bazı kullanıcılarda mavi tik olarak bilinen rozetlerin olduğunu fark etmişsinizdir. Instagram'da yer alan tanınmış kişiler, markalar, şirketler ya da kurumlar hesaplarının kendilerine ait olduğunu gösterebilmek adına mavi tik rozetini hesaplarına ekliyor.

Böylece kullanıcılar o kişi, marka ya da şirket üzerinden açılan sahte hesapları kolayca ayırt edebiliyor. Instagram hesap doğrulama işlemi için öncelikle sosyal medya hesabında iki faktörlü doğrulama özelliğinin etkin olması gerekiyor. 

Ayarlar menüsünde bulunan "Hesaplar Merkezi" kategorisine girin. "Şifre ve güvenlik" bölümündeki "İki faktörlü kimlik doğrulaması" seçeneğini seçin. Daha sonra ekranda yer alan adımları uygulayarak iki faktörlü kimlik doğrulama işlevini etkin hâle getirebilirsiniz.

Instagram Mavi Tik Alma Adımları

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Profil sayfanızı görüntüleyin.
  • Yatay üç çizgi simgesine basın.
  • "Ayarlar ve  gizlilik" menüsüne girin.
  • "Hesaplar Merkezi" kategorisini açın.
  • "Meta Verified" bölümünü görüntüleyin.
  • "Bekleme listesine katıl" seçeneğini seçin.
  • Ekrandaki talimatları uygulayın.

Instagram Video İndirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram Video İndirme Nasıl Yapılır?

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, video indir özelliği sunmuyor. Bu nedenden ötürü kullanıcılar Instagram’da bulunan kaydetme özelliğini kullanmak zorunda kalıyor.

 En popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram'da hesap doğrulama işlemi için ilk olarak akıllı telefonunuzda yüklü olan uygulamayı açın. Eğer oturum açık değilse üyelik bilgilerinizi yazarak hesabınıza giriş yapın.

Hesabınıza girdikten sonra profil simgesinin üzerine dokunarak profil sayfanızı görüntüleyin. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde konumlanan yatay üç çizgi simgesine basın. Bu adımı uyguladığınız takdirde bir pencere açılacak. Açılan pencerede bulunan "Ayarlar ve gizlilik" kategorisini görüntüleyin.

Ayarlar ve gizlilik menüsünde çeşitli kategoriler ile karşılaşacaksınız. Bunlar arasından "Hesaplar Merkezi" kategorisini açın.

"Hesaplar Merkezi" bölümünde yer alan "Meta Verified" kategorisine girin. Bu adımı uyguladığınız takdirde yeni bir sayfa görüntülenecek. Açılan sayfada Meta Verified ile birlitke sahip olunabilecek avantajları göreceksiniz.

Sayfanın alt kısmındaki "Bekleme listesine katıl" butonuna basın ve ekrandaki adımları uygulayın. Böylece söz konusu aboneliğin bekleme listesine katılmış olacaksınız.

Instagram Mavi Tik Ücreti Ne Kadar?

Instagram'ın App Store sayfasında yer alan bilgilere göre Meta Verified aboneliği aylık 259,99 TL fiyat etiketine sahip. Bu abonelik, Instagram hesabına mavi tik simgesi eklenmesi dahil olmak üzere çeşitli avantajlara sahip olunmasına imkân tanıyor.

Instagram'da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram'da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram’dan mesajlarınızı yanlışlıkla kayıp etmiş ya da silmiş olabilirsiniz. Eğer siz de bu durumu yaşadıysanız Instagram silinen mesajları geri getirme işlemi nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

Instagram'da Kimler Mavi Tik Alabilir?

  • En az 18 yaşında olmanız gerekiyor.
  • Tam isminiz ile ilişkilendirilmiş, adlandırma standartlarına uygun ve yüzünüzün yer aldığı bir profil resmine sahip, herkese açık ya da gizli bir profilinizin olması gerekiyor.
  • Önceki gönderi geçmişi gibi minimum hareket gerekliliklerinin karşılanması gerekiyor.
  • Profil isminiz ve profil fotoğrafınız ile eşleşen, devlet kurumu tarafından verilmiş kimliğe sahip olmanız gerekiyor.
  • Profilinizde iki faktörlü kimlik doğrulamasının etkin olması gerekiyor.
  • Profilinizin, sosyal medya platformunun kullanım koşullarına ve topluluk kurallarına uyması gerekiyor.

Instagram'da Gönderdiğiniz Takip İstekleri Nasıl Bulunur?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Gönderdiğiniz Takip İstekleri Nasıl Bulunur?

Instagram gönderilen istekler nasıl bulunur, nasıl silinir, gönderilen tüm istekleri toplu olarak silmek mümkün müdür gibi sorulara yanıt verdiğimiz bu makalede kendi gönderdiğiniz takip istekleri ile ilgili merak edebileceğiniz tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Bu rehberde Instagram hesap doğrulama adımları neler sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları cevapladık. Popüler sosyal medya platformundaki mavi tik simgesi ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR