İnternette Dolaşırken Yanlışlıkla Yaptığımız Ömür Bitirici 9 Şey

İnternette gezinirken herkesin başına sinir bozucu bir olay gelmiştir. İşte bu blog yazımızda o sinir bozucu anları sizler için derledik.

İnternette Dolaşırken Yanlışlıkla Yaptığımız Ömür Bitirici 9 Şey

Günümüzde insanların çoğu vaktini bilgisayar karşısında internete girerek geçiyor ve herkesin internet üzerinden farklı bir işi oluyor. Kimisi oyun oynuyor, sosyal medya sitelerinde dolaşıyor kimisi de geçimini internet üzerinden sağlıyor. Fakat internette ne yaparsanız yapın asla yanlışlık yapmayın. Çünkü internette gezinirken yanlışlıkla yaptığınız bazı şeyler sinirinizi bozuyor ve sizi internetten soğutuyor.

Herkesin internet kullanırken yaşadığı sinir bozucu bir anısı vardır. Biz sizin için bu sinir bozucu davranışlardan 9 tanesini bu blog yazımızda sıraladık. Hadi o sinir bozucu anları inceleyelim.

1) İnternet Explorer'ı Yanlışlıkla Başlatmak

İnternet tarayıcısı seçiminde kimse ilk sırasına İnternet Explorer'ı koymaz. Çünkü bu tarayıcı yavaşlığı ve işlevsel olmayan özellikleriyle dikkat çekiyor. Ama gel gelelim yanlışlıkla İnternet Explorer'a tıklamayan yoktur aramızda. Başka tarayıcıya girmeye çalışırken veya yüklediğimiz bir programın otomatik olarak İnternet Explorer'ı çalıştırması sonucu gününüzün yarısı gidebilir. Eğer vaktinizi seviyorsanız ve sinirlenmek istemiyorsanız  İnternet Explorer'ı gözden uzak yerlere taşımanızda fayda var.

2) Yanlışlıkla Saçma Sapan Reklamlara Tıklamak

Bazı internet sitesi sahipleri para kazanmak için kullanıcılarını hiçe sayarak abartılı bir şekilde sitelerine reklam yerleştiriyorlar. Siz ise sadece bir paragraflık bilgi almak için girdiğiniz bu sitelerde dakikalarınızı boşa harcıyorsunuz. Siz reklamları kapatmak için tıkladıkça onlar açılır ve hepsi de çok saçma reklamlardır. İşte bu reklamlar insanın siniri zıplatır. Siz siz olun internette dolaşırken bu tür sitelere tıklamayın daha sadece ve işlevsel siteleri tercih edin.

3) Yer İmlerinin Hepsini Açmak

Özellikle benim en sık yaptığım bir hata bu. Genelde Mouse'un orta tuşunu kullandığım için alışkanlıkla yer imlerimin bulunduğu klasöre de o tuş ile tıklıyorum. Sonuçta ne mi oluyor elbette 30-35 tane sekmenin hepsi aynı anda açılarak kullandığım internet tarayıcısı kitleniyor. Sizin de bu tür bir olay yaşadığınızı düşünüyorum çünkü genelde yapılan bir hata. Ama son zamanlarda tarayıcı güncellemesi sayesinde bu sorun ortadan kaldırıldı.

4) Bir Yazıyı Kopyaladığınızı Sanmanız Fakat Aslında O Yazıyı Kopyalamamış Olmak

Önemli bir belge üzerinde çalışıyorsunuz ve internetten bir bilgi bulduğunuz. Tabii bu bilgiye ulaşmak için onlarca farklı siteyi dolaştınız en sonunda kopyalayıp çıktığınızı zannettiniz. Ama gerçeği o bilgi size lazım olduğu zaman öğreneceksiniz. Aslına o bilgiyi kopyalayamamışsınızdır ve beyniniz zonk edecek. Tabii tekrar bulmak isterseniz de onlarca farklı siteyi tekrar dolaşmak zorunda kalacaksınız. En iyisi boş verin.

5) İnternet Sayfasını Yanlışlıkla Kapatmak

Özellikle tarayıcı penceresini küçültmek için çabaladığınızda bu sorun başınıza gelir. Mouse nedense o çarpı tuşuna gider ve pencere kapanır. Belki geçmiş sayesinde o siteyi bulmanız mümkün ama eğer çok aşağı sayfalara inmişseniz bu sizin için büyük bir sıkıntı oluşturacak.

6) Sosyal Medya Sitelerinde Yanlışlıkla Durum veya Fotoğraf Paylaşımını Beğenmek

Özellikle Instagram'da karşılaşılan bu olay diğer sosyal medya sitelerinde nadir de olsa yapılıyor. Hele bir de çaktırmadan birisinin profilini geziyorsanız o fotoğrafı beğenmeden çıkamazsınız. Tabii beğendikten sonra saliseler içinde geri alma yeteneği de sadece Türklere özgü olsa gerek.

7) Önemli Bir Maili Gönderdikten Sonra Yazım Hatasının Farkına Varmak

İnternet üzerinden çalışanların karşılaştığı bu sorun oldukça fazla can sıkıcı bir hal alır. Çünkü siz önemli bir kişiye mail gönderiyorsunuz ve her konuyu ayrıntısına kadar düşünüyorsunuz. Ama gelin ki yaptığınız basit bir imla hatası gözünüzden kaçmış ve siz bunu maili gönderdikten sonra fark ediyorsunuz.

8) Facebook Sayfalarını ve Twitter Profillerine Üye Olmak

Bunu nasıl yapıyoruz bilmiyorum ama bir şekilde ilgimizin olmadığı sayfaları beğeniyor ve sitelere abone oluyoruz. Büyük ihtimalle internet sitelerine koyulan kodların sayesinde oluyor bu. En iyisi siz sosyal medya hesaplarınızdan çıkış yaptıktan sonra internette gezinin.

9) "Next, Next" Derken İstemediğiniz Programları Bilgisayarınıza Yüklemek

İnternetten indirdiğimiz çoğu programın kurulum sihirbazı sponsorlu oluyor. Yani siz istediğiniz programı kurarken yan taraftan başka bir uygulama da sisteminize yükleniyor. Bunu önlemek mümkün elbette. Mesela program yüklerken işaretli bölümleri dikkatli okumalı ve reklam programlarını yüklemekten kaçınmalısınız. O kadar önemli bir şey yok aslında sadece biraz dikkat gerekiyor.

9 soruda Kendinizi Tanıyın, Android mi Yoksa iOS Karakteri mi Taşıyorsunuz?

Hızlı Bir Sistem için Her Şeyi C'ye Yüklemeyin!

YORUMLAR